10 gadgets mobilen har gjort overflødige

Vores smartphone fylder mere og mere i hverdagen. Her er en top 10 over de ting mobilen har overtaget. Se hvad du kan undvære, hvis du har din mobil.

Mobilen er det primære kamera (Foto: Telia)

Mobilen er det primære kamera (Foto: Telia)

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Telia viser, at danskerne har taget smartphonen til sig – og deres mobil har i mere eller mindre grad elimineret behovet for en lang række af populære apparater og hjælpemidler.

Særligt har det traditionelle kamera og vækkeur måtte lide for den teknologiske udvikling. Ifølge undersøgelsen har henholdsvis 75 og 73 procent af de adspurgte fravalgt deres almindelige kamera og vækkeur til fordel for mobiltelefonens tilsvarende funktioner.

Det er dog ikke kun elektroniske apparater mobilen har taget over for. Også klassiske papirprodukter som kalender og adressebog, er mere end to-tredjedele af danskerne blevet ”afhængige” af via deres smartphone.

– ”Smartphones overtager stadig flere essentielle funktioner i vores dagligdag. Mobilteknologien gør en masse ting lettere og mindre tidskrævende, og de mange smarte muligheder bliver hurtigt en selvfølge i hverdagen. En tidligere analyse, vi har lavet, viser også, at den personlige mobiltelefon ligger på linje med pengepungen, kreditkortet og vores nøgler over ting, vi allernødigst vil miste”, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Hitliste: Disse funktioner har telefonen erstattet

Tidligere købte danskere også navigations-enheder til bilen, men her har seks ud af ti danskere nu også fravalgt dette til fordel for mobilens indbyggede GPS-funktion.

Top 10 listen over de funktioner, som smartphonen i dag opfylder i stor grad er således:

  1. Kamera (75%)
  2. Vækkeur (73%
  3. Kalender (68%)
  4. Kontaktliste (65%)
  5. Navigation/GPS (60%)
  6. Almindeligt ur (55%)
  7. Netbank/pengeoverførsel (53%)
  8. Musikafspiller (43%)
  9. Notesbog (39%)
  10. Visning af film & tv (10%)

Kilde. YouGov / Telia

Offline i 24 timer

Flere af smartphone-funktionerne er databaserede. Det betyder også, at brugerne er afhængige af et godt netværk for at kunne udnytte disse muligheder. Og for at kunne illustrere, hvordan mobilnetværket gør hverdagen lettere, så har Telia udsat TV-vært Anders Breinholt for et eksperiment, hvor han skal være offline i 24 timer. Se hvordan han klarer sig i den underholdende film herunder.

Mere til historien

Tilbage i december 2013 skrev vi, at danskernes dataforbrug på mobiltelefonen er blevet mere end 30-doblet. Dette er siden dengang kun blevet “værre”  – du kan teste din egen afhængighed ved brug af en applikation.

Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram