10 gadgets mobilen har gjort overflødige

Vores smartphone fylder mere og mere i hverdagen. Her er en top 10 over de ting mobilen har overtaget. Se hvad du kan undvære, hvis du har din mobil.

Mobilen er det primære kamera (Foto: Telia)

Mobilen er det primære kamera (Foto: Telia)

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Telia viser, at danskerne har taget smartphonen til sig – og deres mobil har i mere eller mindre grad elimineret behovet for en lang række af populære apparater og hjælpemidler.

Særligt har det traditionelle kamera og vækkeur måtte lide for den teknologiske udvikling. Ifølge undersøgelsen har henholdsvis 75 og 73 procent af de adspurgte fravalgt deres almindelige kamera og vækkeur til fordel for mobiltelefonens tilsvarende funktioner.

Det er dog ikke kun elektroniske apparater mobilen har taget over for. Også klassiske papirprodukter som kalender og adressebog, er mere end to-tredjedele af danskerne blevet ”afhængige” af via deres smartphone.

- ”Smartphones overtager stadig flere essentielle funktioner i vores dagligdag. Mobilteknologien gør en masse ting lettere og mindre tidskrævende, og de mange smarte muligheder bliver hurtigt en selvfølge i hverdagen. En tidligere analyse, vi har lavet, viser også, at den personlige mobiltelefon ligger på linje med pengepungen, kreditkortet og vores nøgler over ting, vi allernødigst vil miste”, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Hitliste: Disse funktioner har telefonen erstattet

Tidligere købte danskere også navigations-enheder til bilen, men her har seks ud af ti danskere nu også fravalgt dette til fordel for mobilens indbyggede GPS-funktion.

Top 10 listen over de funktioner, som smartphonen i dag opfylder i stor grad er således:

  1. Kamera (75%)
  2. Vækkeur (73%
  3. Kalender (68%)
  4. Kontaktliste (65%)
  5. Navigation/GPS (60%)
  6. Almindeligt ur (55%)
  7. Netbank/pengeoverførsel (53%)
  8. Musikafspiller (43%)
  9. Notesbog (39%)
  10. Visning af film & tv (10%)

Kilde. YouGov / Telia

Offline i 24 timer

Flere af smartphone-funktionerne er databaserede. Det betyder også, at brugerne er afhængige af et godt netværk for at kunne udnytte disse muligheder. Og for at kunne illustrere, hvordan mobilnetværket gør hverdagen lettere, så har Telia udsat TV-vært Anders Breinholt for et eksperiment, hvor han skal være offline i 24 timer. Se hvordan han klarer sig i den underholdende film herunder.

Mere til historien

Tilbage i december 2013 skrev vi, at danskernes dataforbrug på mobiltelefonen er blevet mere end 30-doblet. Dette er siden dengang kun blevet "værre"  - du kan teste din egen afhængighed ved brug af en applikation.

Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Har du sat biffen på standby?

En ny undersøgelse viser, ifølge en tv-markedets store spillere, at vi hellere vil streame film og serier end gå i biografen.

(mere…)
Telia og Call Me-kunder har store problemer (LØST)

DRIFT: Hvis du har bøvl med kommunikationen, så er du ikke den eneste. (LØST)

(mere…)
Telia i Danmark opkøbes af Norlys

BREAKING: Telia i Danmark bliver solgt til Norlys, hvis de sidste detaljer falder på plads.

(mere…)
Københavnere elsker at være firstmovere

Københavnere er ofte kendte for, at ville være trendsættere, men det er nordjyderne som bruger flest penge på en ny smartphone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram