Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app

En ny applikation til iPhone kan afsløre din smartphone-afhængighed samt give dig besked, når du har nået det ønskede forbrug.

Screenshots fra applikationen Moment

Screenshots fra applikationen Moment

Det er nok de færreste af os, som kan sige os fri for ikke at bruge lang tid om dagen på smartphonen. Men hos nogle er det så meget, at det går ud over deres sociale liv, familieliv og parforhold.

Faktisk viste en undersøgelse, som blev offentliggjort i december, at danskerne i gennemsnit kigger på telefonen 150 gange om dagen.

Dette skete også for applikation-udvikleren Kevin Holesh, der var så afhængig af hans smartphone, at det gik ud over hans sociale liv. Det skriver TechCrunch.com.

Fem råd mod smartphone afhængighed

Efter Kevin Holesh flyttede sammen med hans forlovede endte det med, at de begge brugte deres iPhone sidst på dagen for at slappe af, hvilket endte med at blive et større problem grundet afhængighed, sådan skriver han på hans blog.

Kevin er selv appudvikler og besluttede sig derfor, at lave en løsning mod afhængigheden – i form af en iPhone applikation. Applikationen hedder Moment og er meningen den skal være ”usynlig” for brugerne efter den er sat op første gang.

Du indtaster din daglige grænse for hvor meget du skal bruge din telefon, og derefter kører applikationen i baggrunden og sender dig en notifikation, hvis du ønsker dette, når grænsen for dagligt brug er nået.

Holesh mener også, at de fleste ikke ved hvor meget tid de faktisk bruger på deres smartphone.

– ”Jeg bad folk gætte på, hvad deres daglige forbrug lå på og de var stort set alle 50 procent under det aktuelle forbrug,” fortæller Kevin Holesh.

Screenshots fra applikationen Moment

Screenshots fra applikationen Moment

Kevins formål med applikationen Moment er heller ikke, at få folk til at lægge telefonen ned og leve livet uden telefon, men forsøge at hjælpe folk med at skabe en balance i deres liv.

Du kan downloade applikationen Moment for 32 kroner i Apples App Store.

Mere til historien

En undersøgelse fra april, som Epinion foretog for Telenor viser, at to tredjedele af danskerne synes det er upassende at bruge smartphonen ved påskefrokosten.

Læs også:
 – Flere danskere bliver afhængige af smartphones
Smartphonen vigtigere end tandbørste og deo

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram