Motorola Moto G8 Power test | Et kæmpebatteri til lavpris

TEST: En smartphone til under 2.000 kroner kan sagtens være en solid ven, der tilmed kun skal lades hver tredje dag. Sådan en ven er Moto G8 Power.

Motorola Moto G8 Power test
I testen af Moto G8 Power kommer jeg frem til, at telefonen har sin største fordel på batteritiden. Hastigheden ved brug er dens største ulempe (Foto: MereMobil.dk)

Motorola har sendt en stime af prisvenlige telefoner på markedet, som har fået rigtigt meget ros. Det gælder i særdeleshed for Moto G-serien, der første gang kom på markedet omkring 2013.

Endnu engang står jeg med en smartphone i hånden, fra den lave prisklasse, der tilbyder en solid Android-oplevelse i forhold til prisen.

Specifikationerne er rimelige. Du kan se dem herunder. I forhold til sidste år er det særligt opgraderingen af processoren og kameraerne, der skal lægges mærke til.

Designet er ikke det fedeste jeg har set, men den er ikke direkte grim. Plastikbagsiden gør telefonen mere holdbar end en glasbagside. Her går bagsiden da ikke i stykker, når du taber mobilen. Den bliver allerhøjest ridset.

Moto G8 Power er i sin helhed ret modtagelig overfor fedtfingre. Derfor må du jævnligt rengøre den. Her er et forslag til, hvordan du kan gøre mobilen ren, uden den tager skade.

I forhold til Moto G7 Power er skærmopløsnigen gået fra HD til Full HD-kvalitet. Selvom der i disse mobiler benyttes en LCD-skærm er billedet faktisk pænt. Skærmens største udfordring er, når du kommer udenfor i forårets sollys.

Specifikationer: Motorola Moto G8 Power

  • Skærm: 6,4 tommer LCD
  • Opløsning: 1.080 x 2.300 pixels
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 665
  • RAM: 4 GB
  • Hukommelse: 64 GB
  • Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Batteri: 5.000 mAh
  • Opladning: USB Type-C stik, 18 watt oplader medfølger
  • Kamera 1: 16 megapixels, f/1.7
  • Kamera 2: 8 megapixels, f/2.2 (telefoto), 2x optisk zoom
  • Kamera 3: 8 megapixels, f/2.2 (ultra vidvinkel)
  • Kamera 2: 2 megapixels, f/2.2 (makro)
  • Frontkamera: 16 megapixels (f/2.0)
  • Størrelse: 156 x 75.8 x 9.6 mm
  • Vægt: 197 gram
  • Fingeraftrykslæser: På bagsiden
  • Forbindelser: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
  • Stik: 3.5 mm. jackstik, USB-C
  • Silikonecover medfølger: Ja
  • Platform: Android 10

Skærmbilleder fra Moto G8 Power

Ikke den hurtigste kanin i skoven

For cirka et år siden kom Motorola Moto G7-serien. Her var powermodellen baseret på Qualcomm Snapdragon 632-processoren. I år hedder det Snapdragon 665. En ny processor og en opgradering fra Android 9 til Android 10 bidrager til en fornuftig brugeroplevelse.

Processoren er målbart kraftigere end forgængeren, men det bliver telefonen trods alt ikke den hurtigste kanin i skoven af.

Jeg forventer ikke en sportsvogn til denne pris, men heller ikke en sæbekassebil. Heldigvis klarer Motorola frisag og leverer en mikrobil til en skarp pris.

Apps åbner langsommere end på dyrere telefoner og når du skifter mellem aktive apps, eller vender skærmbilledet fra vertikalt til horisontalt, skal du have lidt tålmodighed.

Hører du eksempelvis en podcast, eller streamer musik, via et trådløst headset og Messenger siger ”biiiinggggg”, så afbrydes afspilningen. Tiden der går inden afspilningen starter igen, er rimelig. Kommer der mange beskeder i træk bliver musikken eller podcasten naturligvis hakket i stykker, hvilket er irriterende. I sådan en situation mærkes det, at du her ikke har betalt ret mange penge for telefonen.

Heldigvis er den samlede brugeroplevelse ikke irriterede, men der er situationer, hvor hardwaren helt klart udfordres. Sådan må det jo en gang være, hvis du køber en af de helt billige mikrobiler fremfor en dyrere mellemklassevogn.

Motorola Moto G8 Power får 162.293 point i Antutu Benchmark og 1.118 point i 3D Mark. Da jeg testede den lidt dyrere Motorola One Hyper i starten af 2020 lå Antutu-scoren på 213.767 point – altså en del mere rå ydelse, end vi finder i Moto G8 Power men også en højere pris.

Hold motivet i ro

I kameraet ses nok de største udfordringer for hastigheden. Du skal være klar, når det rigtige Kodak moment står foran dig – altså have kameraet startet op. Dernæst skal du “sætte motivet på pause”, så du kan skyde et billede. Shutter lag er i høj grad eksisterende i Moto G8 Power.

Billederne bliver, hvis motiverne står stille, eller hvis du er heldig, forholdsvis rimelige for prisklassen på telefonen. De fremstår lidt farve- og kontrastløse, hvilket dog let at rettes i redigeringen bagefter. Jeg har et par eksempler herunder.

Du får både portræt- og ultra vidvinkel i denne smartphone. Selv en makrolinse, er der blevet plads til. Makro sensoren har en opløsning på 2 megapixels. Den er sjov at lege med, men skaber ikke resultater, der får dig til at tabe kæben.

Når du bruger ultra vidvinkellinsen på 8 megapixels, skal du være opmærksom på, at farverne og detaljerne fremstår anderledes, end hvis du havde taget billedet med 16 megapixels standardsensoren. I foto-eksemplet herunder kan du tydeligt se særligt forskellen i farverne.

Generelt skal du forvente billeder, som er velegnede til dine Facebook- og Instagram-opslag.

Standard vidvinkel 16 megapixels sensor er anvendt på billedet til venstre. Billedet til højre er taget med ultra vidvinkel 8 megapixels sensor
(Foto: MereMobil.dk)

Billeder taget med Motorola Moto G8 Power

Makrobilleder

Originalt foto vs. redigeret

Fantatisk! Holder strøm i tre dage

Motorola lover strøm i op til tre dage på Moto G8 Power. Det er derfor navnet er ”power” og løftet holder!

Hvis du ikke er en hardcore smartphonebruger – den slags der sidder med telefonen i hænderne døgnet rundt, så kan du sagtens trække Motorola Moto G8 Power ud på tre dage uden opladning.

Jeg vil tro, at de fleste dog nok skal regne med to en halv dag. Så bliver du i hvert fald ikke skuffet, når jeg skriver sådan.

Det store batteri betyder helt klart noget for vægten. Du kan ikke få det ene uden at ofre det andet. Mobilen vejer 199 gram.

Der ligger en oplader i salgspakken på 18 watt. Denne kan oplade det store 5.000 mAh batteri fra 0 til 25 procent på en halv time. Det er ikke specielt hurtigt. Det svarer til cirka 41 mAh per minut.

I efteråret anmeldte jeg Motorola One Zoom. Denne kunne lades med 50 mAh per minut med en tilsvarende oplader. Blot for at illustrere forskellen.

Den lange batteritid er helt klart Motorola Moto G8 Powers største force. Det er svært at beskrive friheden i ikke overhovedet at skulle bekymre sig om opladning i op mod tre dage. Jeg må dog sige, at jeg fortsat savner trådløs opladning. Dog kan dette ikke forventes i denne prisklasse.

Dette skal du også vide

Motorola Moto G8 Power
Motorola Moto G8 Power i den sorte variant. I M-logoet sidder fingeraftrykslæseren (Foto: MereMobil.dk)

Inden jeg kommer til den afsluttende bedømmelse, skal vi have med, at jeg er rimelig vild med de må Moto-specifikke funktioner. Eksempelvis den hvor lydløs aktiveres, når telefonen vendes med skærmen nedad eller lommelygten der tænder, når der laves et “karatehak” ud i luften med telefonen i hånden.

Disse Moto Actions ligger i en Moto-specifik app, der ikke ødelægger styresystemet. Gider du ikke bruge funktionerne, så deaktiverer du blot appen Moto.

Fingeraftrykssensoren bagpå er ligeledes rigtig god. Dernæst er det begrænset hvor meget bloatware, der findes på Moto G8 Power.

Udover den efterhånden ret omfattende mængde af apps fra Google, hvor Google Podcasts senest er kommet med på fast basis i telefonerne, så er Facebook-appen den eneste bloatapp, at jeg har kunne finde. Det efterlader en stort set ren Android-version. Dette kunne andre Android-producenter lære rigtigt meget af.

Hvis du er podcastinteresseret så finder du også min techpodcast på Google Podcasts.

Motorola Moto G8 Power bliver opdateret til Android 11 inden for dens levetid, men Motorola lover kun én stor Android-opdatering til denne telefon.

Moto G8 Plus top
Motorola Moto G8 Power har 3.5 mm. jackstik på toppen

Konklusion: Et anbefalelsesværdigt kompromis til prisen

Motorola Moto G8 Power er ikke et stykke elektronikskrammel. Det er telefonen til dig, der vil købe en god lavpris-smartphone. I kategorien under 2.000 kroner er Moto G8 Power et af de bedste valg lige nu.

MereMobil.dk Anbefaler
MereMobil.dk anbefaler Motorola Moto G8 Power

Jeg vil dog gerne opfordre til, at du også ser nærmere på Motorola One Hyper. Denne kan også køre 2-3 dage på en opladning. I salgspakken ligger tilmed en kraftigere oplader, der på en halv time kan oplade batteriet fra 0-60 procent.

One Hyper er efter min opfattelse på rigtigt mange punkter en bedre telefon men også dyere. Jeg har dog set den ned til 2.333 kroner inklusive et trådløst headset her i testperioden – så måske du kan være heldig at finde en kampagne.

ANMELDELSE: Motorola One Hyper imponerer på batteritid

OM OPDATERINGER: Motorola oplyser til MereMobil.dk, at telefonen bliver sikkerhedsopdateret hvert kvartal – i praksis oftere. Sikkerhedslaget bliver opdateret i to år fra produktets lancering. Der garanteres desuden minimum én stor opdatering af Android-platformen inden for de første to år.

Bliver jeg spurgt om jeg kan anbefale Motorola Moto G8 Power til dig, hvis du kun har maksimalt 1.999 kroner, så er svaret: Ja. Absolut!

Motorola Moto G8 Power får 4 ud af 6 stjerner.

Husk på at priserne løbende ændrer sig.

Aktuelle priser på Motorola Moto G8 Power

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Moto G8 Power.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Lang batteritid – op til tre dage
  • Stor skærm (LCD)
  • Fornuftigt billedkvalitet med ultra vidvinkel og makrosensor
  • God fingeraftrykslæser
  • Klar udmelding om fremtidige opdateringer
  • Nogenlunde ”ren” Android med få ændringer og minimal bloatware
  • Lav pris

Lidt at tænke over

  • Er ikke dræbende langsom men har ikke det store overskud
  • Langsom opstart af kamera, langsom fokusering og shutter lag
  • Har ikke NFC
  • Overvej også Motorola One Hyper
  • Langsom opladning
  • Har ikke trådløs opladning

Mere til historien

Motorola kommer her i foråret med deres første topmodel kaldet Motorola Edge+. Denne telefon skal konkurrere mod Samsung Galaxy S20-serien, OnePlus 8-serien og mange andre. Her bliver det spændende om Motorola kan stå distancen i en for dem hidtil uprøvet kategori.

Motorola Moto G8 Power
Motorola har lanceret nye budgetvenlige smartphones

Moto G Power 5G og Moto G 5G er de to nye budgetvenlige smartphones fra Motorola, som byder på store opgraderinger.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram