Din mobil er virkelig klam! Sådan gør du noget ved det

Din klamme smartphone kan holdes ren med en ny bakteriedræbende rengøringsspray.

Et dansk firma rammer tidsånden, hvor øget håndhygiejne er kommet i fokus på en kedelig baggrund.

Vi vasker hænder efter toiletbesøg og før tilberedning af mad, men har du tænkt over, hvor beskidt din smartphone egentlig er? Håndvasken og eventuel af afspritning til trods, så hjælper det jo ikke, når vi bagefter griber ud efter en møgbeskidt telefon eller tablet.

I 2018 blev der udført en lille undersøgelse på 50 mobiltelefoner i Storbritannien. Disse var op mod 6,5 gange mere beskidte end et gennemsnitligt toiletbræt. Dette kan næppe beregnes som en valid videnskabelig test, men beskidte er der ingen tvivl om, at vores telefoner er.

Hygiejnevirksomheden Initial foretog samme år en undersøgelse blandt 2.000 kontoransatte. Hele 40 procent svarede, at de anvendte deres telefoner på toilettet i løbet af arbejdsdagen. Mon ikke mobilerne trods alt også trænger til en ”håndvask” – bare en gang i mellem?

Det britiske forsøg viste, at vores telefoner typisk er befængte med stafylokokker og colibakterier, hvilket indikerer, at der kan være spor af afføring.

Den letteste løsning er grundig aftørring med en mikrofiberklud, der er hårdt opvredet med varmt vand og lidt sulfo. Du kan også lave en sulfospray. Følg eventuelt guiden herunder. Det er lidt bøvlet, men fungerer fint. Eventuelt kan du kombinere med desinficeringsservietter.

Det er så her den nye danske løsning temmelig belejligt kommer ind i billedet.

GUIDE: Sådan rengør du smartphoneskærmen korrekt

Denne mobilspray dræber bakterier på mobilen

PanzerGlass antibakteriel Spray Twice a Day
PanzerGlass antibakteriel spray til smartphones og skærme indeholder ikke alkohol. Derfor kan den sikkert anvendes på smartphone såvel som TV-skærme, oplyser firmaet (Foto: MereMobil.dk)

I efteråret afslørede det danske firma PanzerGlass, at de arbejdede på en antibakteriel spray til smartphones med navnet ”Spray Twice A Day”. Sprayen har nu forladt udviklingsfasen og er på vej i butikkerne.

PanzerGlass har hidtil været bedst kendt for produkter til skærmbeskyttelse, men satser nu også på rengøring af skærmene.

Der findes allerede et hav af ”screencleaners” på markedet, men disse kendetegnes ved, at de udelukkede har en rengørende effekt.

Det er eksempelvis tilfældet hos et andet dansk firma, Sterling Polish Company.

- ”Generelt er vores skærmrensservietter og brillerens udviklet til rengøring ikke desinficering,” har direktør Hans Rasmussen tidligere fortalt til MereMobil.dk.

Sprayen fra PanzerGlass er anderledes. Denne hævder at kunne fjerne 99,999 procent af de testede bakterier. Det vil sige E. coli, S. Aureus (gule stafylokokker), P. Aeruginosa og E. Hirae.

Det oplyser Teknologisk Institut, der har deltaget i udviklingen af sprayen og som står inde for testresultaterne.

Pas på skærmen - kan tage skade

Ved enhver skærmrengøring skal man passe på ikke at ødelægge mere end man gavner. Opløsningsmidler som vinduespudsemiddel eller alkoholbaserede rengøringsprodukter, kan lave synlige skader på skærmene. I nogle et mælkehvidt skær, der ikke kan fjernes.

Sprayen fra PanzerGlass indeholder ikke alkohol og laver derfor ikke skader i den såkaldte oleofobiske beskyttelse, som skærmene behandles med fra fabrikken. Oleophobic coating benyttes for at gøre skærmene mindre modtagelige overfor fedtede fingre og andet smuds.

PanzerGlass anbefaler i deres materiale rengøring af smartphonen to gange om dagen, men i forhold til overhovedet ikke at gøre telefonen rent, som mange på nuværende tidspunkt glemmer, kan mindre måske også være en gevinst.

Produktet koster 129 kroner for en 100 ml spray og 99 kroner for 30 ml. Den bakteriedræbende spray er i handlen fra den 27. marts 2020.

Mere til historien

Der er tale om en bakteriedræbende spray og ikke et produkt til desinficering. Det er vigtigt at få med, at PanzerGlass’ produkt ikke kan fjerne covid-19 virus. Den bakteriedræbende effekt er udelukkende virksom på de fire testede bakterietyper, som Teknologisk Institut har efterprøvet.

5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

TIP: Hvis din gamle mobiltelefon virker træt, så behøver du nødvendigvis ikke investere i en ny. Batteritjek og nulstilling er et sted at begynde.

(mere…)
De bedste smartphones som ikke kommer fra Kina

GUIDE: Ikke-kinesiske smartphones… Læs her hvilke telefoner der er værd at købe - og ikke kommer fra Kina.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram