Din mobil er virkelig klam! Sådan gør du noget ved det

2

Din klamme smartphone kan holdes ren med en ny bakteriedræbende rengøringsspray.

Et dansk firma rammer tidsånden, hvor øget håndhygiejne er kommet i fokus på en kedelig baggrund.

Vi vasker hænder efter toiletbesøg og før tilberedning af mad, men har du tænkt over, hvor beskidt din smartphone egentlig er? Håndvasken og eventuel af afspritning til trods, så hjælper det jo ikke, når vi bagefter griber ud efter en møgbeskidt telefon eller tablet.

I 2018 blev der udført en lille undersøgelse på 50 mobiltelefoner i Storbritannien. Disse var op mod 6,5 gange mere beskidte end et gennemsnitligt toiletbræt. Dette kan næppe beregnes som en valid videnskabelig test, men beskidte er der ingen tvivl om, at vores telefoner er.

Hygiejnevirksomheden Initial foretog samme år en undersøgelse blandt 2.000 kontoransatte. Hele 40 procent svarede, at de anvendte deres telefoner på toilettet i løbet af arbejdsdagen. Mon ikke mobilerne trods alt også trænger til en ”håndvask” – bare en gang i mellem?

Det britiske forsøg viste, at vores telefoner typisk er befængte med stafylokokker og colibakterier, hvilket indikerer, at der kan være spor af afføring.

Den letteste løsning er grundig aftørring med en mikrofiberklud, der er hårdt opvredet med varmt vand og lidt sulfo. Du kan også lave en sulfospray. Følg eventuelt guiden herunder. Det er lidt bøvlet, men fungerer fint. Eventuelt kan du kombinere med desinficeringsservietter.

Det er så her den nye danske løsning temmelig belejligt kommer ind i billedet.

GUIDE: Sådan rengør du smartphoneskærmen korrekt

Denne mobilspray dræber bakterier på mobilen

PanzerGlass antibakteriel Spray Twice a Day
PanzerGlass antibakteriel spray til smartphones og skærme indeholder ikke alkohol. Derfor kan den sikkert anvendes på smartphone såvel som TV-skærme, oplyser firmaet (Foto: MereMobil.dk)

I efteråret afslørede det danske firma PanzerGlass, at de arbejdede på en antibakteriel spray til smartphones med navnet ”Spray Twice A Day”. Sprayen har nu forladt udviklingsfasen og er på vej i butikkerne.

PanzerGlass har hidtil været bedst kendt for produkter til skærmbeskyttelse, men satser nu også på rengøring af skærmene.

Der findes allerede et hav af ”screencleaners” på markedet, men disse kendetegnes ved, at de udelukkede har en rengørende effekt.

Det er eksempelvis tilfældet hos et andet dansk firma, Sterling Polish Company.

– ”Generelt er vores skærmrensservietter og brillerens udviklet til rengøring ikke desinficering,” har direktør Hans Rasmussen tidligere fortalt til MereMobil.dk.

Sprayen fra PanzerGlass er anderledes. Denne hævder at kunne fjerne 99,999 procent af de testede bakterier. Det vil sige E. coli, S. Aureus (gule stafylokokker), P. Aeruginosa og E. Hirae.

Det oplyser Teknologisk Institut, der har deltaget i udviklingen af sprayen og som står inde for testresultaterne.

Pas på skærmen – kan tage skade

Ved enhver skærmrengøring skal man passe på ikke at ødelægge mere end man gavner. Opløsningsmidler som vinduespudsemiddel eller alkoholbaserede rengøringsprodukter, kan lave synlige skader på skærmene. I nogle et mælkehvidt skær, der ikke kan fjernes.

Sprayen fra PanzerGlass indeholder ikke alkohol og laver derfor ikke skader i den såkaldte oleofobiske beskyttelse, som skærmene behandles med fra fabrikken. Oleophobic coating benyttes for at gøre skærmene mindre modtagelige overfor fedtede fingre og andet smuds.

PanzerGlass anbefaler i deres materiale rengøring af smartphonen to gange om dagen, men i forhold til overhovedet ikke at gøre telefonen rent, som mange på nuværende tidspunkt glemmer, kan mindre måske også være en gevinst.

Produktet koster 129 kroner for en 100 ml spray og 99 kroner for 30 ml. Den bakteriedræbende spray er i handlen fra den 27. marts 2020.

Mere til historien

Der er tale om en bakteriedræbende spray og ikke et produkt til desinficering. Det er vigtigt at få med, at PanzerGlass’ produkt ikke kan fjerne covid-19 virus. Den bakteriedræbende effekt er udelukkende virksom på de fire testede bakterietyper, som Teknologisk Institut har efterprøvet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer