iPhone 12-serien – opsamling på rygterne

Apple har endnu ikke bekræftet telefonen, men rygterne svirrer. Vi har samlet nogle af de mest hårdnakkede rygter om den kommende iPhone 12-serie.

iPhone SE 2020 og iPhone 11 Pro
iPhone SE og iPhone 11 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Apple har for kort tid siden sendt iPhone SE (2020) til i butikkerne – det er en smartphone hvor du får ganske meget for en pris fra 3.699 kroner. Men iPhone SE er en telefon, som deler vandene. Og mange rigtige ”fans” venter trods alt på iPhone 12-serien.

Det er på nuværende tidspunkt uvist om den offentliggøres i september, hvilket Apple har haft for vane med tidligere modeller. Covid-19 pandemien kan have skubbet lidt på dette, men det er for tidligt at sige noget om endnu.

Apple forsinker produktionen af iPhone 12

Ifølge de mange rygter så ser det dog ud til, at vi skal forvente “iPhone 12” er på vej – og måske endda efter tidsplanen.

iPhone 12 eller nyt navn?

Apple har tidligere haft system i deres navngivning. Dette blev dog ændret med lanceringen af iPhone X tilbage i 2017.

Tidligere kom Apple med nye navne og designs hvert andet år, mens det året efter var mere en ”faceliftet” variant af samme model. Eksempelvis kom iPhone 4 i 2010 og iPhone 4S i 2011. Det samme i 2012 med iPhone 5 og efterfølgende iPhone 5S i 2013.

Med iPhone X i 2017 begyndte Apple at komme med flere modeller. Det er derfor spændende om det bliver en iPhone 11s eller en iPhone 12 i år. Rygterne går dog på, at designet ændres og derfor mener de fleste på rygtebørsen også, at det bliver iPhone 12-serien, som Apple vil afsløre i år.

iPhone 12 er måske udskudt til november

Antallet af modeller ventes at blive fire ved efterårslanceringen.

En af teorierne går på, at iPhone 12 kommer i en 5,4 tommer og 6,1 tommer variant. Den lille variant vil måske få navnet iPhone 12 Compact eller noget i den stil. Der er stadigvæk nogen, som gerne vil have en topmodel, men uden den fysisk er ”kæmpe”.

iPhone 12 Pro vil komme med en 6,1 tommer skærm og iPhone 12 Pro Max med 6,7 tommer skærm.

Det er dog blot spekulationer og rygter, da Apple på nuværende tidspunkt ikke har meldt noget officielt ud.

Design ændring eller ej?

Konceptbilleder af iPhone 12 (Kilde: PhoneArena.com)
Konceptbilleder af iPhone 12 (Kilde: PhoneArena.com)

Sidste år beholdte Apple mange ligheder i iPhone-designet med 2018 modellerne. Der hvor 2019-modellerne adskilte sig mest var på kameramodulet på bagsiden.

Det forlyder at størrelsen på den notch, som er i skærmen vil blive reduceret. Hvor meget eller hvordan er lidt uvist. Apple vil formentlig fortsat have brug for, at der er en notch i forhold til Face ID.

Ifølge Android Authority så ventes det ikke at nogle af modellerne har fingeraftrykslæser, selvom der har været rygter om, at Apple ville komme med en model med fingeraftrykslæser under skærmen.

Fingeraftrykslæser i skærmen på ny iPhone-model?

Specifikationerne

Nogle af specifikationerne på iPhone 12-serien giver lidt sig selv. Eksempelvis forventes det, at Apple vil bruge A14 processoren, da 2019 modellerne kom med A13.

Ligesom det også ventes, at de kommer med Qualcomm X55 modem, hvilket betyder de vil understøtte 5G.

2019-modellerne var de første, som kom med 6 GB RAM. Derfor ventes det også at iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max i hvert fald vil komme med mindst 6 GB RAM. Det er muligt, at nogle af modellerne kun vil have 4 GB RAM.

128 GB intern hukommelse kan efterhånden være den mindste hukommelsesvariant for iPhone 12-serien. Der er selvfølgelig en mulighed for, at der også vil være 64 GB varianter tilgængelige.

Triple-kamera på Pro-modellerne er også nok det mindste, da sidste års modeller havde det. Derfor kan et quad-kamera måske være på vej?

Der har indtil videre i år været meget fokus på opdateringshastigheden på skærmen. Ligesom OnePlus og Samsung, så ser det ud til, at Apple med iPhone 12-serien vil understøtte 120 Hz.

2020-iPhone kommer med 120 Hz OLED-skærm

Andre rygter…

Det er uvist, om Apple vil fjerne Lightning porten på iPhone 12-serien. Nogle rygter har forlydt, at de satser fuldt på trådløse løsninger eller endelig tager USB-C porten til sig. Det med at satse på de trådløse løsninger er dog måske lidt for tidligt. Eksempelvis er OnePlus først lige kommet med på ”trenden” med deres flagskib OnePlus 8 Pro.

Vi forventer på MereMobil.dk, at Apple mindst fortsætter med Lightning porten i år også. Men vi er før blevet overrasket.

Konceptbilleder viser idéer til iPhone 12-designet

Går prisen op?

Budgettelefonen fra Apple er klart iPhone SE, hvor man virkelig får meget telefon for pengene. Og ja – designet er ”genbrugt” og det samme er nogle af komponenterne. Men iPhone 12-serien kan måske ende med at blive den dyreste nogensinde eftersom iPhone 12-serien kommer med 5G-understøttelse og formentlig nyt design.

Android Authority gætter på, at priserne i 2020 ser således ud.

  • 5.4-inch iPhone 12: $649
  • 6.1-inch iPhone 12: $749
  • 6.1-inch iPhone 12 Pro: $999
  • 6.7-inch iPhone 12 Pro Max: $1,099

Mens priserne for iPhone 11-serien så sådan ud til salgsstart:

  • $699 — iPhone 11
  • $999 — iPhone 11 Pro
  • $1,099 — iPhone 11 Pro Max

Det er dog uvist om disse rygtede priser holder stik i virkeligheden. Samsung Galaxy S20 Ultra kom på markedet til 1.400 dollars.

Husk på, at ovenstående blot er rygter og spekulationer. MereMobil.dk holder dig selvfølgelig opdateret når der er nyt i sagen og noget er mere officielt.

Mere til historien

Du kan læse vores anmeldelse af iPhone SE (2020) her. Husk altid det er en rigtig god idé, at se en smartphone rigtigt og holde den i hånden inden man køber den.

Læs også:
Top-10: De mest solgte mobiler i april 2020

Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
OnePlus 12 er snart på trapperne

Det tyder på, at OnePlus snart præsenterer OnePlus 12, deres nyeste flagskibs telefon.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram