Fingeraftrykslæser i skærmen på ny iPhone-model?

Et rygte forlyder, at Apple arbejder på en 5G iPhone-model. Den vil komme på markedet i 2020 og have fingeraftrykslæser i skærmen.

Ifølge en maskinoversættelse af EDNs kinesiske rapport, så samarbejder touch-panelproducenten GIS, OLED-displayproducent BOE og Qualcomm om ultralydteknologien, som inden længe måske findes i en af de nye iPhones. Det skriver Pocketnow.com.

Sådan snyder du fingeraftrykslæseren

Sidste år var der rygter om, at Apple ville komme med ultralyds-fingeraftrykslæser under skærmen i en af 2020-modellerne. Rygterne gik på, at Apple ville bruge Qualcomms ultrasoniske fingeraftrykssensorteknologi i mindst en af dette års iPhone-modeller. Dog med risiko for, at det først ville blive i 2021.

Disse rygter kombineret med oplysninger fra analytikeren Ming-Chi Kuo, Barclays analytikere, Bloomberg og andre, som har udtalt at de forventede Apple ville lancere en iPhone med både Face ID og fingeraftrykslæser i skærmen i 2020 eller 2021. Ja, det gør altså, at det ventes, at rygterne formentlig kan holde stik.

I 2021 får iPhone fingeraftrykslæser i skærmen

Der findes på nuværende tidspunkt to typer fingeraftrykssensorer, som benyttes ”under skærmen”. Disse er baseret på henholdsvis optisk- og ultralydsteknologi. De fungerer forskelligt. De optiske varianter er afhængige af lys fra en smartphones skærm for at skabe et 2D-billede af et fingeraftryk, mens ultralydsvarianter bruger højfrekvent lyd til at generere et 3D-billede af et fingeraftryk.

Qualcomm leverer blandt andet ultralydssensorer til flere af Samsungs smartphones.

Apple har ikke kommenteret på rygterne. Men det forventes altså, at Apple vil afsløre iPhone 12-serien i efteråret.

Mere til historien

Apple har netop haft salgsstart på deres ”billige” model, iPhone SE, som kommer uden Face ID. Den gør brug af fingeraftrykslæser (Touch ID) i hjemknappen, hvilket også blev benyttet på tidligere iPhone modeller. Den seneste model med Touch ID var iPhone 8-serien.

Læs også:
iPhone SE ligner atter en kæmpesucces
Apple forsinker produktionen af iPhone 12

Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram