Fingeraftrykslæser i skærmen på ny iPhone-model?

16

Et rygte forlyder, at Apple arbejder på en 5G iPhone-model. Den vil komme på markedet i 2020 og have fingeraftrykslæser i skærmen.

Huawei P30 Pro in-screen fingeraftrykslæser
Huawei P30 Pro in-screen fingeraftrykslæser (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge en maskinoversættelse af EDNs kinesiske rapport, så samarbejder touch-panelproducenten GIS, OLED-displayproducent BOE og Qualcomm om ultralydteknologien, som inden længe måske findes i en af de nye iPhones. Det skriver Pocketnow.com.

Sådan snyder du fingeraftrykslæseren

Sidste år var der rygter om, at Apple ville komme med ultralyds-fingeraftrykslæser under skærmen i en af 2020-modellerne. Rygterne gik på, at Apple ville bruge Qualcomms ultrasoniske fingeraftrykssensorteknologi i mindst en af dette års iPhone-modeller. Dog med risiko for, at det først ville blive i 2021.

Disse rygter kombineret med oplysninger fra analytikeren Ming-Chi Kuo, Barclays analytikere, Bloomberg og andre, som har udtalt at de forventede Apple ville lancere en iPhone med både Face ID og fingeraftrykslæser i skærmen i 2020 eller 2021. Ja, det gør altså, at det ventes, at rygterne formentlig kan holde stik.

I 2021 får iPhone fingeraftrykslæser i skærmen

Der findes på nuværende tidspunkt to typer fingeraftrykssensorer, som benyttes ”under skærmen”. Disse er baseret på henholdsvis optisk- og ultralydsteknologi. De fungerer forskelligt. De optiske varianter er afhængige af lys fra en smartphones skærm for at skabe et 2D-billede af et fingeraftryk, mens ultralydsvarianter bruger højfrekvent lyd til at generere et 3D-billede af et fingeraftryk.

Qualcomm leverer blandt andet ultralydssensorer til flere af Samsungs smartphones.

Apple har ikke kommenteret på rygterne. Men det forventes altså, at Apple vil afsløre iPhone 12-serien i efteråret.

Mere til historien

Apple har netop haft salgsstart på deres ”billige” model, iPhone SE, som kommer uden Face ID. Den gør brug af fingeraftrykslæser (Touch ID) i hjemknappen, hvilket også blev benyttet på tidligere iPhone modeller. Den seneste model med Touch ID var iPhone 8-serien.

Læs også:
iPhone SE ligner atter en kæmpesucces
Apple forsinker produktionen af iPhone 12

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer