Fingeraftrykslæser i skærmen på ny iPhone-model?

Et rygte forlyder, at Apple arbejder på en 5G iPhone-model. Den vil komme på markedet i 2020 og have fingeraftrykslæser i skærmen.

Huawei P30 Pro in-screen fingeraftrykslæser
Huawei P30 Pro in-screen fingeraftrykslæser (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge en maskinoversættelse af EDNs kinesiske rapport, så samarbejder touch-panelproducenten GIS, OLED-displayproducent BOE og Qualcomm om ultralydteknologien, som inden længe måske findes i en af de nye iPhones. Det skriver Pocketnow.com.

Sådan snyder du fingeraftrykslæseren

Sidste år var der rygter om, at Apple ville komme med ultralyds-fingeraftrykslæser under skærmen i en af 2020-modellerne. Rygterne gik på, at Apple ville bruge Qualcomms ultrasoniske fingeraftrykssensorteknologi i mindst en af dette års iPhone-modeller. Dog med risiko for, at det først ville blive i 2021.

Disse rygter kombineret med oplysninger fra analytikeren Ming-Chi Kuo, Barclays analytikere, Bloomberg og andre, som har udtalt at de forventede Apple ville lancere en iPhone med både Face ID og fingeraftrykslæser i skærmen i 2020 eller 2021. Ja, det gør altså, at det ventes, at rygterne formentlig kan holde stik.

I 2021 får iPhone fingeraftrykslæser i skærmen

Der findes på nuværende tidspunkt to typer fingeraftrykssensorer, som benyttes ”under skærmen”. Disse er baseret på henholdsvis optisk- og ultralydsteknologi. De fungerer forskelligt. De optiske varianter er afhængige af lys fra en smartphones skærm for at skabe et 2D-billede af et fingeraftryk, mens ultralydsvarianter bruger højfrekvent lyd til at generere et 3D-billede af et fingeraftryk.

Qualcomm leverer blandt andet ultralydssensorer til flere af Samsungs smartphones.

Apple har ikke kommenteret på rygterne. Men det forventes altså, at Apple vil afsløre iPhone 12-serien i efteråret.

Mere til historien

Apple har netop haft salgsstart på deres ”billige” model, iPhone SE, som kommer uden Face ID. Den gør brug af fingeraftrykslæser (Touch ID) i hjemknappen, hvilket også blev benyttet på tidligere iPhone modeller. Den seneste model med Touch ID var iPhone 8-serien.

Læs også:
iPhone SE ligner atter en kæmpesucces
Apple forsinker produktionen af iPhone 12

Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
OnePlus 11 rygtes i disse farver

Rygterne svirrer i stor stil om den kommende OnePlus 11-serie, som ventes at blive offentliggjort inden alt for længe.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram