Huawei P30 Pro er Årets Mobil 2019

Trods store udfordringer for Huawei blev både Samsung og Apple overhalet af kineserne. Huawei P30 Pro har taget titlen som Årets Mobil 2019.

Huawei P30 Pro Årets Mobil 2019
Årets Mobil 2019 blev Huawei P30 Pro

Huawei har for andet år i træk indtaget en klar førsteplads i kampen om at vinde titlen ”Årets Mobil”. Topmodellen Huawei P30 Pro var således den telefon flest stemte på.

Huawei P30 Pro har snuppet næsten 17 procent af stemmerne. Selvom det er mange stemmer, så er det ikke en nær så sikker sejr, som da Huawei Mate 20 Pro snuppede titlen. Mate 20 Pro løb i 2018 med hele 29 procent af de samlede stemmer.

P30 Pro blev skarpt forfulgt af Samsung Galaxy Note10+. Efterårets topmodel fra Samsung sad på godt 11 procent af stemmerne. Med cirka 8 procent indtager iPhone 11 Pro tredjepladsen.

Der er tæt løb mellem fjerde og femtepladsen, som Samsung Galaxy S10+ og iPhone 11 Pro Max har sat sig på.

Top-5 2019

  1. Huawei P30 Pro (16,9 %)
  2. Samsung Galaxy Note10+ (10,6 %)
  3. Apple iPhone 11 Pro (7,8 %)
  4. Samsung Galaxy S10+ (7,4 %)
  5. Apple iPhone 11 Pro Max (5,8 %)

Tidligere års vindere

2019: Huawei P30 Pro
2018: Huawei Mate 20 Pro
2017: Apple iPhone X
2016: Samsung Galaxy S7 Edge
2015: Samsung Galaxy S6 Edge
2014: Apple iPhone 6
2013: HTC One (M7)
2012: Samsung Galaxy S III
2011: Samsung Galaxy S II
2010: HTC Desire
2009: HTC Hero

Det mener jeg om vinderen

Hvorfor Huawei P30 Pro vinder Årets Mobil 2019 fremgår ikke af stemmerne.

Da jeg anmeldte Huawei P30 Pro var det især kameraet, som jeg virkelig var vild med. Ikke nok med at du får fantastiske billeder i dagslys. P30 Pro satte en ny standard for hvad vi skulle forvente af en smartphone efter mørkets frembrud. Når jeg sammenlignede med iPhone Xs og Samsung Galaxy S10+ var resultatet fra Huawei P30 Pro uden sammenligning det bedste.

Super-makrofunktionen, der kunne gå ned til 2,5 centimeter, var også imponerede Det samme var de op til 50x zoom. Jeg har indtil nu ikke set noget lignende.

Blandt andre fede ting var 40 watts hurtigopladning med kabel og op til 15 watts trådløs opladning samt en velfungerede in-screen fingeraftrykslæser.

Der er ingen tvivl om, at Huawei gjorde mange ting rigtigt med P30 Pro. Måske netop derfor vinder Huawei prisen for andet år i træk.

Hvad tror du årsagen er til at Huawei vinder?

Her i 2020 bliver det interessant om Huawei formår at vriste sig ud af handelskonflikten mellem USA og Kina. Lige nu venter vi på Huawei P40-serien ligesom vi fortsat ikke har noget svar på om Huawei Mate 30 Pro kommer til salg i Danmark.

Indtil nu er status, at Huawei stadig ikke kan benytte Googles tjenester på deres nye telefoner. Googles apps som Gmail, YouTube og appbutikken Google Play definerer Android-telefoner i vores marked. Uden Google er en Android-mobil desværre ikke meget værd hos de almindelige forbrugere.

HUSKER DU: Dengang HTC Hero var mobilen alle talte om

Mere til historien

Der har kunne stemmes på Årets Mobil hele december. Afstemningen lukkede den 31. december 2019. Det er ellevte gang jeg afvikler afstemningen Årets Mobil.

Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
44 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram