Apples iPhone er blevet teenager – 13 år

2007 var årstallet, hvor Apple i starten af året offentliggjorde den første iPhone og i sommeren havde salgsstart på selvsamme telefon. Apples iPhone er nu blevet teenager.

iPhone 3GS
iPhone 3GS (Foto: Apple)

For 13 år siden stod Apples tidligere topchef og grundlægger, Steve Jobs, på scenen til MacWorld Conference & Expo og offentliggjorde den første iPhone. Det skete helt præcis 9. januar 2007.

Apples første iPhone fylder 10 år

Den kom til salg i sommeren 2007 på udvalgte markeder, hvor Danmark altså ikke var et af dem. Helt præcis var salgsstarten på de første markeder 29. juni 2007.

I dag: 10 år siden at Apple genopfandt telefonen

Men uanset om du har en iPhone i dag eller en Android telefon, hvilken prisklasse den tilhører og om den er den nyeste model eller nogle år gammel, så kan du formentlig sagtens se nogle ligheder med den første iPhone. Kigger du på de smartphones, som man kendte inden iPhone, så er det begrænset med lighederne.

Så vildt mange iPhones er i brug netop nu

Før den første iPhone-model blev offentliggjort, så var smartphones primært nogle der blev betjent med en stylus og havde en masse taster. Apple så begrænsningerne på disse enheder og udviklede altså en simpel touchskærm, der blev betjent med fingeren.

Selvom der ikke er sket så meget igen med udseendet på smartphones, så er der trods alt sket noget på indmaden. Vi prøvede i sommeren 2019, at ”leve” med en iPhone 3GS. Du kan læse mere om, hvordan iOS-platformen udviklede sig i de første år efter lanceringen her.

Kan du leve med en iPhone 3GS? – Vi har forsøgt

Applikationsbutikken App Store fulgte med i 2008. Indtil da var der altså ikke apps, som det kendes i dag. Det er dog også fortsat en industri, der bare vokser.

Mere til historien

MereMobil.dk har set nærmere på, hvilke smartphones der er de mest solgte herhjemme i årtiet fra 2010-2019. Det er tydeligt, at Apple har godt fat i de danske mobilkøbere, selvom listen kun repræsenterer kunderne hos teleselskabet 3. Faktisk fylder den mest solgte smartphone på listen 10 år i år.

Læs også:
Dengang da HTC Hero var vindermobilen
iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram