Apples iPhone er blevet teenager – 13 år

2007 var årstallet, hvor Apple i starten af året offentliggjorde den første iPhone og i sommeren havde salgsstart på selvsamme telefon. Apples iPhone er nu blevet teenager.

iPhone 3GS
iPhone 3GS (Foto: Apple)

For 13 år siden stod Apples tidligere topchef og grundlægger, Steve Jobs, på scenen til MacWorld Conference & Expo og offentliggjorde den første iPhone. Det skete helt præcis 9. januar 2007.

Apples første iPhone fylder 10 år

Den kom til salg i sommeren 2007 på udvalgte markeder, hvor Danmark altså ikke var et af dem. Helt præcis var salgsstarten på de første markeder 29. juni 2007.

I dag: 10 år siden at Apple genopfandt telefonen

Men uanset om du har en iPhone i dag eller en Android telefon, hvilken prisklasse den tilhører og om den er den nyeste model eller nogle år gammel, så kan du formentlig sagtens se nogle ligheder med den første iPhone. Kigger du på de smartphones, som man kendte inden iPhone, så er det begrænset med lighederne.

Så vildt mange iPhones er i brug netop nu

Før den første iPhone-model blev offentliggjort, så var smartphones primært nogle der blev betjent med en stylus og havde en masse taster. Apple så begrænsningerne på disse enheder og udviklede altså en simpel touchskærm, der blev betjent med fingeren.

Selvom der ikke er sket så meget igen med udseendet på smartphones, så er der trods alt sket noget på indmaden. Vi prøvede i sommeren 2019, at ”leve” med en iPhone 3GS. Du kan læse mere om, hvordan iOS-platformen udviklede sig i de første år efter lanceringen her.

Kan du leve med en iPhone 3GS? – Vi har forsøgt

Applikationsbutikken App Store fulgte med i 2008. Indtil da var der altså ikke apps, som det kendes i dag. Det er dog også fortsat en industri, der bare vokser.

Mere til historien

MereMobil.dk har set nærmere på, hvilke smartphones der er de mest solgte herhjemme i årtiet fra 2010-2019. Det er tydeligt, at Apple har godt fat i de danske mobilkøbere, selvom listen kun repræsenterer kunderne hos teleselskabet 3. Faktisk fylder den mest solgte smartphone på listen 10 år i år.

Læs også:
Dengang da HTC Hero var vindermobilen
iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram