Apples iPhone er blevet teenager – 13 år

2007 var årstallet, hvor Apple i starten af året offentliggjorde den første iPhone og i sommeren havde salgsstart på selvsamme telefon. Apples iPhone er nu blevet teenager.

iPhone 3GS
iPhone 3GS (Foto: Apple)

For 13 år siden stod Apples tidligere topchef og grundlægger, Steve Jobs, på scenen til MacWorld Conference & Expo og offentliggjorde den første iPhone. Det skete helt præcis 9. januar 2007.

Apples første iPhone fylder 10 år

Den kom til salg i sommeren 2007 på udvalgte markeder, hvor Danmark altså ikke var et af dem. Helt præcis var salgsstarten på de første markeder 29. juni 2007.

I dag: 10 år siden at Apple genopfandt telefonen

Men uanset om du har en iPhone i dag eller en Android telefon, hvilken prisklasse den tilhører og om den er den nyeste model eller nogle år gammel, så kan du formentlig sagtens se nogle ligheder med den første iPhone. Kigger du på de smartphones, som man kendte inden iPhone, så er det begrænset med lighederne.

Så vildt mange iPhones er i brug netop nu

Før den første iPhone-model blev offentliggjort, så var smartphones primært nogle der blev betjent med en stylus og havde en masse taster. Apple så begrænsningerne på disse enheder og udviklede altså en simpel touchskærm, der blev betjent med fingeren.

Selvom der ikke er sket så meget igen med udseendet på smartphones, så er der trods alt sket noget på indmaden. Vi prøvede i sommeren 2019, at ”leve” med en iPhone 3GS. Du kan læse mere om, hvordan iOS-platformen udviklede sig i de første år efter lanceringen her.

Kan du leve med en iPhone 3GS? – Vi har forsøgt

Applikationsbutikken App Store fulgte med i 2008. Indtil da var der altså ikke apps, som det kendes i dag. Det er dog også fortsat en industri, der bare vokser.

Mere til historien

MereMobil.dk har set nærmere på, hvilke smartphones der er de mest solgte herhjemme i årtiet fra 2010-2019. Det er tydeligt, at Apple har godt fat i de danske mobilkøbere, selvom listen kun repræsenterer kunderne hos teleselskabet 3. Faktisk fylder den mest solgte smartphone på listen 10 år i år.

Læs også:
Dengang da HTC Hero var vindermobilen
iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram