Apple skabte en ny industri med App Store

BAGGRUND: Apples App Store viste sig ikke bare, at være en god idé – det blev en helt ny industri i mobilbranchen.

iPhone applikation i Apples App Store

iPhone applikation i Apples App Store

Tilbage i marts måned 2008, cirka 8 måneder efter den første iPhone så dagens lys, præsenterede Steve Jobs et udvikler-kit, og en App Store til iPhone. Siden er konkurrenterne, som Google og Microsoft fulgt efter, med deres bud på en applikationsbutik.

App Store har siden ændret måden vi forbruger og leverer software på.

Hele applikations-revolutionen kom snigende bagfra på en måde ingen havde set komme, da de fleste fokuserede på hardwaren.

- ”Du er udvikler og har lige brugt tid på, at skrive koderne til en fantastisk applikation. Hvad er din drøm? Din drøm er, at få den ud til hver enkelt iPhone-bruger, som forhåbentlig køber og elsker den,” sådan lød det fra den nu afdøde Steve Jobs.

Dette var på det tidspunkt ikke muligt, men Apple havde en mulighed for, at hjælpe – og med de ord blev Apples App Store præsenteret for verdenspressen.

- "Vores udviklere vil kunne nå hver eneste iPhone-bruger via App Store. Det er den måde, vi vil distribuere applikationer til iPhone på," sådan forklarede Steve Jobs i marts 2008, hvilke forventninger der var til Apples App Store.

I marts måned 2008 var det formentlig de færreste, som kunne gennemskue, hvilken betydning App Store ville få fremadrettet.

Udviklerne fik adgang

Apple gav udviklerne adgang til API’er og udvikler-værktøjer via iPhone SDK, som gjorde det nemt at skrive koder til applikationer, der udnyttede touchinterfacet, GPS’en og accelerometeret i iPhone.

Den forretningsmodel, som fortsat benyttes, blev også introduceret af Apple. Den gik/går i al sin enkelthed ud på, at udviklerne selv får 70 procent af den indtjening der er i App Store, mens Apple får de sidste 30 procent.

Apple var ikke først med en ”indholds-portal” til mobiltelefoner. Dette var også forsøgt af teleoperatører og i Linux-verdenen. Men Apple gjorde det mest brugervenligt, og fik kæmpe succes.

App Store åbnes for offentligheden

De almindelige brugere fik adgang til butikken i juli måned 2008, hvilket var lige efter iPhone 3G kom på markedet. Dette var også den første iPhone, som blev solgt i Danmark.

Ved lanceringen af App Store var der omkring 500 applikationer. Dette eksploderede dog over de kommende måneder. Og der gik heller ikke længe før, at konkurrenten Android Market (som i dag hedder Google Play Store) blev lanceret.

Siden da har Apple nået en række milepæle med deres App Store. De seneste tal er fra Apples keynote den 22. oktober 2013. Her offentliggjorde selskabets CEO Tim Cook, der tog over efter Steve Jobs, at selskabet nu har mere end 1 million applikationer, at vælge mellem i App Store. Der er i alt downloadet mere end 60 milliarder applikationer.

Apple Watch 8 kan måle om du har feber

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at det kommende Apple Watch Series 8 vil få et indbygget termometer.

(mere…)
Apple tvunget til nedskalering på iPhone 14-produktion

Inden vi kender salgsstarten og specifikationerne på iPhone 14-modellerne, så forlyder det, at Apple har nedjusteret produktionen grundet chipmangel.

(mere…)
Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram