I dag: 10 år siden at Apple genopfandt telefonen

TILBAGEBLIK: Den første iPhone så dagens lys i 2007. Salgsstarten på de første markeder var 29. juni 2007 - altså for præcis 10 år siden. Vi ser tilbage.

Den første iPhone fra 2007

Den første iPhone fra 2007

Vi kunne tidligere i år, helt præcist den 9. januar 2017, fortælle, at det nu var 10 år siden, at den første iPhone blev præsenteret.

I dag, torsdag den 29. juni 2017, er det så 10 år siden, at den første iPhone kom i handlen på de første markeder.

Det var ikke fordi, der ikke fandtes smartphones før iPhone, men Apple formåede alligevel at revolutionere branchen. I 2007 med iPhone og i 2008 med deres App Store.

- BAGGRUND: Apple skabte en ny industri med App Store

I forbindelse med præsentationen af den første iPhone sagde Apples tidligere topchef, Steve Jobs:

- ”Today Apple will reinvent the telephone, we call it iPhone”. Og det fik han ret i.

Den første iPhone hed blot "iPhone". Senere er andre efternavne kommet til.

Telefonen understøttede for 10 år siden kun 2G-netværket, men hypen omkring denne nye telefon var enorm.

Det var først med iPhone 3G, at Danmark også kom med. Navnet iPhone 3G hentydede til, at telefonen nu understøttede 3G-netværket. iPhone 3G kom også med udvidet e-mail funktion. Det var Telia, som i samarbejde med Apple, fik iPhone 3G til Danmark. Telia var i starten eneste forhandler.

Salgsstarten i Danmark var 11. juli 2008 og det skete under stor mediebevågenhed. Telia skabte da også en trend med midnatsåbent, når der kom en ny iPhone.

- iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

Steve Jobs med den første iPhone (Foto: Digitaltrends.com)

Steve Jobs med den første iPhone (Foto: Digitaltrends.com)

Igennem årene er det ikke kun specifikationerne på de forskellige iPhones, som har ændret sig, det har også softwaren.

- iPhone gennem tiden – sådan har iOS udviklet sig 

Apple har fået så meget succes med deres smartphone, at mobilkøberne ofte omtaler dem som “iPhones” og altså ikke en bare ”smartphone”. Udtryk som "Ræk mig lige min iPhone" lever i bedste velgående.

 - Steve Jobs største bedrifter

Selvom der ikke er tvivl om, at Apples iPhone er succesfulde, så er de altså ikke markedsleder. Apple er ”kun” verdens andenstørste smartphone-producent.

Hvad Apple helt præcis har i ærmet på dette ”jubilæums-år” er uvist. Men rygterne om den eller de kommende iPhone-modeller florerer i bedste velgående.

Mere til historien

Danmark er et Apple-land, men trods det, er det altså ikke Apple og deres iPhones, som er løbet med ”Årets Mobil” titlen de seneste år på MereMobil.dk. For at finde Apple, som vinder af ”Årets Mobil” skal vi helt tilbage til 2014, hvor iPhone 6 var vinderen.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram