Den ikoniske iPhone 4 fra Apple fylder 9 år

23

Det er nu 9 år siden, at Apple offentliggjorde den ikoniske iPhone 4. Vi tager et tilbageblik på den populære smartphone.

Apple iPhone 4 (Foto: Apple)
Apple iPhone 4 (Foto: Apple)

Steve Jobs stod på scenen for 9 år siden i dag, og annoncerede iPhone 4. Dette skete ved WWDC 2010, som fandt sted i San Fransisco.

iPhone 4 var dog afsløret inden den officielle annoncering, da det var den iPhone, som fik utrolig meget omtale fordi den ”blev glemt på en bar i Californien” i en tidlig prototype i starten af året. Det gjorde ikke interessen mindre.

Apples første iPhone fylder 10 år

Skærmen var på 3,5 tommer og opløsningen hed 960 x 640 pixels, hvilket var fire gange mere end iPhone 3GS. Pixeltætheden var på 326, som også er meget lidt i forhold til nutidens smartphones.

iPhone 4 var den første iPhone, der kom med det Apple kalder “Retina-display”.

Hukommelsen var også markant mindre end det der findes i telefonerne i dag. iPhone 4 kom i to varianter med enten 16 GB eller 32 GB intern hukommelse. Kameraet havde en opløsning på 5 megapixels.

iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

iPhone 4 landede i de danske butikker i 30. juli 2010. Det var dengang, hvor telebutikkerne stadigvæk holdt midnatsåbent med arrangementer i forbindelse med salgsstarten. Der er langt fra den samme hype længere, når en ny iPhone-model lanceres.

iPhone 4 kom desuden med iOS 4 fra salgsæsken, hvor den helt store nyhed var Multitasking. Nu kunne telefonen have flere apps kørende på én gang.

Apple fik kritik for, at de ikke understøttede “rigtig” multitasking, da udviklerne kun kunne få adgang til specifikke opgaver i baggrunden. Eksempelvis musik-applikationer kunne spille i baggrunden eller navigationsprogrammer kunne beholde deres lokation selvom brugeren forlod applikationen.

Du kan se vores baggrundsartikel omkring iOS-platformen her.

Omkring iPhone 4 opstod også “antennagate” hvor Apples daværende, nu afdøde topchef, Steve Jobs, blev kendt for at udtale “You’re holding it wrong“. Efterfølgende tilbød Apple en “bumper” – altså et cover så brugerne ikke satte fingrene på antenne-samlingerne, hvilket ødelagde signalet.

Mere til historien

Der har været mange skriverier omkring 5G-smartphones. På nogle rygter forlyder det, at Apple først er klar i 2021 med en 5G-model. Dette er dog hverken be- eller afkræftet af Apple.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer