Den ikoniske iPhone 4 fra Apple fylder 9 år

Det er nu 9 år siden, at Apple offentliggjorde den ikoniske iPhone 4. Vi tager et tilbageblik på den populære smartphone.

Apple iPhone 4 (Foto: Apple)
Apple iPhone 4 (Foto: Apple)

Steve Jobs stod på scenen for 9 år siden i dag, og annoncerede iPhone 4. Dette skete ved WWDC 2010, som fandt sted i San Fransisco.

iPhone 4 var dog afsløret inden den officielle annoncering, da det var den iPhone, som fik utrolig meget omtale fordi den ”blev glemt på en bar i Californien” i en tidlig prototype i starten af året. Det gjorde ikke interessen mindre.

Apples første iPhone fylder 10 år

Skærmen var på 3,5 tommer og opløsningen hed 960 x 640 pixels, hvilket var fire gange mere end iPhone 3GS. Pixeltætheden var på 326, som også er meget lidt i forhold til nutidens smartphones.

iPhone 4 var den første iPhone, der kom med det Apple kalder "Retina-display".

Hukommelsen var også markant mindre end det der findes i telefonerne i dag. iPhone 4 kom i to varianter med enten 16 GB eller 32 GB intern hukommelse. Kameraet havde en opløsning på 5 megapixels.

iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

iPhone 4 landede i de danske butikker i 30. juli 2010. Det var dengang, hvor telebutikkerne stadigvæk holdt midnatsåbent med arrangementer i forbindelse med salgsstarten. Der er langt fra den samme hype længere, når en ny iPhone-model lanceres.

iPhone 4 kom desuden med iOS 4 fra salgsæsken, hvor den helt store nyhed var Multitasking. Nu kunne telefonen have flere apps kørende på én gang.

Apple fik kritik for, at de ikke understøttede "rigtig" multitasking, da udviklerne kun kunne få adgang til specifikke opgaver i baggrunden. Eksempelvis musik-applikationer kunne spille i baggrunden eller navigationsprogrammer kunne beholde deres lokation selvom brugeren forlod applikationen.

Du kan se vores baggrundsartikel omkring iOS-platformen her.

Omkring iPhone 4 opstod også "antennagate" hvor Apples daværende, nu afdøde topchef, Steve Jobs, blev kendt for at udtale "You're holding it wrong". Efterfølgende tilbød Apple en "bumper" - altså et cover så brugerne ikke satte fingrene på antenne-samlingerne, hvilket ødelagde signalet.

Mere til historien

Der har været mange skriverier omkring 5G-smartphones. På nogle rygter forlyder det, at Apple først er klar i 2021 med en 5G-model. Dette er dog hverken be- eller afkræftet af Apple.

Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram