Dette spurgte danskerne Google om i 2019

0

Aula og Folketingsvalget var noget af det, som fyldte hos danskerne i 2019. Se listerne over, hvad vi danskere googlede mest i 2019.

Google afslører hvert år inden jul, hvad danskerne har spurgt Google mest om i det forgangne år.

Google laver opgørelser over de ”mest trendende søgninger i 2019”, ”mest trendende danskere 2019”, ”underholdning 2019”, ”mest trendende spørgsmål 2019”, ”mest trendende steder i 2019” og ”bedste… 2019”.

Ved at se på listerne kan vi få en afspejling af året, samt hvilke personer og begivenheder, der har haft danskernes interesse.

Debatten om det nye skoleintranet Aula, samt folketingsvalget i sommer har klart været noget, som interesserede mange danskere. Aula er på førstepladsen over de ”mest trendende søgninger i 2019”. Hvor det også interesserede danskerne at læse om nogle af de personligheder, som vi mistede i 2019.

Luke Perry, Ole Stephensen og Master Fatman har alle tre fundet vej til listen. Både Master Fatman og Ole Stephensen fandt også vej til listen ”mest trendende danskere i 2019”.

PODCAST: Sådan lærte Google Assistant at tale dansk

Rasmus Paludan skilte for alvor vandende i valgkampen til folketingsvalget og han har også fundet vej på listen både ved ”mest trendende søgninger i 2019” og ”mest trendende danskere i 2019”.

Folketingsvalget og EU-valget ses på listen over de ”mest trendende spørgsmål i 2019”. Førstepladsen indtages af spørgesmålet ”Hvad skal jeg stemme på?”, mens ”Hvad skal jeg stemme til EU?”, ”Hvem kommer i Folketinget” og ”Hvem skal jeg stemme på til EU-valget?” også var at finde på top-10 listen over ”mest trendende spørgsmål i 2019”.

De mest trendende søgninger på Google i 2019 (Kilde: Google)
De mest trendende søgninger på Google i 2019 (Kilde: Google)

I 2019 var der også fokus på minimumsnormeringer i de danske daginstitutioner, hvilket der kom flere TV-udsendelser ud af også. Ind på femtepladsen over ”mest trendende spørgsmål 2019” var spørgsmålet ”Hvem passer vores børn?”.

Nu hjælper Google dig med at læse godnathistorie for ungerne

Google: Year in search

Du kan se alle top-10 listerne i galleriet herunder.

Du kan se flere lister fra Google her.

  • Den danske lister for, hvad der blev søgt mest efter på Google i 2019 (Kilde: Google)
  • Den danske lister for, hvad der blev søgt mest efter på Google i 2019 (Kilde: Google)

Mere til historien

Kan du ikke huske, hvad der optog danskerne i 2018? Så kan du se tilbage på, hvad vi spurgte Google om i sidste år her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer