Nu hjælper Google dig med at læse godnathistorie for ungerne

4

Når du ikke er hjemme, så kan du alligevel læse godnathistorie for dine børn. Læs her om My Storytime.

My Storytime
Her ses de trin du skal igennem for at optage en historie på My Storytime

Google Assistant, den digitale butler på din smartphone eller Google Home (nu Nest), har fået en ny funktion rettet mod børnefamilier.

My Storytime gør det muligt at afspille historier på Nest- og Home-enhederne, som er indlæst af forældrene selv. Dermed kan forældre, uanset hvor de er i verden, læse godnathistorie for deres børn.

Funktionen i Google Assistant, der udløser afspilningen hedder ”Hey Google. Talk to My Storytime”. Via stemmestyringen kan barnet (eller barnepigen) vælge en historieoptagelse.

Før dette kan ske skal en forælder have indspillet en eller flere historier. Dette sker via My Storytime websiten. Du kommer i gang ved at logge ind med din Google konto i et rimeligt selvforklarende interface.

Optagelserne ligger, ifølge Google, sikkert gemt på centrale servere. Det er kun dig selv, og dem du vælger at dele med, som har adgang til dine indspilninger.

Hvis du ønsker at downloade dine optagelser, så kan dette ske via ”edit”-knappen under den pågældende historie. Du kan også uploade en fil med dine optagelser, hvis du har indspillet historien med et andet program.

Hvis My Storytime skal udnyttes optimalt, så bør du overveje en Google Nest Mini (tidligere kendt som Google Home Mini) i børneværelset.

Driller lidt på dansk

En historie på My Storytime
En historie på My Storytime (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har kun haft en smule tid til at afprøve My Storytime. Det ser absolut spændende ud, men da tjenesten lige nu kun er på engelsk så driller det lidt med forståelsen af de danske bogtitler.

Jeg læser ofte godnathistorie for mine børn, men efter at have læst ”Kaninen der så gerne ville sove” adskillige hundrede gange, så ville lidt aflastning være velkommen ind i mellem.

Indimellem rejser jeg rundt i verden og hører om ny teknologi. I disse situationer kunne det måske være hyggeligt for de små, at jeg stadig kunne læse historie.

Tilbage står så diskussionen om nærværet, eller mangel på samme, i oplæsning af en historie via en smarthøjttaler. Jeg mener ikke tjenesten kan erstatte en godnathistorie læst af en forælder, der sidder ved siden af barnet, men i nogle situationer kan det måske supplere.

I øvrigt ville det være fedt, hvis tjenesten kunne udbygges, så børn der aldrig, får læst historier højt, kunne få adgang til indlæsninger lavet af andre. Det vil også kunne hjælpe forældre, som af den ene eller anden årsag ikke er i stand til at læse en historie for deres børn.

I nedenstående promotionvideo kan du se, hvordan My Storytime blandt andet kan give mening.

Mere til historien

My Storytime er ikke Googles egen tjeneste. Den er udviklet af firmaet Instrument fra Portland, Oregon, USA, som et eksperiment med stemmefunktioner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer