Nu hjælper Google dig med at læse godnathistorie for ungerne

Når du ikke er hjemme, så kan du alligevel læse godnathistorie for dine børn. Læs her om My Storytime.

My Storytime
Her ses de trin du skal igennem for at optage en historie på My Storytime

Google Assistant, den digitale butler på din smartphone eller Google Home (nu Nest), har fået en ny funktion rettet mod børnefamilier.

My Storytime gør det muligt at afspille historier på Nest- og Home-enhederne, som er indlæst af forældrene selv. Dermed kan forældre, uanset hvor de er i verden, læse godnathistorie for deres børn.

Funktionen i Google Assistant, der udløser afspilningen hedder ”Hey Google. Talk to My Storytime”. Via stemmestyringen kan barnet (eller barnepigen) vælge en historieoptagelse.

Før dette kan ske skal en forælder have indspillet en eller flere historier. Dette sker via My Storytime websiten. Du kommer i gang ved at logge ind med din Google konto i et rimeligt selvforklarende interface.

Optagelserne ligger, ifølge Google, sikkert gemt på centrale servere. Det er kun dig selv, og dem du vælger at dele med, som har adgang til dine indspilninger.

Hvis du ønsker at downloade dine optagelser, så kan dette ske via ”edit”-knappen under den pågældende historie. Du kan også uploade en fil med dine optagelser, hvis du har indspillet historien med et andet program.

Hvis My Storytime skal udnyttes optimalt, så bør du overveje en Google Nest Mini (tidligere kendt som Google Home Mini) i børneværelset.

Driller lidt på dansk

En historie på My Storytime
En historie på My Storytime (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har kun haft en smule tid til at afprøve My Storytime. Det ser absolut spændende ud, men da tjenesten lige nu kun er på engelsk så driller det lidt med forståelsen af de danske bogtitler.

Jeg læser ofte godnathistorie for mine børn, men efter at have læst ”Kaninen der så gerne ville sove” adskillige hundrede gange, så ville lidt aflastning være velkommen ind i mellem.

Indimellem rejser jeg rundt i verden og hører om ny teknologi. I disse situationer kunne det måske være hyggeligt for de små, at jeg stadig kunne læse historie.

Tilbage står så diskussionen om nærværet, eller mangel på samme, i oplæsning af en historie via en smarthøjttaler. Jeg mener ikke tjenesten kan erstatte en godnathistorie læst af en forælder, der sidder ved siden af barnet, men i nogle situationer kan det måske supplere.

I øvrigt ville det være fedt, hvis tjenesten kunne udbygges, så børn der aldrig, får læst historier højt, kunne få adgang til indlæsninger lavet af andre. Det vil også kunne hjælpe forældre, som af den ene eller anden årsag ikke er i stand til at læse en historie for deres børn.

I nedenstående promotionvideo kan du se, hvordan My Storytime blandt andet kan give mening.

Mere til historien

My Storytime er ikke Googles egen tjeneste. Den er udviklet af firmaet Instrument fra Portland, Oregon, USA, som et eksperiment med stemmefunktioner.

Xplora klar med nyt smartwatch til børn

Smartwatches til børn er et bud på ”den første mobil” før de får en rigtig smartphone. Læs her om Xplora XG03, hvor du kan følge barnet via GPS.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram