Ny spændende foldbar mobil åbnes i år

Foldbare smartphones er langt fra gode nok. Forskellige koncepter er i spil. En af de mere spændende foldbare nyheder fremvises måske inden årets udgang.

Vi har en del gange skrevet om en Razr-model med foldbar skærm. Det Lenovo-ejede Motorola står bag et nyt bud på en spændende ”foldable”.

Ifølge rygterne vil Motorola, med denne særlige telefon genoplive, det hedengangne, men ikoniske, varemærke Razr.

De nyeste rygter fortæller, at Motorola Razr med foldbar skærm inde i klappen ser dagens lys i år. Det er uklart, om Motorola når ud i butikkerne i år, men ifølge CNET vil produktet blive fremvist for pressen inden årets udgang.

Motorola fik i 2017 patent på deres foldbare koncept, hvor skærmen ligger beskyttet mellem to klapper.

Smartphonen skal genopfindes

Motorola Razr 2019
Konceptbillede af Motorola Razr 2019 (Foto: Weibo / Slashleaks)

Producenter som Samsung og Huawei forsøger at revitalisere smartphone-udviklingen med foldbar enheder, men det er ikke uden udfordringer.

Samsung Galaxy Fold har sin egen historie med mange forsinkelser, og senest en ny version der tilsyneladende heller ikke er perfekt. Eksempelvis kan spisen af en negl ødelægge skærmen.

Den er stadig gal med Samsung super-topmodel

Huawei har klogeligt holdt sig lidt i baggrunden med Huawei Mate X, der endnu ikke er nået ud til slutbrugerne. Som du kan se (og høre) i nedenstående video, så var foldemekanismen udfordret af mange knirkelyde, da vi tidligere i år kiggede nærmere på Mate X.

Plastikskærme er et problem

Lige som Samsung Galaxy Fold så benytter Huawei en plastikskærm, der langt fra er nær så holdbar som de moderne glasskærme. Plastikken vil også blive Motorolas problem med mindre de venter med at lancere til bøjeligt glas kan masseproduceres.

Tiden må vise om Motorola har en chance for at få succes inden for foldbare telefoner. Tilgangen er i hvert fald anderledes, end hvad vi har set hos Samsung og Huawei.

Motorola Razr kan blive årets vildeste foldbare

Tidligere rygter har talt om 1.500 dollars for Motorola Razr med foldbar.

Tanken om foldbare skærme er ikke ny for Lenovo-koncernen. I foråret afslørede Lenovo billeder og videoer af en bærbar computer med en skærm, der kan foldes. Se videoen af verdens første foldbare computer her.

Apps er også et stort problem

Motorola har på relativt kort tid formålet at blive et af det mest populære mindre smartphonevaremærker, der i Danmark overgår både Sony, Nokia og OnePlus i styksalg. Vejen er banen med stærke produkter til en god pris.

Motorola mangler dog stadig en egentlig topmodel, der kan slå deres navn fast som andet end en mellemklasse-producent. Måske Razr i den sammenhæng er vejen frem?

Uanset hvilken producent der står bag en foldbar smartphone, så har de alle udfordringen omkring apps. Hvis ikke ens favoritapps kan udnytte den foldbare skærm på en fornuftig måde, der giver mening i dagligdagen, så bliver det MEGET vanskeligt at overbevise slutbrugerne om fortræffelighederne.

Foldables er tidligere blevet nævnt som en overgangsfase til noget vildere. Samsung har været på banen og fortalt, at der over den kommende femårsperiode vil ske et skift væk fra smartphonen som vi kender den i dag.

Jeg har i en tidligere episode af tech-podcasten sat fokus på foldbare telefoner. Du kan høre indslaget herunder. Hop frem til 6:30 minutter for det specifikke indsalg om foldbare telefoner.Mere til historien

Motorola Razr V3 havde premiere i 2004. Razr V3 blev verdens mest solgte klaptelefon målt ud fra datidens normer.

Motorola bekræfter den 11. august som dato for event

Rygterne har svirret efter det i sidste uge endte med en eventaflysning. Nu bekræfter Motorola en ny dato for præsentationen.

(mere…)
Ups! Specs på ny Samsung-mobil er sluppet ud

Amazon har tilsyneladende lagt specifikationer på Galaxy Z Fold4 ud på nettet før tid.

(mere…)
Er det de rigtige priser for nye Galaxy-produkter?

Troværdigt medie citerer troværdig kilde inden Samsungs afsløring af nye smartwatches og nye smartphones.

(mere…)
Ny dato for afsløring af Motorolas nye supermobiler

Efter den noget kryptiske - og ikke mindst mystiske - aflysning skulle Motorola være klar med ny dato for lanceringen.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram