Lenovo afslører verdens første foldbare PC

7

Er fremtiden foldbar? Lenovo har netop fremvist en ny foldbar koncept-PC, som de siger vil komme i produktion i 2020. Se billeder og video her.

Lenovo har netop afsløret verdens første foldbare PC, som bliver en del af Thinkpad X1 familien (Foto: Lenovo)

Samsung har lanceret deres foldbare telefon – Samsung Galaxy Fold. Den lancering forløb dog ikke uden problemer, og flere af eksemplarerne, som blev sendt ud til anmelderne, havde problemer med skærmens holdbarhed.

Dette fik Samsung tik udskyde den officielle lancering af telefonen i butikkerne. Problemerne skulle nu være løst.

Dette har dog ikke afskrækket Lenovo fra at afsløre verdens første foldbare PC. Selvom der er tale om en prototype, fortæller Lenovo, at den vil komme i produktion allerede i 2020.

Lenovos foldbare computer bliver en del af Thinkpad X1 familien. Lenovo er ret sparsomme med detaljerne, men den skulle komme med en 13.3 tommers OLED 2K skærm, som er lavet i samarbejde med LG.

Computeren kommer til at køre Windows som styresystem – hvilken version er endnu uklart. Det er Intel, som skal levere chippen til den.

Kort video om Lenovos foldable PC

Den store gevinst er mobilitet

Den helt store gevinst ved en foldbar-PC er mobilitet. Når skærmen kan foldes i to, bliver det nemlig noget nemmere at slæbe rundt på din computer. Samtidigt giver foldbarheden dig mulighed for at anvende computeren på flere måder.

Du kan bruge den enten som en tablet eller som en bærbar computer. Den kan foldes som en bog, som gør det nemmere at læse nyheder. Du kan bruge skærmen til at skrive noter på med den medfølgende Wacom pen.

Ifølge The Verge, som har haft mulighed for at have prototypen i hænderne, er det muligt at tilslutte et ekstern keyboard via Bluetooth, så du ikke er tvunget til at bruge skærmen som tastetur. Der medfølger stander, keyboard og trackpad i salgsæsken.

Det er værd at bemærke, at Lenovo selv kalder det for en foldbar-PC og ikke bærbar. Det kunne indikere, at den kommer til at få nogle heftigere specifikationer end en bærbar. Hvad den formulering helt præcist dækker over, er dog endnu uklart.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Intel er skeptisk

Selvom Intel har leveret chip-settet til Lenovos nye Computer, har de for nyligt været ude at sige til Nikkei Asia Review, at de endnu mener at teknologien er på et tidligt stadie.

De forudsiger, at foldbare computere ikke kommer til at ramme markedet før 2021.

Intel udtaler, at man stadig igang med at finde ud, hvilke funktioner, der er relevant for brugerne. De arbejder stadig på at forstå mulighederne og begrænsningerne ved den nye teknologi.

Dette ser dog ikke ud til, at have afskrækket Lenovo.

Mere til historien

Det er vigtigt, at bemærke, at der endnu er tale om en tidlig konceptmodel. Det betyder også, at det slet ikke er sikkert, at vi kommer til at se den nye Lenovo foldbare-PC i 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer