Huawei Mate X | Første kig ind i fremtiden

VIDEO: Hængslerne knaser og plastikskærmen har foldmærker. Alligevel er Huawei Mate X et kig fremad. Jeg har prøvet fremtidstelefonen.

Knas, knas, knas!!! Lyden stammer fra de 100 komponenter, som sidder inden i Huaweis patenterede hængsel og åbningsmekanisme, der holder den foldbare telefon Huawei Mate X sammen.

Hængslet gør det muligt at folde telefonen ud, og lukke den sammen, uden der opstår hul mellem for- og bagsiden.

I ovenstående video kan du høre, hvordan det lyder.

Selvom den knasende lyd er angstprovokerende, så holder Mate X, lyder det fra Huawei.

Et kig på fremtiden

Da Huawei viste Mate X frem for en eksklusiv skare af danske journalister, inklusive jeg selv, stod vi med fremtiden i hånden. Huawei Mate X og Samsung Galaxy Fold, for den sags skyld, er koncepttelefoner med et fremtidsblik.

VIDEO: Derfor skal du ikke købe foldables nu

Producenterne kan nu skabe innovative enheder omkring foldbare skærme, men den endelige formfaktor er langt fra på plads.

Huawei og Samsung har nu koncepttelefoner, men det stopper ikke her. Nu sættes jagten ind på at skabe produkter, som tager ”foldables” et skridt videre.

Et af de næste skridt bliver sandsynligvis en udskiftning af plastikoverfladen på skærmen til glas. Allerede i dag har Corning (dem med Gorilla Glass) prototyper på glas, der kan bøjes.

Vildt! Nu kan glas bøjes

Huawei Mate X
Huawei Mate X (Foto: MereMobil.dk)

Cool og Imponerede men plastik

I dag er du vant til en telefon af metal og glas. Derfor er det et skridt tilbage, når telefonen igen bliver lavet af plastik. Det føles billigere selvom prisen på over 15.000 kroner, som Mate X koster, vidner om at det er alt andet end billigt.

Skærmkvaliteten er rigtig god, og ja! Det ER altså cool og imponerede, når du folder skærmen ud til otte tommer.

Ingeniørerne har også en opgave i at skabe en skærm, der ikke får foldemærker ”på ryggen” – der hvor den folder. Spejlinger fra lyset i rummet får svaghederne i den foldbare skærm til at træde tydeligt frem.

Jeg er ret sikker på, at vi ikke har set det sidste til foldables. Jeg er også sikker på, at enhederne ikke har fundet deres endelige form. Nu er vi i gang og vi har endnu meget at glæde os til.

Huawei Mate X
Huawei Mate X (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

Huawei Mate X kommer ikke på det danske marked, så længe der ikke er 5G-netværk, oplyser Huawei. Du kan sagtens købe Mate X i udlandet og bruge den i Danmark, da den kan bruges på 2G, 3G og 4G.

M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
103 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram