Glem alt om Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X

VIDEO: Det er alt for tidligt at købe foldbare smartphones som Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X.

Ufatteligt innovativt til en ufattelig høj pris

Den er imponerende innovativ; den foldbare smartphone. Formatet skiller sig ud fra alt, hvad vi kender ved en smartphone, men vil forbrugerne tage de nye foldbare muligheder til sig?

Vi får foldbare smartphones fordi teknologien nu kan masseproduceres. ”Fordi vi kan,” lader mantraet endnu gang at være blandt producenter som Samsung og Huawei, der har præsenteret deres bud på en ”foldable”.

Idéen er den samme, men udførelsen er forskellig. Samsung Galaxy Fold gemmer på en foldbar skærm på 7.3 tommer mellem to skaller. Huawei Mate X har skærmen liggende på ydersiden. I udslået tilstand er denne 8 tommer.

Samsung Galaxy Fold – fra smartphone til tablet

Hvis foldbare telefoner skal blive et hit, så kræver det, at udviklerne prioriterer specialudviklede app-versioner til de foldbare enheder. Apps til foldbare smartphones skal byde på noget ekstra, så det ikke blot bliver en standard smartphone-app, som er trukket ud til en stor skærm. I så fald mister den foldbare enhed sin berettigelse.

Huawei Mate X – overhaler Samsung med ny foldbar smartphone

Det kræver desuden stor udbredelse af produkterne, hvis app-udviklerne for alvor skal interessere sig for formatet, og kaste ressourser efter det, og der vil gå lang tid, inden denne produktkategori når en kritisk masse – uden kritisk masse så vender udviklerne øjnene derhen hvor brugerne og pengene er.

Nu er det spørgsmålet om forbrugerne er parate til at betale prisen. Den kedelige side af 15.000 kroner – måske op til 20.000 kroner skal vi, ifølge de første indikationer, forvente.

Jeg anbefaler, at du springer første generation af disse produkter over.

Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X er helt vanvittig innovation, men vi mangler stadig langtidstests af produkterne hos almindelige forbrugere.

Inden vi ser os om, så vil de fleste producenter have en foldbar smartphone. Kampen om at lave det flotteste, tyndeste, hurtigste, letteste og mest innovative produkt, er skudt i gang. Forbrugerne vil afgøre den videre skæbne for foldbare smartphones.

Jeg tror, at der går flere år inden ”foldables” bliver hverdagskøb. Hvis de da nogensinde bliver det.

Nubia er klar med en foldbar smartphone til håndleddetKAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

I 1996 blev Nokia 9000 Communicator introduceret på CeBIT i Hannover, Tyskland. Dette var datidens svar på en foldbar. Skærmen var, efter tidens norm kæmpe. Det der foldene sig ud var ikke skærmen, men tastaturet. Fysiske taster blev i 90’erne set som det, at forbrugerne ikke kunne leve uden.

Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
For billig? Tæt på Motorola Moto G53

VIDEO: Du savner en billig basal smartphone, der er god nok til det meste. Du skal se testen af Motorola Moto G53.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram