Glem alt om Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X

VIDEO: Det er alt for tidligt at købe foldbare smartphones som Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X.

Ufatteligt innovativt til en ufattelig høj pris

Den er imponerende innovativ; den foldbare smartphone. Formatet skiller sig ud fra alt, hvad vi kender ved en smartphone, men vil forbrugerne tage de nye foldbare muligheder til sig?

Vi får foldbare smartphones fordi teknologien nu kan masseproduceres. ”Fordi vi kan,” lader mantraet endnu gang at være blandt producenter som Samsung og Huawei, der har præsenteret deres bud på en ”foldable”.

Idéen er den samme, men udførelsen er forskellig. Samsung Galaxy Fold gemmer på en foldbar skærm på 7.3 tommer mellem to skaller. Huawei Mate X har skærmen liggende på ydersiden. I udslået tilstand er denne 8 tommer.

Samsung Galaxy Fold – fra smartphone til tablet

Hvis foldbare telefoner skal blive et hit, så kræver det, at udviklerne prioriterer specialudviklede app-versioner til de foldbare enheder. Apps til foldbare smartphones skal byde på noget ekstra, så det ikke blot bliver en standard smartphone-app, som er trukket ud til en stor skærm. I så fald mister den foldbare enhed sin berettigelse.

Huawei Mate X – overhaler Samsung med ny foldbar smartphone

Det kræver desuden stor udbredelse af produkterne, hvis app-udviklerne for alvor skal interessere sig for formatet, og kaste ressourser efter det, og der vil gå lang tid, inden denne produktkategori når en kritisk masse – uden kritisk masse så vender udviklerne øjnene derhen hvor brugerne og pengene er.

Nu er det spørgsmålet om forbrugerne er parate til at betale prisen. Den kedelige side af 15.000 kroner – måske op til 20.000 kroner skal vi, ifølge de første indikationer, forvente.

Jeg anbefaler, at du springer første generation af disse produkter over.

Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X er helt vanvittig innovation, men vi mangler stadig langtidstests af produkterne hos almindelige forbrugere.

Inden vi ser os om, så vil de fleste producenter have en foldbar smartphone. Kampen om at lave det flotteste, tyndeste, hurtigste, letteste og mest innovative produkt, er skudt i gang. Forbrugerne vil afgøre den videre skæbne for foldbare smartphones.

Jeg tror, at der går flere år inden ”foldables” bliver hverdagskøb. Hvis de da nogensinde bliver det.

Nubia er klar med en foldbar smartphone til håndleddet


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

I 1996 blev Nokia 9000 Communicator introduceret på CeBIT i Hannover, Tyskland. Dette var datidens svar på en foldbar. Skærmen var, efter tidens norm kæmpe. Det der foldene sig ud var ikke skærmen, men tastaturet. Fysiske taster blev i 90’erne set som det, at forbrugerne ikke kunne leve uden.

Det koster Galaxy S23’erne hos 3

PRISER: Du kan købe Samsung Galaxy S23 billigt hos 3. Der er dobbelt op på GB uden at det koster ekstra.

(mere…)
Pixel 7 Pro er næsten en Samsung-telefon

Indmaden i Google Pixel 7 Pro er primært fra Samsung, viser oplysninger fra Counterpoint Research, som har skilt enheden ad.

(mere…)
Samsung-telefonerne kan allerede købes

Salget af Samsung Galaxy S23-telefonerne er begyndt. Se hvilken ny Samsung-telefon, der sælger bedst.

(mere…)
OnePlus teaser for en foldbar smartphone

OnePlus har netop præsenteret OnePlus 11, men de teasede også for, at en foldbar smartphone er på vej fra dem, samt en koncept telefon – hvad det så dækker over?

(mere…)
Samsung Flex – du kan leje din Samsung-telefon

Samsung er klar med en ny service, der lader dig leje en Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Her er Samsungs nye Galaxy Book serie

Windows-computere i lækkert design, fed skærmkvalitet og kraftig ydelse - samt høj pris. Her er Galaxy Book3 Ultra, Book3 Pro 360 og Book3 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram