Glem alt om Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X

21

VIDEO: Det er alt for tidligt at købe foldbare smartphones som Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X.

Ufatteligt innovativt til en ufattelig høj pris

Den er imponerende innovativ; den foldbare smartphone. Formatet skiller sig ud fra alt, hvad vi kender ved en smartphone, men vil forbrugerne tage de nye foldbare muligheder til sig?

Vi får foldbare smartphones fordi teknologien nu kan masseproduceres. ”Fordi vi kan,” lader mantraet endnu gang at være blandt producenter som Samsung og Huawei, der har præsenteret deres bud på en ”foldable”.

Idéen er den samme, men udførelsen er forskellig. Samsung Galaxy Fold gemmer på en foldbar skærm på 7.3 tommer mellem to skaller. Huawei Mate X har skærmen liggende på ydersiden. I udslået tilstand er denne 8 tommer.

Samsung Galaxy Fold – fra smartphone til tablet

Hvis foldbare telefoner skal blive et hit, så kræver det, at udviklerne prioriterer specialudviklede app-versioner til de foldbare enheder. Apps til foldbare smartphones skal byde på noget ekstra, så det ikke blot bliver en standard smartphone-app, som er trukket ud til en stor skærm. I så fald mister den foldbare enhed sin berettigelse.

Huawei Mate X – overhaler Samsung med ny foldbar smartphone

Det kræver desuden stor udbredelse af produkterne, hvis app-udviklerne for alvor skal interessere sig for formatet, og kaste ressourser efter det, og der vil gå lang tid, inden denne produktkategori når en kritisk masse – uden kritisk masse så vender udviklerne øjnene derhen hvor brugerne og pengene er.

Nu er det spørgsmålet om forbrugerne er parate til at betale prisen. Den kedelige side af 15.000 kroner – måske op til 20.000 kroner skal vi, ifølge de første indikationer, forvente.

Jeg anbefaler, at du springer første generation af disse produkter over.

Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X er helt vanvittig innovation, men vi mangler stadig langtidstests af produkterne hos almindelige forbrugere.

Inden vi ser os om, så vil de fleste producenter have en foldbar smartphone. Kampen om at lave det flotteste, tyndeste, hurtigste, letteste og mest innovative produkt, er skudt i gang. Forbrugerne vil afgøre den videre skæbne for foldbare smartphones.

Jeg tror, at der går flere år inden ”foldables” bliver hverdagskøb. Hvis de da nogensinde bliver det.

Nubia er klar med en foldbar smartphone til håndleddet


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

I 1996 blev Nokia 9000 Communicator introduceret på CeBIT i Hannover, Tyskland. Dette var datidens svar på en foldbar. Skærmen var, efter tidens norm kæmpe. Det der foldene sig ud var ikke skærmen, men tastaturet. Fysiske taster blev i 90’erne set som det, at forbrugerne ikke kunne leve uden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer