Det bøjelige glas til foldbare smartphones er på vej

Bøjelige telefoner kræver bøjeligt glas – ikke plastik. Corning forsøger at bryde fysikkens love.

De såkaldte ”foldables” – foldbare telefoner – ser temmelig vilde og futuristiske ud.

Skærmen på eksempelvis Huawei Mate X kan bøjes, så der er skærm på begge sider af enheden. Samsung Galaxy Fold bøjer den modsatte vej.

For at dette kan lade sig gøre benyttes plastikoverflader på skærmene, og ikke glas som vi er vant til fra de mere traditionelle telefoner.

Stort set alle smartphones har i dag glas på forsiden. Glas er faktisk et relativt hårdført materiale. Udover at det føles glidende og lækkert, når fingeren bevæger sig på overfladen, så er glas svært at ridse.

Plastik bliver hurtigt grimt

På en telefon med plastikoverflade kommer der hurtigt ridser fra blandt andet negle. Så din foldbare smartphone er i princippet kun flot indtil den for alvor bliver brugt.

Hvis den fede brugeroplevelse skal overføres til foldables kræver det glas, men glas kan jo ikke bøje – eller kan det?

Corning, bedst kendt for Gorilla Glass, der leverer glas til mobilproducenter verden over, arbejder på et bøjelig glas til foldables.

Corning har en prototype på et bøjeligt glas. Det er blot 0,1 millimeter tykt og kan bøjes i en radius på 5 millimeter.

Ikke klar til telefonerne, endnu

Der er prøver på det bøjelige glas ude blandt Cornings kunder, men Corning indrømmer, at de endnu ikke kan overholde de krav som producenterne stiller. Det skriver Wired.

– ”Kunderne vil enten have god performance når telefonen tabes eller en endnu smallere bøjeradius. Vi kan ikke give dem begge dele. Målet er, at vi kan levere et glas, der kan begge dele,” lyder det fra firmaet.

Indtil nu er alt dette fjern fremtidssnak og visioner, men mon ikke vi over tid vil se glas, der kan bøjes, rettes ud, bøjes, rettes ud osv. osv.?

Hvis du vil gå på opdagelse i glassets fascinerede verden, så tjek nedenstående video fra corning – myterne om glas.

Omtale af bøjeligt glas hos The Verge

Myterne om glas

Mere til historien

Molekylestrukturen i plastik og glas er forskellig. Gennem forskellige typer af behandling og konstruktion forsøges det, at gøre glas mere fleksibelt.

Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram