Det bøjelige glas til foldbare smartphones er på vej

0

Bøjelige telefoner kræver bøjeligt glas – ikke plastik. Corning forsøger at bryde fysikkens love.

De såkaldte ”foldables” – foldbare telefoner – ser temmelig vilde og futuristiske ud.

Skærmen på eksempelvis Huawei Mate X kan bøjes, så der er skærm på begge sider af enheden. Samsung Galaxy Fold bøjer den modsatte vej.

For at dette kan lade sig gøre benyttes plastikoverflader på skærmene, og ikke glas som vi er vant til fra de mere traditionelle telefoner.

Stort set alle smartphones har i dag glas på forsiden. Glas er faktisk et relativt hårdført materiale. Udover at det føles glidende og lækkert, når fingeren bevæger sig på overfladen, så er glas svært at ridse.

Plastik bliver hurtigt grimt

På en telefon med plastikoverflade kommer der hurtigt ridser fra blandt andet negle. Så din foldbare smartphone er i princippet kun flot indtil den for alvor bliver brugt.

Hvis den fede brugeroplevelse skal overføres til foldables kræver det glas, men glas kan jo ikke bøje – eller kan det?

Corning, bedst kendt for Gorilla Glass, der leverer glas til mobilproducenter verden over, arbejder på et bøjelig glas til foldables.

Corning har en prototype på et bøjeligt glas. Det er blot 0,1 millimeter tykt og kan bøjes i en radius på 5 millimeter.

Ikke klar til telefonerne, endnu

Der er prøver på det bøjelige glas ude blandt Cornings kunder, men Corning indrømmer, at de endnu ikke kan overholde de krav som producenterne stiller. Det skriver Wired.

– ”Kunderne vil enten have god performance når telefonen tabes eller en endnu smallere bøjeradius. Vi kan ikke give dem begge dele. Målet er, at vi kan levere et glas, der kan begge dele,” lyder det fra firmaet.

Indtil nu er alt dette fjern fremtidssnak og visioner, men mon ikke vi over tid vil se glas, der kan bøjes, rettes ud, bøjes, rettes ud osv. osv.?

Hvis du vil gå på opdagelse i glassets fascinerede verden, så tjek nedenstående video fra corning – myterne om glas.

Omtale af bøjeligt glas hos The Verge

Myterne om glas

Mere til historien

Molekylestrukturen i plastik og glas er forskellig. Gennem forskellige typer af behandling og konstruktion forsøges det, at gøre glas mere fleksibelt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer