Det bøjelige glas til foldbare smartphones er på vej

Bøjelige telefoner kræver bøjeligt glas - ikke plastik. Corning forsøger at bryde fysikkens love.

De såkaldte ”foldables” – foldbare telefoner - ser temmelig vilde og futuristiske ud.

Skærmen på eksempelvis Huawei Mate X kan bøjes, så der er skærm på begge sider af enheden. Samsung Galaxy Fold bøjer den modsatte vej.

For at dette kan lade sig gøre benyttes plastikoverflader på skærmene, og ikke glas som vi er vant til fra de mere traditionelle telefoner.

Stort set alle smartphones har i dag glas på forsiden. Glas er faktisk et relativt hårdført materiale. Udover at det føles glidende og lækkert, når fingeren bevæger sig på overfladen, så er glas svært at ridse.

Plastik bliver hurtigt grimt

På en telefon med plastikoverflade kommer der hurtigt ridser fra blandt andet negle. Så din foldbare smartphone er i princippet kun flot indtil den for alvor bliver brugt.

Hvis den fede brugeroplevelse skal overføres til foldables kræver det glas, men glas kan jo ikke bøje – eller kan det?

Corning, bedst kendt for Gorilla Glass, der leverer glas til mobilproducenter verden over, arbejder på et bøjelig glas til foldables.

Corning har en prototype på et bøjeligt glas. Det er blot 0,1 millimeter tykt og kan bøjes i en radius på 5 millimeter.

Ikke klar til telefonerne, endnu

Der er prøver på det bøjelige glas ude blandt Cornings kunder, men Corning indrømmer, at de endnu ikke kan overholde de krav som producenterne stiller. Det skriver Wired.

- ”Kunderne vil enten have god performance når telefonen tabes eller en endnu smallere bøjeradius. Vi kan ikke give dem begge dele. Målet er, at vi kan levere et glas, der kan begge dele,” lyder det fra firmaet.

Indtil nu er alt dette fjern fremtidssnak og visioner, men mon ikke vi over tid vil se glas, der kan bøjes, rettes ud, bøjes, rettes ud osv. osv.?

Hvis du vil gå på opdagelse i glassets fascinerede verden, så tjek nedenstående video fra corning - myterne om glas.

Omtale af bøjeligt glas hos The Verge

Myterne om glas

Mere til historien

Molekylestrukturen i plastik og glas er forskellig. Gennem forskellige typer af behandling og konstruktion forsøges det, at gøre glas mere fleksibelt.

Samsung bekræfter at nye foldbare er på vej

Samsung officielt bekræftet, at de er på vej med flere foldbare smartphones i andet halvår af 2022.

(mere…)
Særlig Galaxy Z Flip 3 Pokémon Edition revnet væk

KORT NYT: Få minutter tog det for Samsung at få udsolgt af den nye særlige Pokémon Edition af Galaxy Z Flip 3.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Markedet for foldbare telefoner vækstede enormt i 2021

Galaxy Z Flip3 blev den mest solgte foldbare smartphone fra Samsung i 2021, som var året hvor salget af foldbare telefoner for alvor steg.

(mere…)
Apple er først klar med en foldbar i 2025?

Der har floreret rygter om, at Apple ville være klar med en foldbar enhed i løbet af næste år. Nu tyder det på, at denne er forsinket.

(mere…)
Ny analyse: Markedet for foldbare telefoner får fart på

Android-producenterne vil med foldbare mobiltelefoner forsøge at indhente Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram