Husker du Motorola Razr? Verdens mest solgte klaptelefon!

VIDEO: Vægten, tykkelsen og designet slog alle andre. Motorola Razr huskes i dag som en ikonisk mobil. Se mine originale 2004-videoklips af Razr V3. 

I få år ramte Motorola plet

I 2004, nærmere bestemt i juli, ramte Motorola bulls-eye. De præsenterede Motorola Razr V3, der over tid skulle vide sig at blive verdens mest solgte klaptelefon med 130 millioner eksemplarer i sin levetid.

Det virker i dag underligt, men dengang var det en fantastisk tynd og let mobiltelefon. Det var tiden længe før de store skærme. I 2004 var lethed et salgsargument. Razr V3 blev i begyndelsen anset for en telefon, der ramte ind modesegmentet som en eksklusiv telefon. Senere blev ramte den mere bredt.

Med sine 95 gram og en tykkelse på 1,39 centimeter var Motorola Razr virkelig noget særligt. Den kunne tilmeld indeholde 1.000 kontakter i telefonbogen. Opkaldslisten bestod af 10 udgående, 10 indgående og 10 mistede opkald.

Efterfølgeren Motorola Razr2 blev i endnu højere grad markedsført på designet.

ANMELDELSEMotorola One er årets ”folkemobil”

Selvom Motorola Razr, der kom i mange farver og varianter, var en gigasucces, er det et tidligt eksempel på hvor hurtigt det kan gå ned ad bakke i mobilbranchen. Små fire år senere var det slut.

Motorola udviklede ikke nye produkter hurtigt nok, og steg for sendt ombord på toget med 3G-telefoner og større skærme.

Markedet med touchskærme var begyndt at vokse. Apple sendte den første iPhone på markedet i 2007 i kølvandet på en lang række andre producenter.

Det efterlod Motorola bag Samsung, der i 2010 understregede hvilken retning udviklingen gik, da de sendte Samsung Galaxy S på markedet.

Motorola Razr skrev sig ind i historien som en af de mobiltelefoner, at rigtigt mange husker mange år senere som en ikonisk mobil.

Nu skriver vi 2019. Nu går der rygter om, at Motorola vil genoplive Razr-varemærket i en ny forklædning. Om det bliver succesfuldt, må tiden vise, men der er meget at leve op til. Netop for Motorola Razr står så stærkt i hukommelsen hos mange, er en relancering en rigtig stor opgave.

VIDEOMotorola er klar med ekstra laaang batteritid

Mere til historien

Under en rutinesøgning i mit fotoarkiv dukkede ovenstående videoklips op. Jeg har optaget dem i december 2004 med klaptelefonen Samsung E330, der også er fra 2004. Originalopløsningen var 320 x 240 pixels med 15 fps.

10 ting som din telefon har erstattet

RETRO: Har du tænkt på, hvor mange fysiske enheder og tjenester at smartphonen har erstattet? Tag med til retro-tech-land.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Her er Moto Buds+ med lyd fra Bose

Motorola er klar med et nyt headset, hvor Bose har hjulpet med at finjustere lyden.

(mere…)
Bred opbakning til ny telefon-serie

De vigtigste forhandlerkæder i Danmark bakker op om den nye Moto-serie.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien – pris og tilgængelighed

PRISERNE: Fra Pro til Ultra. Her er hvad du skal vide om de danske priser på den nye Moto Edge 50-serie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram