Husker du Motorola Razr? Verdens mest solgte klaptelefon!

2

VIDEO: Vægten, tykkelsen og designet slog alle andre. Motorola Razr huskes i dag som en ikonisk mobil. Se mine originale 2004-videoklips af Razr V3. 

I få år ramte Motorola plet

I 2004, nærmere bestemt i juli, ramte Motorola bulls-eye. De præsenterede Motorola Razr V3, der over tid skulle vide sig at blive verdens mest solgte klaptelefon med 130 millioner eksemplarer i sin levetid.

Det virker i dag underligt, men dengang var det en fantastisk tynd og let mobiltelefon. Det var tiden længe før de store skærme. I 2004 var lethed et salgsargument. Razr V3 blev i begyndelsen anset for en telefon, der ramte ind modesegmentet som en eksklusiv telefon. Senere blev ramte den mere bredt.

Med sine 95 gram og en tykkelse på 1,39 centimeter var Motorola Razr virkelig noget særligt. Den kunne tilmeld indeholde 1.000 kontakter i telefonbogen. Opkaldslisten bestod af 10 udgående, 10 indgående og 10 mistede opkald.

Efterfølgeren Motorola Razr2 blev i endnu højere grad markedsført på designet.

ANMELDELSEMotorola One er årets ”folkemobil”

Selvom Motorola Razr, der kom i mange farver og varianter, var en gigasucces, er det et tidligt eksempel på hvor hurtigt det kan gå ned ad bakke i mobilbranchen. Små fire år senere var det slut.

Motorola udviklede ikke nye produkter hurtigt nok, og steg for sendt ombord på toget med 3G-telefoner og større skærme.

Markedet med touchskærme var begyndt at vokse. Apple sendte den første iPhone på markedet i 2007 i kølvandet på en lang række andre producenter.

Det efterlod Motorola bag Samsung, der i 2010 understregede hvilken retning udviklingen gik, da de sendte Samsung Galaxy S på markedet.

Motorola Razr skrev sig ind i historien som en af de mobiltelefoner, at rigtigt mange husker mange år senere som en ikonisk mobil.

Nu skriver vi 2019. Nu går der rygter om, at Motorola vil genoplive Razr-varemærket i en ny forklædning. Om det bliver succesfuldt, må tiden vise, men der er meget at leve op til. Netop for Motorola Razr står så stærkt i hukommelsen hos mange, er en relancering en rigtig stor opgave.

VIDEOMotorola er klar med ekstra laaang batteritid

Mere til historien

Under en rutinesøgning i mit fotoarkiv dukkede ovenstående videoklips op. Jeg har optaget dem i december 2004 med klaptelefonen Samsung E330, der også er fra 2004. Originalopløsningen var 320 x 240 pixels med 15 fps.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer