Husker du Motorola Razr? Verdens mest solgte klaptelefon!

VIDEO: Vægten, tykkelsen og designet slog alle andre. Motorola Razr huskes i dag som en ikonisk mobil. Se mine originale 2004-videoklips af Razr V3. 

I få år ramte Motorola plet

I 2004, nærmere bestemt i juli, ramte Motorola bulls-eye. De præsenterede Motorola Razr V3, der over tid skulle vide sig at blive verdens mest solgte klaptelefon med 130 millioner eksemplarer i sin levetid.

Det virker i dag underligt, men dengang var det en fantastisk tynd og let mobiltelefon. Det var tiden længe før de store skærme. I 2004 var lethed et salgsargument. Razr V3 blev i begyndelsen anset for en telefon, der ramte ind modesegmentet som en eksklusiv telefon. Senere blev ramte den mere bredt.

Med sine 95 gram og en tykkelse på 1,39 centimeter var Motorola Razr virkelig noget særligt. Den kunne tilmeld indeholde 1.000 kontakter i telefonbogen. Opkaldslisten bestod af 10 udgående, 10 indgående og 10 mistede opkald.

Efterfølgeren Motorola Razr2 blev i endnu højere grad markedsført på designet.

ANMELDELSEMotorola One er årets ”folkemobil”

Selvom Motorola Razr, der kom i mange farver og varianter, var en gigasucces, er det et tidligt eksempel på hvor hurtigt det kan gå ned ad bakke i mobilbranchen. Små fire år senere var det slut.

Motorola udviklede ikke nye produkter hurtigt nok, og steg for sendt ombord på toget med 3G-telefoner og større skærme.

Markedet med touchskærme var begyndt at vokse. Apple sendte den første iPhone på markedet i 2007 i kølvandet på en lang række andre producenter.

Det efterlod Motorola bag Samsung, der i 2010 understregede hvilken retning udviklingen gik, da de sendte Samsung Galaxy S på markedet.

Motorola Razr skrev sig ind i historien som en af de mobiltelefoner, at rigtigt mange husker mange år senere som en ikonisk mobil.

Nu skriver vi 2019. Nu går der rygter om, at Motorola vil genoplive Razr-varemærket i en ny forklædning. Om det bliver succesfuldt, må tiden vise, men der er meget at leve op til. Netop for Motorola Razr står så stærkt i hukommelsen hos mange, er en relancering en rigtig stor opgave.

VIDEOMotorola er klar med ekstra laaang batteritid

Mere til historien

Under en rutinesøgning i mit fotoarkiv dukkede ovenstående videoklips op. Jeg har optaget dem i december 2004 med klaptelefonen Samsung E330, der også er fra 2004. Originalopløsningen var 320 x 240 pixels med 15 fps.

Motorola Razr 3 rygtes bedre og billigere end forgænger

Ifølge rygterne kan den kommende Motorola Razr 3 vise sig at være rigtigt interessant. Rygterne siger, at den bliver billigere og bedre end forgængeren.

(mere…)
Motorola klar med Moto G62 5G - en lavprismobil

Motorola har præsenteret en ny smartphone til 2.000 kroner. Du kan blive klogere på Moto G62 5G her.

(mere…)
Ny prisvenlig Motorola går uden om Danmark

Motorola Moto G82 kommer alligevel ikke på det danske marked. Telefonen var ellers prismæssigt interessant for mange.

(mere…)
Motorola bekræfter: Motorola Razr 2022 er på vej

BEKRÆFTET: Motorola har bekræftet, at der inden længe kommer en ny generation af den foldbare model Motorola Razr.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Ny smartphone til 2.500 kroner – mød Motorola Moto G82 5G

Moto G-familien har fået et nyt medlem. Motorola har netop annonceret Moto G82 5G. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram