Husker du Motorola Razr? Verdens mest solgte klaptelefon!

VIDEO: Vægten, tykkelsen og designet slog alle andre. Motorola Razr huskes i dag som en ikonisk mobil. Se mine originale 2004-videoklips af Razr V3. 

I få år ramte Motorola plet

I 2004, nærmere bestemt i juli, ramte Motorola bulls-eye. De præsenterede Motorola Razr V3, der over tid skulle vide sig at blive verdens mest solgte klaptelefon med 130 millioner eksemplarer i sin levetid.

Det virker i dag underligt, men dengang var det en fantastisk tynd og let mobiltelefon. Det var tiden længe før de store skærme. I 2004 var lethed et salgsargument. Razr V3 blev i begyndelsen anset for en telefon, der ramte ind modesegmentet som en eksklusiv telefon. Senere blev ramte den mere bredt.

Med sine 95 gram og en tykkelse på 1,39 centimeter var Motorola Razr virkelig noget særligt. Den kunne tilmeld indeholde 1.000 kontakter i telefonbogen. Opkaldslisten bestod af 10 udgående, 10 indgående og 10 mistede opkald.

Efterfølgeren Motorola Razr2 blev i endnu højere grad markedsført på designet.

ANMELDELSEMotorola One er årets ”folkemobil”

Selvom Motorola Razr, der kom i mange farver og varianter, var en gigasucces, er det et tidligt eksempel på hvor hurtigt det kan gå ned ad bakke i mobilbranchen. Små fire år senere var det slut.

Motorola udviklede ikke nye produkter hurtigt nok, og steg for sendt ombord på toget med 3G-telefoner og større skærme.

Markedet med touchskærme var begyndt at vokse. Apple sendte den første iPhone på markedet i 2007 i kølvandet på en lang række andre producenter.

Det efterlod Motorola bag Samsung, der i 2010 understregede hvilken retning udviklingen gik, da de sendte Samsung Galaxy S på markedet.

Motorola Razr skrev sig ind i historien som en af de mobiltelefoner, at rigtigt mange husker mange år senere som en ikonisk mobil.

Nu skriver vi 2019. Nu går der rygter om, at Motorola vil genoplive Razr-varemærket i en ny forklædning. Om det bliver succesfuldt, må tiden vise, men der er meget at leve op til. Netop for Motorola Razr står så stærkt i hukommelsen hos mange, er en relancering en rigtig stor opgave.

VIDEOMotorola er klar med ekstra laaang batteritid

Mere til historien

Under en rutinesøgning i mit fotoarkiv dukkede ovenstående videoklips op. Jeg har optaget dem i december 2004 med klaptelefonen Samsung E330, der også er fra 2004. Originalopløsningen var 320 x 240 pixels med 15 fps.

Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Motorola klar med 3 nye lavprismodeller

Tre nye Motorola Moto G-modeller henvender sig til dig, som ikke vil betale mere end 1.000-1.400 kroner for mobilen. Mød dem her.

(mere…)
Billeder afsløret af kommende Motorola Razr

Det ventes, at Motorola er klar med en ny Razr senere i år. Se billedet her.

(mere…)
Motorola giver mobiler årets hotteste modefarve

De roste Motorola modeller Edge 40 Neo og Razr 40 Ultra kommer nu i en nøje udvalgt farve.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Motorola vil flytte grænser med nyt mobilkoncept og AI

En Motorola-telefon med bøjelig skærm og tunede AI-funktioner er fremvist. Det er en spændende konceptmobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram