Husker du Motorola Razr? Verdens mest solgte klaptelefon!

VIDEO: Vægten, tykkelsen og designet slog alle andre. Motorola Razr huskes i dag som en ikonisk mobil. Se mine originale 2004-videoklips af Razr V3. 

I få år ramte Motorola plet

I 2004, nærmere bestemt i juli, ramte Motorola bulls-eye. De præsenterede Motorola Razr V3, der over tid skulle vide sig at blive verdens mest solgte klaptelefon med 130 millioner eksemplarer i sin levetid.

Det virker i dag underligt, men dengang var det en fantastisk tynd og let mobiltelefon. Det var tiden længe før de store skærme. I 2004 var lethed et salgsargument. Razr V3 blev i begyndelsen anset for en telefon, der ramte ind modesegmentet som en eksklusiv telefon. Senere blev ramte den mere bredt.

Med sine 95 gram og en tykkelse på 1,39 centimeter var Motorola Razr virkelig noget særligt. Den kunne tilmeld indeholde 1.000 kontakter i telefonbogen. Opkaldslisten bestod af 10 udgående, 10 indgående og 10 mistede opkald.

Efterfølgeren Motorola Razr2 blev i endnu højere grad markedsført på designet.

ANMELDELSEMotorola One er årets ”folkemobil”

Selvom Motorola Razr, der kom i mange farver og varianter, var en gigasucces, er det et tidligt eksempel på hvor hurtigt det kan gå ned ad bakke i mobilbranchen. Små fire år senere var det slut.

Motorola udviklede ikke nye produkter hurtigt nok, og steg for sendt ombord på toget med 3G-telefoner og større skærme.

Markedet med touchskærme var begyndt at vokse. Apple sendte den første iPhone på markedet i 2007 i kølvandet på en lang række andre producenter.

Det efterlod Motorola bag Samsung, der i 2010 understregede hvilken retning udviklingen gik, da de sendte Samsung Galaxy S på markedet.

Motorola Razr skrev sig ind i historien som en af de mobiltelefoner, at rigtigt mange husker mange år senere som en ikonisk mobil.

Nu skriver vi 2019. Nu går der rygter om, at Motorola vil genoplive Razr-varemærket i en ny forklædning. Om det bliver succesfuldt, må tiden vise, men der er meget at leve op til. Netop for Motorola Razr står så stærkt i hukommelsen hos mange, er en relancering en rigtig stor opgave.

VIDEOMotorola er klar med ekstra laaang batteritid

Mere til historien

Under en rutinesøgning i mit fotoarkiv dukkede ovenstående videoklips op. Jeg har optaget dem i december 2004 med klaptelefonen Samsung E330, der også er fra 2004. Originalopløsningen var 320 x 240 pixels med 15 fps.

Behøver du en topmodel? Test af Motorola Edge 30 Fusion

VIDEO: Motorola Edge 30 Fusion er en billig telefon, der kan gøre det ud for en topmodel. Se testen her inden du køber Edge 30 Fusion.

(mere…)
Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Er Motorola på vej med nye smartwatch?

Motorola Moto Watch 70 er det næste smartwatch fra Motorola. Det er lækket på en udenlandsk forhandlers hjemmeside.

(mere…)
Motorola Razr 2022 test | Klaptelefonen er tilbage

TEST: Motorola har viderudviklet klaptelefon-formatet med en foldbar skærm - næsten uden fold. Læs Motorola Razr testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram