Motorola One test – could be the one

TEST: Motorola One er en super interessant telefon for mig, dig og alle andre, som er på udkig efter en billig og god smartphone. Motorola minder om, at prisen ikke er alt.

Motorola har som producent netop fejret 90-års fødselsdag. Det betyder ikke, at de er stoppet med at ”tænke klart”. Motorola One, som er deres nyeste smartphone, er bestemt en telefon, der er værd at kende.

Prisen: 1.999 kroner uden abonnement. Ja, du læste rigtigt! Det er altså mellem 1/4 og 1/5 af prisen på en af de nye iPhones.

Er det så lige så god som en dyr iPhone, spørger du nok. Den er selvfølgelig ikke på højde med en flagskibstelefon på alle punkter, men den gør det godt og vil for de fleste kunne løse opgaven.

Motorola One er en Android One telefon. Det betyder, at du får de seneste sikkerhedsopdateringer, og der er garanteret to store Android-opdateringer (regnet fra lanceringsdatoen).

Inden længe (i løbet af november) vil Motorola One modtage Android 9 Pie. Det er altså før topmodeller som Galaxy Note 9 og Galaxy S9 fra Samsung, samt P20 og P20 Pro fra Huawei, får Android 9 opdateringen.

Specifikationer: Motorola One 

  • Skærm: 5,9 tommer LCD
  • Opløsning: 720 x 1.520 pixels (19:9 format)
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 625
  • RAM: 4 GB
  • Hukommelse: 64 GB
  • Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort op til 256 GB
  • Batteri: 3.000 mAh med Quick Charge
  • Opladning: USB Type-C stik
  • Kamera: 13 megapixels (f/2.0) + 2 MP (f/2.4)
  • Frontkamera: 8 megapixels (f/2.2)
  • Størrelse: 150 x 72 x 7.97 mm
  • Vægt: 162 gram
  • Fingeraftrykslæser: På bagsiden
  • Forbindelser: Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4 GHz + 5.0 GHz, 4G LTE Cat4)
  • Platform: Android 8.1 (Android One)

Kort om Motorola One 

Motorola One

Motorola One kommer i sort og hvid. Den hvide kommer dog først hen i november (Foto: MereMobil.dk)

Du får Gorilla Glass på for- og bagsiden. Selvom telefonen tilhører en prisklasse langt under flagskibene, så er designet i top og den ligner altså en topmodel.

Skærmen er en 5,9 tommer LCD-type med en opløsning på 720 x 1.520 pixels. Skærmformatet er 19:9.

Du får et dual-kamera med en 13 megapixels og en 2 megapixels sensor. Dermed kan du lave portrætfotos. Selvom frontkameraet ikke er et dual-kamera, så kan du også lave portrætfotos (bokeh-effekt) med dette.

Motorola One kan optage 4K video med 30 fps (billeder per sekund), men den mest gængse optagetilstand er Full HD 1080p.

Motorola One har fingeraftrykslæseren gemt i logoet på bagsiden. Placeringen er fysisk rigtig god, da sensoren er nem at ramme, men designmæssigt er det også godt tænkt. Særligt på den hvide variant af Motorola One ser det eksklusivt ud. Telefonen låser op med det samme, så snart fingeren rammer sensoren.

Du får 4 GB RAM og 64 GB intern hukommelse. De 4 GB RAM er det samme, som Google har i deres netop lancerede Pixel 3-telefoner, samt RAM-mængden at Sony Xperia XZ3 kommer med. Dette er ikke skidt, hvis ellers softwaren er god nok – hvilket den er på både Sony og Motorola. Jeg forventer også, at Googles Pixel-telefonerer kører udmærket med 4 GB RAM.

 – Alt du skal vide om Google Pixel 3 og Pixel 3 XL

Skærmbilleder fra Motorola One

Sådan er kameraet i Motorola One

Portrætfunktion i Motorola One

Portrætfunktion i Motorola One giver et rimeligt resultat, men skarpheden i motivet er ikke helt god. Himlen brænder ud i hvidt – der var faktisk blå himmel bagved.  (Foto: MereMobil.dk)

Det svageste punkt i telefonen er nok kameraet. Selvom et dual-kamera med 13 og 2 megapixels opløsning lyder fornuftigt, handler det om meget mere end megapixels.

Når du åbner kameraet, går det ikke nær så hurtigt som på dyrere telefoner, men heldigvis skydes billedet i de fleste tilfælde med det samme. Når lysforholdene er dårlige, forlænges lukketiden. Her får kameraet vanskeligere ved at ramme fokus og det tager længere tid, at skyde et billede.

Under gode lysforhold har jeg set problemer, hvor den rigtige eksponeringsværdi og farverne ikke altid rammes korrekt. Med lidt tålmodighed får du alligevel fornuftige billeder. Billederne kan i nogle tilfælde godt fremstå en smule underbelyste samt mangle noget mere “kraft” for at blive rigtigt flotte.

Når motivet er i bevægelse, udfordres kameraet endnu mere.

Selfieportræt med Motorola On

Selfieportræt med Motorola One. Her bliver den blå himmel også hvid. Motivet er desuden underbelyst (Foto: MereMobil.dk)

Du kan tage portrætfotos med sløret baggrund fra både front- og bagkameraet.

På portrætselfies driller farver og eksponering også. Som du kan se i billederne, er den blå himmel blevet hvid. Motivet er desuden underbelyst. Sløringen er flot og i forhold til prisen på mobilen så er resultatet egenlig fornuftigt. Jeg synes også, at seperationen mellem motiv og baggrund er nogenlunde beskåret.

Portrætfotografering med hovedkameraet har også lidt udfordringer. Afgrænsningen mellem motivet og baggrunden er ikke så skarp som på dyrere telefoner – men egenlig stadig rimelig god. Desværre er skarpheden på motivet ikke så god som jeg ville forvente.

Alt i alt er det spændende, at du selv i denne prisklasse får en funktion, der for kort tid siden var forbeholdt meget dyrere telefoner.

Ikke til kameraentusiasten

Motorola One er fin til lejlighedsvise snapshots, men du skal ikke købe telefonen, hvis du tager rigtigt mange billeder eller hvis kameraoplevelsen er det vigtigste for dig.

Alle dine billeder og videoer kan gemmes i høj kvalitet på Google Fotos, uden ekstra omkostninger. Hvis du vil have en kopi gemt af det originale billede på Google Fotos, skal du efter et stykke tid købe ekstra lagerplads.

Billeder taget Motorola One

Hvad får du ikke

Motorola One

Motorola One har ikke den mest lysstærke skærm  (Foto: MereMobil.dk)

Motorola One er selvfølgelig ikke på niveau med topmodellerne på alle punkter. Er du ikke en, der tager mega mange billeder eller er ”fotonørd” så vil kameraet formentlig i langt de fleste tilfælde tilfredsstille dig.

Ansigtsgenkendelse og trådløs opladning, som mange topmodeller i dag har, er heller ikke noget, som du får på Motorola One. Kommer du ikke fra en telefon, der allerede har dette, så vil du ikke savne det.

Det er endnu så tidligt et stadie med både trådløs opladning og ansigtsgenkendelse, at det trods alt er de færreste telefoner, som har dette.

Fair ydelse til prisen

Når vi benchmark-måler på Motorola One finder vi en begrænset rå ydelse fra Qualcomm Snapdragon 625 processoren, men i sig selv er tallene ikke så vigtige. Det vigtigste er, at telefonen kører smidigt hele vejen igennem ved de dagligdags opgaver – og dét gør denne mobil.

Jeg synes apps åbner i en acceptabel hastighed. Der er ingen pauser og lags – du glemmer hurtigt hvor lidt processorkraft telefonen reelt har.

Dette er ikke en gamertelefon. Det er altså ikke telefonen du køber, når der skal spilles spil med krævende 3D-grafik.

Antutu Benchmark giver en score på 81.120 point mens 3D Mark kommer ud på 478 point. Rundt regnet svarer det til ydelsen på en Samsung Galaxy A8 (2018) der kom på markedet i januar. Denne kaldte jeg for en ”overpriced mobil” da prisen var 3.780 kroner.  Telefonen koster i dag 2.500 kroner og er et dårligere køb en Motorola One.

Android One giver ”sikkerhed” til mobilkøberen 

Motorola One

Motorola One (Foto: MereMobil.dk)

Motorola One er med i Googles Android One program. Det er et Google tiltag som producenterne kan tilslutte sig under visse betingelser. Telefonerne i dette program bliver løbende opdateret med sikkerhedsopdateringer i tre år.

Motorola One kommer i butikkerne med Android 8.1. Kort efter lanceringen vil den blive opdateret til Android 9 Pie. Generelt er man med Android One garanteret Android-opdateringer i to år fra lanceringstidspunktet.

BAGGRUNDDerfor skal du vælge en telefon med Android One

Det eneste Motorola har lagt ind på Android One er deres egen applikation ”Moto”, der giver brugerne de velkendte ”Moto Actions”. Her kan du blandt andet aktivere lommelygten eller tænde kameraet blot ved bevægelser.

Du kan også aktivere ”Forstyr ikke”, blot ved at vende skærmen nedad. Og så er det velkendte ”Motorola-ur” også tilstede på forside-skærmen.

Gider du ikke bruge Moto-applikationen, så kan du blot afinstallere den.

BAGGRUNDHvad er forskellen på ren Android og Android One?

Glimrende batteritid og hurtig opladning

Batteriet har en kapacitet på 3.000 mAh. Det giver strøm nok til en hel dag fra morgen til aften uden du behøver nødoplade mobilen.

Motorola One bruger ikke strøm unødigt når den bare ligger stille – eksempelvis om natten. Det vider om en god strømstyring.

Der medfølger en hurtigoplader i salgspakken. Med denne kan du på 30 minutter oplade telefonen fra 0 til 35 procents kapacitet. En fuld opladning vil tage omkring halvanden time.

Motorola One har ikke mulighed for trådløs opladning.

Konklusion: Mega meget værdi for pengene

Motorola One

Motorola One (Foto: MereMobil.dk)

Du får virkelig meget telefon for pengene. Motorola One giver for alvor ”value for money”.

Som om det ikke var nok med ”bare” telefonen, så smider Motorola også en 15 watt turbooplader og et silikonecover med i salgsæsken. Du får dermed ikke nogle ekstraudgifter ved købet på 1.999 kroner uden abonnement, men stadigvæk et cover og en hurtigoplader.

Vi har tidligere givet Moto G6 Plus topkarakter. Og det ser ud til, at Motorola endnu engang får en flot karakter med på vejen. Motorola One er virkelig en god telefon, som yder rigtig godt til prisen. Vi ville dog gerne, at kameraet var bedre.

Til gengæld er det en fornøjelse at slippe for en masse uønskede apps (bloatware). Jeg vil også gerne give point for en god samtalekvalitet og en fornuftig lydkvalitet i de indbyggede højttalere.

Motorola One er et rigtig godt køb. Det er en telefon, som kan klarer de fleste mobilbrugeres behov. Den er super til at skrive beskeder, mails m.v. på, samt se YouTube-videoer og spille små og ikke alt for krævende spil. Kort sagt en rigtig god telefon og en virkelig skarp pris. Måske kameraet kan optimeres i en softwareopdatering, hvis det kan og det bliver gjort – så er det virkelig en telefon til topkarakter. Indtil da er den lige under topkarakteren.

Vi har tidligere omtalt Motorola One som årets ‘folkemobil’. Dette er stadig en perfekt beskrivelse af produktet.

5 ud af 6 stjerner bliver konklusionen. Jeg tildeler også Motorola One ”MereMobil.dk anbefaler”-udmærkelsen oveni.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Flot moderne glasdesign i stil med topmodellerne
  • Hurtigoplader og siliconecover medfølger i pakken
  • Der loves løbende opdateringer
  • Plads til MicroSD-kort
  • Fornuftigt kamera til de fleste

Dette skal du tænke over

  • Kameraet starter ikke vildt hurtigt
  • LCD-skærm er ikke den nyeste. Lysstyrken udendørs kan være udfordret
  • Telefonen understøtter ikke trådløs opladning

Mere til historien

Fordi Motorola One følger Android One programmet får du også funktioner som Google Lens med på telefonen samt mulighed for at sende og modtage SMS via din computer.

Motorola One
Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Motorola klar med 2 nye mobiler der koster under 2.000 kroner

Motorola har præsenteret to nye Moto G-medlemmer. Mød Moto G55 og Moto G35. Se pris og specifikationer her.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Motorola lover opdateringer i 5 år

Motorola har netop lanceret to nye telefoner. En af disse bliver opdateret i 5 år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram