Netgear drysser designstøv og nye funktioner over Wi-Fi system

Måske kan din kone godkende det nye Orbi Mesh Wi-Fi-system? Netgear har drysset Orbi over med et touch af design, nye funktioner og fornuftig pris.

Pakke med tre enheder, Orbi WiFi System
Pakke med tre enheder, Orbi WiFi System (RBK13) AC1200 (Foto: Netgear)

Lige tids nok til julehandlen bliver Netgear klar med en opdateret version af det Mesh-baserede Wi-Fi system Orbi.

Mens de tidligere versioner var nogle høje buede plastikkasser, så har den nye udgave fået små fødder og et ”kube-design” på toppen. Formålet er sandsynligvis at gøre netværksenhederne mere kone- og stuevenlige.

Wi-Fi udstyr har jo generelt en lav WAF-værdi. WAF står for Wife Acceptance Factor. Og hvis der er noget, som radiobølger ikke bryder sig om, så er det når når fruen i huset gemmer enhederne væk i et skab.

Mens hele netværksbranchen taler om WiFi 6 standarden, så holder Netgear fast i ”gamle dage” med det nye produkt. Det giver god mening da WiFi 6 kun understøttes af få enheder i markedet, som det ser ud lige nu. Det betyder også, at prisen ikke stikker af.

Orbi Mesh WiFi System (RBS12 eller RBK13) er et dual-band system. Det vil sige med én selvstændig datavej på 5 GHz og én datavej på 2.4 GHz. Det er mindre effektivt end et tri-band system med tre selvstændige dataveje, men langt de fleste husstande vil være fint tilfredse med dual-band-versionen.

VIDEO: Skal du have internet-dækning på hele grunden

Forældrefunktion og mere sikkerhed

I vores mere og mere forbundne liv spiller sikkerheden en større og større faktor. Stille og roligt flytter der sikkerhedselementer ind i routere og access-points.

Det giver god mening, at den første del af filtreringen af datatrafikken sker på routerniveau før trafikken, rammer de enkelte enheder. Hidtil har det været almindeligt, at routere ingen form for sikkerhed havde.

Som jeg beskrev i anmeldelse af TP Link Deco AC2200, så kommer dette produkt med en grundbeskyttelse fra Trend Micro.

Orbi Mesh WiFi System (RBK-12 eller RBK13) har funktionen Netgear Armor, der ligesom på TP Links produkt, giver førsterække-beskyttelse mod antivirus, malware og andre beskyttelseselementer.

Forældre kan via funktionen Circle sikre ungernes enheder med ”safe-search” og en række andre forældreværktøjer.

GUIDE: Tips til at fixe din dårlige Wi-Fi dækning i hjemmet

Det koster Orbi Mesh WiFi

Bagsiden af Orbi WiFi System
Bagsiden af Orbi WiFi System (RBK13) AC1200 (Foto: Netgear)

Systemet fra Netgear kommer i to versioner. Den billigste består af én routerenhed og én satellit, der dækker op til 300 kvadratmeter bolig (i en perfekt verden). Denne udgave hedder RBK12.

Den store pakke, RBK13, dækker op til 400 kvadratmeter bolig. Her får du én routerenhed og én satellite.

Min erfaring er, at du nok skal forvente betydeligt mindre dækning end specifikationen beskriver med mindre du bor i en papkasse. Et almindeligt parcelhus af ældre dato har mange trælse konstruktioner, der blokerer signalerne. Jeg ville i hvert fald ikke bruge mindre end tre enheder i en bolig på 200 kvadratmeter.

Priserne er henholdsvis 1.790 og 2.190 kroner vejledende. Salget starter i november 2019.

TIP: Så let kan du dele din WI-Fi adgangskode

I stedet for en kablet xDSL- coax eller fiberforbindelse i hjemmet, så kan du i Udlantsdanmark få glæde af mobilt bredbånd. Tjek her vores store installationsguide til mobilt bredbånd.

Mere til historien

Mesh-netværk er en moderne Wi-Fi extender. De 2-3 enheder (eller flere) i et Mesh-netværk skaber ét stort netværk, der samtidigt er intelligent. Router og accesspoints taler sammen for at sikre den optimale dækning i boligen.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram