Så er Android 10 frigivet

Google har sat en ny figur op og byder velkommen til Android 10. Udrulningen er startet.

Dark Theme i Android 10
Dark Theme i Android 10 (Foto: Google)

Google har droppet dessertnavnene. ”Android 10” er nu det simple navn på den seneste Android-version, som Google netop har frigivet.

Det nye navn betyder også en ny statue i Google Android Lawn ved Googleplex i San Fransisco.

Statuen i Mountain View har et tital med autografer fra alle de udviklere, der har deltaget i arbejdet med Android 10. Inde i nullet sidder en Android-figur med en ny, og noget blegere, grøn farve, end vi tidligere har set.

Android 10 kommer traditionen tro med rigtigt mange nyheder. Dark Theme er ”det nye sort”. Der er nye gestures til navigationen i brugerinterfacet og Google skruer op for bedre styring af sikkerheds- og privatlivsfunktionerne.

Du kan få et større overblik i en officiel blogpost fra Google.

Android 10 begynder at rulle ud til Pixel-telefonerne, som Google står bag, i dag (4. september 2019).

Hvornår andre Android-telefoner får Android 10 kommer an på den enkelte telefonproducent. En af dem som har været først ude med et roadmap for Android 10, er HMD Global, der producerer Nokia-telefoner.

Her er Android 10-roadmap for Nokia-telefonerne

Mere til historien

Android 10 åbner op for bedre forældrestyring af børns digitale adfærd. Family Link bliver en del af alle enheder, der kører Android 9 eller 10, oplyser Google.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram