Android Q ikke en dessert – blot Android 10

Google har droppet dessertnavngivningen af deres Android-version. Det officielle navn på Android Q bliver helt simpelt Android 10.

Android 10 er klar - nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)
Android 10 er klar - nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)

Google har ændret deres branding på Android-platformen. Android Q får det officielle navn Android 10. Det skriver Google i et officielt blogindlæg.

Dermed er det altså slut med dessertnavnene på Android-versionerne. Gætterierne har ellers været mange for, hvad det endelige navn på Android Q ville blive og det er ikke Quiche, Quinoa eller Quesadilla. Helt simpelt er det som sagt blot Android 10.

Dark mode kommer til Android Q

Dermed bliver brandingen af Android styresystemet anderledes end tidligere.

Android 10 er klar - nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)
Android 10 er klar - nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)

-" First, we’re changing the way we name our releases. Our engineering team has always used internal code names for each version, based off of tasty treats, or desserts, in alphabetical order. This naming tradition has become a fun part of the release each year externally, too. But we’ve heard feedback over the years that the names weren’t always understood by everyone in the global community," sådan skriver Google blandt andet i blogindlægget.

VIDEO: Say hello to Android’s new brand identity

Google skriver også, at der generelt også har været lidt ”problemer” med navngivningen i nogle lande. Ligesom nogle dessertnavne heller ikke er kendte desserter i alle dele af verden. Så selvom et navn har været sjovt for nogle, så har det altså ikke altid vakt forståelse hos alle.

Derfor er Google altså nu klar med navneændringen. Der er mere end 2,5 milliarder aktive Android-enheder og nu er Android 10 altså officielt navngivet.

Android 9 Pie er installeret på 1 ud af 10 telefoner

Foruden navneændringen så er logoet også blevet ændret fra grøn til sort. Det er en mindre ændring. Men den sorte skrift er lettere og læse, derfor er det nu forsøgt at gøre mere brugervenligt.

Google fortsætter med at lave den traditionelle Android statue, men det bliver altså denne gang med nummeret 10 og ikke en dessert.

Mere til historien

Google startede med at opkalde Android-versionerne efter en dessert siden version 1.5.
Tidligere versioner af Android har været navngivet følgende: Cupcake, Donut, 2.0-2.1 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.0-3.2-3.3 Honeycomb (designet til tablets), 4.0 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat, 5.0 Lollipop, 6.0 Marshmallow, 7.0-7.1 Nougat, 8.0-8.1 Oreo og altså senest Android 9.0 Pie.

Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Disse iPhones understøtter iOS 16

Til efteråret er Apple klar med iOS 16 til iPhone. Se hvilke iPhone-modeller der kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
iOS 16 siger farvel til disse telefoner

OVERBLIK: Når Apple til efteråret er klar med den store iOS 16-opdatering, så betyder det et farvel til nogle iPhone-modeller, der ikke kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
De vigtigste nyheder i iOS 16

OVERBLIK: Nyhederne omkring iOS 16-opdateringen til iPhone står i kø. Her er de vigtigste.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram