Android Q ikke en dessert – blot Android 10

Google har droppet dessertnavngivningen af deres Android-version. Det officielle navn på Android Q bliver helt simpelt Android 10.

Android 10 er klar - nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)
Android 10 er klar – nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)

Google har ændret deres branding på Android-platformen. Android Q får det officielle navn Android 10. Det skriver Google i et officielt blogindlæg.

Dermed er det altså slut med dessertnavnene på Android-versionerne. Gætterierne har ellers været mange for, hvad det endelige navn på Android Q ville blive og det er ikke Quiche, Quinoa eller Quesadilla. Helt simpelt er det som sagt blot Android 10.

Dark mode kommer til Android Q

Dermed bliver brandingen af Android styresystemet anderledes end tidligere.

Android 10 er klar - nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)
Android 10 er klar – nyt navn, ny branding og nyt logo (Kilde: Google)

-” First, we’re changing the way we name our releases. Our engineering team has always used internal code names for each version, based off of tasty treats, or desserts, in alphabetical order. This naming tradition has become a fun part of the release each year externally, too. But we’ve heard feedback over the years that the names weren’t always understood by everyone in the global community,” sådan skriver Google blandt andet i blogindlægget.

VIDEO: Say hello to Android’s new brand identity

Google skriver også, at der generelt også har været lidt ”problemer” med navngivningen i nogle lande. Ligesom nogle dessertnavne heller ikke er kendte desserter i alle dele af verden. Så selvom et navn har været sjovt for nogle, så har det altså ikke altid vakt forståelse hos alle.

Derfor er Google altså nu klar med navneændringen. Der er mere end 2,5 milliarder aktive Android-enheder og nu er Android 10 altså officielt navngivet.

Android 9 Pie er installeret på 1 ud af 10 telefoner

Foruden navneændringen så er logoet også blevet ændret fra grøn til sort. Det er en mindre ændring. Men den sorte skrift er lettere og læse, derfor er det nu forsøgt at gøre mere brugervenligt.

Google fortsætter med at lave den traditionelle Android statue, men det bliver altså denne gang med nummeret 10 og ikke en dessert.

Mere til historien

Google startede med at opkalde Android-versionerne efter en dessert siden version 1.5.
Tidligere versioner af Android har været navngivet følgende: Cupcake, Donut, 2.0-2.1 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.0-3.2-3.3 Honeycomb (designet til tablets), 4.0 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat, 5.0 Lollipop, 6.0 Marshmallow, 7.0-7.1 Nougat, 8.0-8.1 Oreo og altså senest Android 9.0 Pie.

Disse Mac-computere kan opdateres til macOS Sequoia

LISTE: I efteråret 2024 frigives macOS Sequoia. Her kan du se, hvilke Mac-computere, der kan opdateres til macOS Sequoia.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram