Få nye iPhones billigere – vent og spar flere penge

Apple har annonceret nye iPhones til høje priser. Vil du have dem billigere så vent. Vil du have dem meget billigere så må du væbne dig med tålmodighed.

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro (Foto: Apple)

Apple har annonceret dette års nye iPhone-modeller, iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Ret interessant fra et køberperspektiv er, at dette års modellerer billigere på startprisen end sidste års modeller var.

Selvom Apple har ændret deres prissætning en smule, så er der penge at spare, hvis du slår koldt vand i blodet.

Hvis du kan vente med at købe, så er der nemlig op mod 23 procent at spare, hvis det fortsat skal være den nyeste model du ønsker. Det viser en ny analyse, der er foretaget af prissammenligningssiden PriceRunner.

Analysen fra PriceRunner er omfattende. Den viser udviklingen af prisen på en iPhone i 12 måneder efter den er lanceret. Dette er gjort siden iPhone 6. Analysen viser hvornår det bedst kan betale sig at købe den nyeste iPhone-model.

-”Vi ser et tydeligt mønster i prisudviklingen. I løbet af 12 måneder frem til næste iPhone model bliver lanceret falder prisen i gennemsnit med 23 procent. Efter to år er den faldet med 30 til 35 procent og efter tre år eller mere er den faldet med 40 til 50 procent siden de kom på markedet,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Er man mere prisbevidst end specifikationsbevidst, så er der ingen tvivl om, at det økonomisk set bedst kan betale sig at købe en af de tidligere modeller.

Går man efter iPhones er man også sikker på, at få softwareopdateringer i længere tid. Eksempelvis understøtter iOS 13 helt tilbage til iPhone 6S og iPhone SE, hvilket altså er telefoner med 4 år på ”bagen”.

iOS 13 siger farvel til disse iPhones og iPads

Nye iPhones giver prisfald på ældre modeller

Allerede efter lanceringen af de nye iPhone 11-modeller kunne det også ses, at prisen på iPhone Xr var faldet ret kraftigt. Faktisk omkring 1.200 kroner.

iPhone Xr er faldet i pris

iPhone X og iPhone Xs er også fortsat begge gode telefoner, men altså markant billigere nu end da de kom på markedet.

-”Det bedste tidspunkt at købe den nye iPhone model på er ubetinget på Black Friday udsalget, hvor de store butikker bruger telefonerne som slagtilbud. Det vi kan se ud fra data de foregående Black Fridays hvor de nye iPhones ofte bliver sat ned med 15 til 20 procent den dag, ” siger Martin Andersen.

Ifølge analysen fra PriceRunner er tendensen i prisudviklingen på iPhones, at de ikke længere falder ligeså meget de første 12 måneder, som de har gjort for år tilbage. Eksempelvis faldt iPhone 6 med 30 procent de første 12 måneder. iPhone 8, iPhone X, iPhone Xr og iPhone Xs er til sammenligning kun faldet med omkring 15 procent siden lanceringen.

Skal du have en ny iPhone, hvor den fortsat er den nyeste model, så er det tidlige forår (uge 7 til uge 10) det bedste tidspunkt at købe på. Her er telefonerne cirka 15 procent billigere end ved lanceringen.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)
Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple har valgt at beholde ældre telefoner i sortimentet, hvilket gør dem konkurrencestærke i de forskellige segmenter. Det har også vist sig at være en god idé. iPhone 6S er stadigvæk en meget populær telefon, hvilket også ses i salget hos teleselskaberne.

Top-10: De mest solgte mobiler i august 2019

iPhone 6S koster netop nu 2.440 kroner hos den billigste forhandler- Da den kom på markedet i september 2016, var prisen 4.899 kroner – hvilket giver et prisfald på 50 procent ved den dagsaktuelle pris på Sponseret link PriceRunner.dk. Priserne kan dog varierer fra dag til dag.

iPhone 6S er den mest solgte smartphone på tre kontinenter

Mere til historien

Du kan læse mere om de nye iPhone-modeller på MereMobil.dk, hvor vi også senere vil komme med en fyldestgørende anmeldelse af iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien – pris og tilgængelighed

PRISERNE: Fra Pro til Ultra. Her er hvad du skal vide om de danske priser på den nye Moto Edge 50-serie.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram