iPhone 11 Pro Max – stor, dyr og med nye muligheder

Den minder om iPhone Xs Max, men kommer med helt nye funktioner. Her kan du møde iPhone 11 Pro Max, Apples nye topmodel.

iPhone 11 Pro Max
iPhone 11 Pro Max (Foto: Apple)

Går du efter den største skærm på en iPhone, så byd velkommen til iPhone 11 Pro Max. Med 6.5 tommer OLED-skærm (1.242 x 2.688 pixels) er den nye iPhone-Max klar til at servicere det publikum, som vil have en ekstra stor skærm.

Den forøgede skærmstørrelse gør i sagens natur telefonen større og tungere, men det er det kompromis, der altid er, når vi taler store skærme.

Ydelsesmæssigt ligger iPhone 11 Pro Max på niveau med de to andre modeller, der også netop er præsenteret. Alle tre telefoner kører på Apples nye processor A13 Bionic, som i forhold til A12 Bionic fra sidste år er væsentligt kraftigere - omkring 30 procent kraftigere, ifølge Apple.

Mens du tænker over, hvad du skal bruge den omfattende motorkraft til, så kan du samtidigt overveje om ikke også kameraet kan være et argument for at købe en ny iPhone.

Alle de tre nye iPhones kommer med iOS 13.

Her kan du læse mere om iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Nyt og opgraderet kamera

I forhold til iPhone Xs Max, som iPhone 11 Pro Max er efterfølgeren til, får du denne gang et triplekamera fremfor et dual-kamera. Apple holder fast i 12 megapixels på standard og telefotolinserne. Det samme gælder for den nye optik.

Den tredje optik er en ultra vidvinkel type. Med ultra vidvinkel får du mere med af situationen, og skal ikke nøjes med et udsnit. Ultra vidvinkel er mere genialt, end det umiddelbart på papiret lyder til. Desværre har linsen den ulempe, at motivet strækkes og vrides en smule, men det må du leve med, hvis du vil have glæde af vidvinkel-muligheden.

Det er første gang, at Apple introducerer ultra vidvinkel på deres smartphones. En del Android-telefoner har allerede denne funktion. Blandt andet Samsung Galaxy Note10+ og den billige Motorola One Zoom.

Kamerateknologien er den samme som i iPhone 11 Pro. Så på max-modellen får du også den nye night-mode og portrættilstand samt 2x optisk zoom.

Du får også en unik mulighed for at skyde video i op til 4K 60 fps. Og med Filmix Pro appen kan du desuden optage med fire kameraer samtidigt; standard, ultra vidvinkel, telefoto og frontkamera. Du kan endda klippe mellem kameraerne mens du optager.

Frontkameraet kan lave slowmotion selfies. Denne særlige variant kalder Apple for "Slowfies".

Der er ingen tvivl om, at kameraerne og den softwaremæssige understøttelse, er gode argumenter for at se nærmere på iPhone 11 Pro Max eller iPhone 11 Pro.

Ingen Apple Pencil

iPhone 11 Pro Max
iPhone 11 Pro Max (Foto: Apple)

Udvalgte iPads kan betjenes med Apples stylus kaldet Apple Pencil. Det gælder eksempelvis iPad Pro 2018, som jeg tidligere har anmeldt.

Rygterne op til lanceringen af iPhone 11 Pro Max var vedholdende om, at Apple Pencil nu også kan bruges på en iPhone. Men her fik rygtebørsen ikke ret. Ingen af de nye iPhones understøtter Apple Pencil.

Du får fortsat trådløs opladning samt Face ID, men 3D Touch forsvinder ud i glemslen med årets telefoner. I stedet introduceres Haptic Touch, der minder om 3D Touch.

Ifølge Apple har de gjort en del for at minimere strømforbruget. Således skulle batteriet i iPhone 11 Pro Max holde 5 timer længere end batteriet i iPhone Xs Max.

Hurtigopladning er understøttet, og det er første gang Apple vedlægger en hurtigoplader i salgspakken. Laderen har en effekt på 18 watt. På 30 minutter kan batteriet oplades til 50 procents kapacitet, oplyser Apple.

Årets dyreste iPhone

Du skal af med rigtigt mange penge, hvis du skal have iPhone 11 Pro Max i lommen. Priserne starter på 9.799 kroner. Du vil kunne købt iPhone 11 Pro Max med 64, 256 eller 512 GB hukommelse. Den største model koster 12.999 kroner.

Apple holder fast i 512 GB hukommelse som den største hukommesesvariant, hvilket også var tilfældet med iPhone Xs Max.

Salget starter fredag den 20. september 2019. Der er forsalg fra den 13. september 2019.

OVERBLIK: Se alle detaljerne om de danske priser på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Da iPhone Xs Max 512 GB kom på markedet i 2018 var prisen 12.999 kroner uden abonnement.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram