Motorola One Zoom – flytter igen forventningerne

Motorola skubber til, hvad du skal forvente af en telefon til under 3.000 kroner. Her kan du møde Motorola One Zoom.

Motorola One Zoom
Motorola One Zoom, electric gray (Foto: Motorola)

Motorolas seneste smartphone-lancering i mellemprisklassen rykker igen ved vores forventninger til, hvad en smartphone i denne prisklasse skal byde på.

Motorola One Zoom er baseret på Snapdragon 675 processoren, der blev introduceret af Qualcomm i oktober 2018. Det var forventet, at kommercielle smartphones med platformen ville komme i starten af 2019. Det er altså en forholdsvis ny processor, at Motorola One Zoom gør brug af.

Til sammenligning benytter Nokia 7.2, der også netop er lanceret, Snapdragon 660, der ligger helt tilbage fra foråret 2017. Nokia 7.2 ligger i samme prisleje som Motorola One Zoom, hvorfor en sammenligning her er helt fair.

Udover et nyere chipsæt så kommer Motorolas efterårstelefon med optisk fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Ud fra de første prototyper at dømme, så skulle den være utrolig stabil. Inscreen-fingerprintsensorer er ellers en teknologi, der hidtil har været forbeholdt topmodellerne. Men her overrasker Motorola altså.

Stort batteri og 3x zoom teknologi

Motorola One Zoom
Motorola One Zoom, cosmic purple (Foto: Motorola)

Motorola One Zoom kommer med et batteri på 4.000 mAh, hvilket må siges at være pænt stort. En telefon som Samsung Galaxy Note10+, der har betydeligt større skærm, med et højere strømforbrug til følge, benytter et batteri med 4.300 mAh kapacitet.

I salgspakken ligger en 18 watt hurtigoplader.

Kameraet består af tre sensorer. Den primære har 48 megapixels opløsning. Ved siden af sidder en 8 megapixels telefoto-sensor, 16 megapixels super vidvinkel (117 grader) samt en 5 megapixels dybdesensor.

Telefotosensoren har 3x optisk zoom. Desuden kan Motorola One Zoom komme endnu tættere på ved brug af hybridzoom (op til 10x). Hybridzoom kombinerer optisk og digitalt zoom.

Hoved- og telefotosensoren har begge optisk billedestabilisator.

Glas der afviser fedtede fingre

Motorola One Zoom
Motorola One Zoom, electric gray (Foto: Motorola)

Motorola One Zoom er designet med Gorilla Glass 3 på for- og bagsiden. Bagsiden har en behandling, der gør det sværere for fedtede fingre at sætte aftryk, så telefonen holder sig pæn i længere tid.

Ikke med i Android One

Telefonen lanceres med Android 9, men er ikke en del af Android One-programmet sådan som eksempelvis Motorola One og Motorola One Vision.

ANMELDELSE: Motorola One Vision er måske den eneste du behøver

Alligevel har Motorola ikke ”ødelagt” Android med egne opfindelser. Ifølge Motorola er det helt og aldeles stock Android, der benyttes. Det vil sige, at der intet bloatware er installeret fra fabrikken. Det er naturligvis noget jeg vil efterprøve, når jeg modtager et testeksemplar.

Det eneste Motorola har gjort er at lægge deres egen ur-widget ind på telefonen sammen med applikationen Moto Actions. Begge dele kan afinstalleres.

Opdateringer i to år

Hvis en telefon er med i Android One programmet, der styres fuldt ud af Google, garanteres opdateringer af styresystemet i to år efter den første release af det pågældende produkt samt månedlige sikkerhedsopdaterinegr i tre år.

Motorola lover, at One Zoom som minimum bliver opgraderet til Android 10. Desuden bliver den sikkerhedsopdateret minimum hver anden måned i minimum to år. Det oplyser Motorola til MereMobil.dk.

One Zoom har 6.4 tommer OLED-skærm (2.340 x 1.080 pixels) i 19:9 format. Den vejer 190 gram og oplades via USB-C, men der er stadig blevet plads til 3.5 mm. Jackstik.

Prisen for Motorola One Zoom med 4 GB RAM og 128 GB intern lagerplads er 2.999 kroner. Den kan købes hos Telia, 3, Call Me, Oister, Elgiganten, Proshop og Atea. Salgsstarten er den 13. september 2019.

Den kommer til Danmark i farven Electric Grey, men findes også i Cosmic Purple og Brushed Bronzed på det globale marked.

Specifikationer på Motorola One Zoom

 • Skærm: 6,4 tommer OLED
 • Opløsning: 1.080 x 2.340 pixels (19:9 format)
 • Beskyttelse: Gorilla Glas 3 på for- og bagside
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 675
 • RAM: 4 GB
 • Hukommelse: 128 GB
 • Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort op til 512 GB
 • Dual-SIM: Ja
 • Batteri: 4.000 mAh
 • Opladning: USB Type-C stik, 18 watt hurtigoplader medfølger
 • Kamera: 48 MP (OIS), 16 MP vidvinkel, 8 MP telefoto (OIS), 5 MP dybdesensor
 • Frontkamera: 25 megapixels (f/2.0)
 • Størrelse: 158 x 57 x 8.8 mm.
 • Vægt: 190 gram
 • Fingeraftrykslæser: Indbygget i skærmen
 • Forbindelser: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4 GHz + 5.0 GHz, 4G LTE Cat15)
 • Stik: 3.5 mm. jackstik
 • Silikonecover medfølger: Ja
 • Vand- og støvtæthed: Nanobehandlet – stænktæt
 • Platform: Android 9

Mere til historien

Op til lanceringen har der været flere rygter i omløb. Motorola One Zoom har været sidestillet med Motorola One Pro. Nu ved vi, at vi i Danmark skal forholde os til One Zoom.

Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien – pris og tilgængelighed

PRISERNE: Fra Pro til Ultra. Her er hvad du skal vide om de danske priser på den nye Moto Edge 50-serie.

(mere…)
Her er Motorolas nye prisvenlige edge-serie

OVERBLIK: Motorola er klar med 3 nye telefoner, hvor alle kan være med. Priserne virker ret rimelige og specifikationerne ser fine ud.

(mere…)
Moto Edge 50-serien – dette skal du forvente

Motorola har bekræftet, at de i næste uge vil afsløre den nye Moto Edge 50-serie. Få detaljerne her.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro er snart klar i Europa

En ny topmodel fra Motorola er umiddelbart på vej til lancering i vores markedsområde. Læs mere om Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Motorola på vej med nyt flagskib

En ny topmodel er på vej fra Motorola med masser af AI-features og fede specifikationer. Læs mere om Motorola Edge 50 Pro her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram