Smartphone salget dykker fortsat i andet kvartal af 2019

20

En ny rapport viser, at det globale salg af smartphones fortsat er nedadgående.

GSMArena.com skriver, en ny rapport fra analyseinstituttet Gartner Research viser, at det globale salg af smartphones i perioden fra april til juni i år nåede op på 368 millioner enheder. Ifølge rapporten er det et fald på 1,7 % i forhold til samme periode sidste år.

Samsung bibeholder føringen i denne periode med en markedsandel på 20,4 procent. Huawei har en markedsandel 15,8 procent og Apple 10,5 procent. Top-fem-listen rundes af med Xiaomi med 9 procent og Oppo, som har en markedsandel på 7,6 procent. Hverken Xiaomi eller Oppo er dog store i vores marked.

Samsung vokser

Samsung har oplevet deres portion af modgang og det er det første kvartal med fremgang efter seks kvartaler med nedgang. I perioden har Samsung solgt omkring 75 millioner enheder globalt. Det stærke resultat skyldes blandt andet en stor efterspørgsel på den nye Galaxy A serie.

Apple oplever fortsat nedgang

Apple har ikke formået at vende deres nedadgående salg af iPhones. I samme periode lykkedes det kun Apple at sælge 38,5 millioner, hvor de i samme periode sidste år havde et salg på 44,7 millioner enheder.

Kina er den største aftage af smartphones

Ikke overraskende blev der købt flest smartphones på det kinesiske marked med et salg på 101 million enheder i denne periode. Dette er en fremgang på 0,5 procent sammenlignet med sidste år. Væksten skyldes primært rabatter på 4G flagskibs-telefoner efter en øget interesse for 5G telefoner i landet.

Selvom hele markedet er nedadgående, så oplever high-end telefonerne et større fald end mellemklasse eller budget-telefoner.

Mere til historien

Analyseinstituttet Gartner forudser, at vi fortsat kommer til at se nedgang i det globale salg af smartphones i udgangen af 2019.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer