Smartphone salget dykker fortsat i andet kvartal af 2019

En ny rapport viser, at det globale salg af smartphones fortsat er nedadgående.

GSMArena.com skriver, en ny rapport fra analyseinstituttet Gartner Research viser, at det globale salg af smartphones i perioden fra april til juni i år nåede op på 368 millioner enheder. Ifølge rapporten er det et fald på 1,7 % i forhold til samme periode sidste år.

Samsung bibeholder føringen i denne periode med en markedsandel på 20,4 procent. Huawei har en markedsandel 15,8 procent og Apple 10,5 procent. Top-fem-listen rundes af med Xiaomi med 9 procent og Oppo, som har en markedsandel på 7,6 procent. Hverken Xiaomi eller Oppo er dog store i vores marked.

Samsung vokser

Samsung har oplevet deres portion af modgang og det er det første kvartal med fremgang efter seks kvartaler med nedgang. I perioden har Samsung solgt omkring 75 millioner enheder globalt. Det stærke resultat skyldes blandt andet en stor efterspørgsel på den nye Galaxy A serie.

Apple oplever fortsat nedgang

Apple har ikke formået at vende deres nedadgående salg af iPhones. I samme periode lykkedes det kun Apple at sælge 38,5 millioner, hvor de i samme periode sidste år havde et salg på 44,7 millioner enheder.

Kina er den største aftage af smartphones

Ikke overraskende blev der købt flest smartphones på det kinesiske marked med et salg på 101 million enheder i denne periode. Dette er en fremgang på 0,5 procent sammenlignet med sidste år. Væksten skyldes primært rabatter på 4G flagskibs-telefoner efter en øget interesse for 5G telefoner i landet.

Selvom hele markedet er nedadgående, så oplever high-end telefonerne et større fald end mellemklasse eller budget-telefoner.

Mere til historien

Analyseinstituttet Gartner forudser, at vi fortsat kommer til at se nedgang i det globale salg af smartphones i udgangen af 2019.

Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Galaxy S23-serien sælger!

Samsung Galaxy S23-serien er et større salgshit end sidste års modeller. Særligt en af modellerne er mobilkøberne vilde med.

(mere…)
Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Google: Pixel 7-serien er kommet godt fra start

Pixel 7-telefonerne har solgt bedre end nogen anden Pixel-telefon i de første uger efter salgsstart, oplyser Google.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram