Parterapeut: Smartphonen ødelægger parforhold

90 procent af de par, som går i parterapi, nævner smartphonen som et problem, da den slår nærværet i ihjel.

Par (Foto: Pixabay.com)
Ni ud af ti par, som går i terapi, nævner mobilen som et problem (Foto: Pixabay.com)

Der er ikke noget nyt i, at smartphonen får hug for at være skyld i mange problemer i hjemmet. Vi har tilbage i 2013 skrevet, at mobilen var en trussel for parforholdet. Det gør sig gældende både i parforholdet, men også generelt i familien, hvor smartphonen måske opsluger familiemedlemmerne.

Undgå mobilen ødelægger festen

Videnskaben kalder fænomenet for ”phubbing”. Phubbing er en sammensætning af de engelske ord ”phone” og ”snubbing”. Oversættes det til dansk er det ”telefon” og ”at ignorere” eller give den kolde skulder. Det skriver TV 2.

Mange føler sig phubbed af deres nærmeste

Ni ud af ti par, som går i terapi, nævner mobilen som et problem. Sådan lyder det fra en parterapeut. Smartphonen får skyld for at slå nærværet og fornemmelsen af at blive set ihjel. Det skriver Politiken.

Det er ikke kun en enkelt terapeut, som udtaler dette. Politiken har talt med fem terapeuter og sexologer, der alle bekræfter denne tendens.

-”Når man tager den anden – altså telefonen – med ind i sengen om aftenen for eksempel, bliver det tydeligt, at man er fravalgt. Man får følelsen af at blive afvist og ladt alene, og at man er uvigtig for den anden. Det føles som mentalt utroskab,” udtaler parterapeut Lise Kramer Schmidt til TV2.

Det er ikke kun i soveværelset, at mobilen er et problem. Men også i dagligdagen. Lyder meldingen fra terapeuterne.

Terapeuterne fortæller, at intimitet og nærvær med andre mennesker også er mere krævende end at være online på telefonen. Det folk ikke tænker på er, at vi risikere at blive ensomme når vi fjerner os fra hinanden på den måde.

Lad telefonen forblive offline

En god idé er derfor, at man eventuelt lægger telefonen sammen, når man som par og familie er sammen. Man kan eksempelvis lægge dem et samlet sted, hvilket gør de ikke længere er en forlængelse af ens arm.

Mere til historien

Mobilproducenterne gør deres for, at brugerne skal få indsigt i deres mobilafhængighed. Både Google og Apple er gået ind i det og giver nu større indsigt i mobilforbruget.

Slip af med din smartphone-afhængighed

GUIDE: Er det din smartphone, som styrer dig og ikke omvend? Her er nogle gode råd til, hvordan du bliver din smartphoneafhængighed kvit.

(mere…)
iOS 12 giver dig indsigt i din mobilafhængighed

Den kommende udgave af iOS gør det muligt at kontrollere og begrænse ens brug af specifikke apps som Facebook og YouTube.

(mere…)
Sociale medier kan give dig stress

Et nyt stort studie viser, at brugen af de sociale medier faktisk kan måles på dit stressniveau.

(mere…)
Danskere: Jeg bruger min mobil mindre end mine venner

To ud af tre danskere mener, at de bruger mindre tid på deres smartphone end gennemsnittet og 80 procent mener, at folk er afhængige af deres mobil. Det viser ny undersøgelse fra Sony Mobile.

(mere…)
Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app

En ny applikation til iPhone kan afsløre din smartphone-afhængighed samt give dig besked, når du har nået det ønskede forbrug.

(mere…)
Smartphonen vigtigere end tandbørste og deo

En ny undersøgelse viser, at næsten halvdelen af mobilbrugerne ikke kunne klare sig en dag uden deres mobiltelefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram