Mange føler sig phubbed af deres nærmeste

Brug af smartphonen når man burde koncentrere sig om de mennesker omkring en har nu fået sit eget ord. Det hedder phubbing.

Afhængighed af smartphones er udbredt

Afhængighed af smartphones er udbredt

Kender du det, at sidde på en café, restaurant eller ja et andet sted og hygge med din mand/kone/kæreste, børn eller venner og mobilen er vigtigere? Ja så føler du dig formentlig phubbed af dem.

Der er nu kommet et nyt ord på engelsk, som dækker over når nogen bruger deres smartphone, mens de i stedet burde koncentre sig om de mennesker der er omkring dem. Ordet er phubbing og er en sammentrækning af phone (telefon) og snub (ignorere) /mobning.

Og nu får smartphonen skylden for, at kunne ødelægge forholdet til kæresten eller andre sociale forhold, samt være medvirkende til at udvikle depression. Det viser en stor amerikansk forskningsundersøgelse.

Og den danske psykolog, Mattias Stølen Due, er helt enig i at phubbing kan være farligt for relationer, som parforhold. Det skriver TV 2.dk.

Mattias Stølen Due råder også til, at tage det op på den rigtige måde, hvis man synes ens kæreste, ven, børn eller forældre giver mobilen for meget opmærksomhed.

-“Og så synes jeg, at vi som samfund, som par og som venner skulle gøre hinanden den tjeneste at aftale noget mere, hvornår vi gør det ene, og hvornår vi gør det andet,” udtaler Mattias Stølen Due til TV 2.dk.

For selvom det kun tager få sekunder at kigge på telefonen, så viser den amerikanske undersøgelse, at det er en handling, der gør mange føler sig overset.

Mattias Stølen Due mener, at man skal træne i at lægge telefonen fra sig og være nærværende – og nyde hinandens selskab.

– “Både for at give hinanden den gave at være betydningsfuld, men også for at træne os selv til at være taknemmelig over, at der er et andet menneske, der gider bruge tid på os lige nu,” siger Mathias Stølen Due.

Undersøgelsen af phubbing i USA viste, at 46 procent af deltagerne følte sig “phubbed” af deres partner.

Mere til historien

Er du afhængig af din smartphone? Test dig selv. Bag testen står psykolog Dr. David Greenfield fra The Center for Internet and Technology Addiction, der er et amerikansk center for digital afhængighed.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram