Undgå mobilen ødelægger festen

0

Der er mange, som har svært ved at lade deres mobil blive i tasken, men der er ingen tvivl om den populære enhed kan lægge en dæmper på enhver fest. Se hvordan du undgår det.

De fleste kan formentlig nikke genkendende til en situation, hvor de sidder til en fest og gæsterne har ”glemt” at slukke deres telefon – eller endnu værre de går mere op i at tjekke Facebook, spille spil m.m. end være til fest. Det skriver Dagens.dk.

Da man jo ikke skal gøre sig bedre end man er, så har man måske også selv været den, som afbrød festlighederne.

I takt med flere og flere bliver afhængige af deres smartphones, jo mere ser man også at folk ikke altid er tilstede til en fest eller lignende. Men man beder jo heller ikke gæsterne om, at lade deres telefon blive hjemme.

En undersøgelse fra marts måned, viste også, at danskerne efterhånden er godt trætte af folk sidder med hovedet ned i smartphonen. Et flertal af danskerne svarede, at det ikke var i orden at tjekke telefonen, når du er sammen med andre mennesker.

Amerikanske eksperter i takt og tone, Jacqueline Whitmore og Diane Gottsmann, fortæller til Huffington Post, hvordan man kan forsøge at få en smartphone-fri fest.

Læs også: Mobilen er en trussel mod parforholdet

Smartphone-fri fest

Er din fest af en lidt mere ”klassisk” karakter, såsom bryllup, barnedåb, konfirmation eller rund fødselsdag kan du nævne i din velkomsttale, at festen er smartphone-fri. Ligesom du også, hvis du har udsendt skriftlige invitationer kan vedlægge en seddel, hvor det står. Jacqueline Whitmore mener, at det er dårlig stil at skrive på selve invitationen.

Er lydløs nok?

Hvis du derimod er tilfreds med, at gæsterne har gjort deres smartphones lydløse, så skal du nævne det. Det samme gælder, hvis du helst ikke ser, at der kommer billeder fra festen på de sociale medier – i hvert fald ikke før den er slut.

Hvis du gør det klart for gæsterne, hvad dine forventninger er, så bliver det nemmest for alle parter.

Derfor bliver du afhængig af din smartphone

Bed ikke gæster om at lade mobilen blive hjemme

Hvis du tænker, at du i invitationen vil bede gæsterne om, at lade deres mobiltelefon blive hjemme, så skal du nok ikke forvente dette sker. Det kan være fordi, at de måske har børn der passes og derfor gerne vil være til at træffe, hvis der skulle ske noget. Generelt er krav heller ikke noget, som folk opfatter positivt.

Ønsker du en smartphone-fri fest – eller som minimum, at folk tænker over deres brug af den, så er en god ting at melde det ud på en sjov måde.

Du kan eksempelvis sige ”Kom som du er og uden telefon”, ”Vi slukker telefonen, så vi kan have det sjovt” eller ”Vi dansker hele natten uden vores telefoner”, sådan lyder forslag fra Diane Gottsmann.

Skulle det ske, at du opdager nogle af gæsterne sidder med hovedet nede i smartphonen og er online på Facebook eller lignende, så gør du klogt i ikke at sige det højt foran alle gæsterne. Det er ifølge Diane Gottsman dårlig stil. I stedet kan du nævne det for personen bagefter – eller hvis det virkelig går dig på, så kan du hive den enkelte til side og sige det diskret.

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere skrevet om digteren Gary Turk, der mener de sociale medier har gjort os anti-sociale. Se en video, hvor han fremsiger digtet her. Hvad mener du, har de sociale medier og smartphones gjort os mindre sociale i ”den virkelige verden”?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer