iOS 12 giver dig indsigt i din mobilafhængighed

0

Den kommende udgave af iOS gør det muligt at kontrollere og begrænse ens brug af specifikke apps som Facebook og YouTube.

Sådan ser ens overblik over mobilafhængighed ud i iOS 12. (Foto: Apple)

Hvor lang tid har du brugt på Facebook-appen i dag? Oddsene er, at du ikke kan svare på det. Men det kan du måske, når du opdaterer din iPhone med den kommende udgave af iOS. Det skriver DR og flere andre medier.

Den kommende udgave af iOS gør det nemlig muligt at se, hvor mange minutter man har brugt en bestemt app i løbet af ugen.

Android P stjæler iPhone X funktioner

De nye features i iOS 12 ligner et godt stykke ad vejen nogle af de funktioner, der finder vej til den kommende udgave af Android. Med Android P bliver det nemlig muligt at overvåge ens brug af apps – altså præcis samme funktion, som Apple lancerer med iOS 12.

På begge mobile styresystemer bliver det også muligt at opstille begrænsninger for ens mobilafhængighed. Eksempelvis kan man begrænse brugen af Facebook-appen til 30 minutter om dagen. Hvis man når den daglige grænse modtager man en advarsel, hvorefter appen ikke længere kan åbnes. Dette kan dog omgås.

Modsat Google gør Apple det også muligt at følge familiens mobilbrug. På den måde kan forældre føre kontrol med hvor meget deres børn bruger bestemte apps. Samtidigt er det også muligt at opsætte grænser for brugen af specifikke apps.

Google vil bekæmpe mobilafhængighed

Hverken Google eller Apple er dog firstmovers når det kommer til at give brugerne indsigt i deres mobilafhængighed. Ifølge The Verge findes der allerede lignede tjenester, der gør det muligt. Én af disse er Moment, som fører kontrol med hvor lang tid man har brugt sin telefon.

Moment kan dog ikke begrænse brugen af apps. Derudover kan Moments heller ikke fortælle, hvilke apps der sluger din tid.

iOS 12 og Android P ventes udgivet til offentligheden i sensommeren / efteråret. Begge styresystemer kan testes allerede nu. 

Mere til historien

iOS 12 er tilgængelig på et hav af iOS-enheder. Faktisk understøtter iPhone 5S fra 2013 den kommende udgave af iOS.

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer