iOS 12 giver dig indsigt i din mobilafhængighed

Den kommende udgave af iOS gør det muligt at kontrollere og begrænse ens brug af specifikke apps som Facebook og YouTube.

Sådan ser ens overblik over mobilafhængighed ud i iOS 12. (Foto: Apple)

Hvor lang tid har du brugt på Facebook-appen i dag? Oddsene er, at du ikke kan svare på det. Men det kan du måske, når du opdaterer din iPhone med den kommende udgave af iOS. Det skriver DR og flere andre medier.

Den kommende udgave af iOS gør det nemlig muligt at se, hvor mange minutter man har brugt en bestemt app i løbet af ugen.

Android P stjæler iPhone X funktioner

De nye features i iOS 12 ligner et godt stykke ad vejen nogle af de funktioner, der finder vej til den kommende udgave af Android. Med Android P bliver det nemlig muligt at overvåge ens brug af apps – altså præcis samme funktion, som Apple lancerer med iOS 12.

På begge mobile styresystemer bliver det også muligt at opstille begrænsninger for ens mobilafhængighed. Eksempelvis kan man begrænse brugen af Facebook-appen til 30 minutter om dagen. Hvis man når den daglige grænse modtager man en advarsel, hvorefter appen ikke længere kan åbnes. Dette kan dog omgås.

Modsat Google gør Apple det også muligt at følge familiens mobilbrug. På den måde kan forældre føre kontrol med hvor meget deres børn bruger bestemte apps. Samtidigt er det også muligt at opsætte grænser for brugen af specifikke apps.

Google vil bekæmpe mobilafhængighed

Hverken Google eller Apple er dog firstmovers når det kommer til at give brugerne indsigt i deres mobilafhængighed. Ifølge The Verge findes der allerede lignede tjenester, der gør det muligt. Én af disse er Moment, som fører kontrol med hvor lang tid man har brugt sin telefon.

Moment kan dog ikke begrænse brugen af apps. Derudover kan Moments heller ikke fortælle, hvilke apps der sluger din tid.

iOS 12 og Android P ventes udgivet til offentligheden i sensommeren / efteråret. Begge styresystemer kan testes allerede nu. 

Mere til historien

iOS 12 er tilgængelig på et hav af iOS-enheder. Faktisk understøtter iPhone 5S fra 2013 den kommende udgave af iOS.

 

Rygterne svirrer om nye iPhone-funktioner

Apple har netop offentliggjort datoen for dette års WWDC, men det er ikke nok, da rygterne svirrer om kommende funktioner i iOS 17.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjer nye emojis

Apple har sendt iOS 16.4 og iPadOS 16.4 ud i betatest. Elsker du emojis, så er der nye emojis at glæde sig til.

(mere…)
Du skal opdatere din iPhone nu

SIKKERHED: Det er vigtigt at opdatere din iPhone, Mac og iPad, oplyser Center for Cybersikkerhed.

(mere…)
Apple frigiver ny software

iPhones, Apple TV, HomePod, Mac-computere og Apple Watches kan nu alle opdateres. Apple har frigivet nye softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram