Google vil bekæmpe mobilafhængighed

Kan du ikke styre, hvor meget tid du bruger foran skærmen? Google er angiveligt på vej med at nyt værktøj, som kan hjælpe dig med at begrænse din tid foran telefonen.

Google Home Mini

Google Home Mini (Foto: Google)

Som optakt til Google årlige I/O udviklerkonference, som løber af stablen fra den 8. - 10. maj, er der begyndt at sive nyheder ud om, hvad vi kan vente os fra Google.

Et af nøgleordene for Google vil ifølge The Washington Post være ansvarlighed. Det ventes, at Google vil annoncere en række nye funktioner til Android, som vil gøre det nemmere at både at styre mobilforbruget for enkeltpersoner og familier. Der er kommet øget fokus på vores afhængighed af sociale medier og mobiltelefoner, og dette skal ses som Googles måde at imødekomme kritikken på.

Teknologi fylder rigtigt meget i vores hverdag, og der er kommet gradvis større fokus på de negative konsekvenser af vores brug  og branchen som helhed.

- Er dit barn afhængig af iPad eller smartphone?

Kritik af teknologi-giganterne

En gruppe af Apples egne aktionærer har således udtrykt bekymring over børns afhængighed af mobiltelefoner. De har bedt Apple om aktivt at hjælpe med at bekæmpe denne afhængighed.

Vi har også set Facebook være igennem dets største krise, og i forhold til spørgsmålet omkring spredningen af falske nyheder har søgelyset også været rettet mod både Facebook og Google. Vi har med andre ord set, hvordan disse teknologi-giganter ikke har kunne sige sig fri fra at tage et ansvar.

Google har været tavse i debatten

Google har forholdt sig meget tavse i denne debat omkring privatliv, falske nyheder, sikkerhed og mobilafhængighed.

Derfor giver det også god mening for Google, at komme på banen. Sidste års tema var kunstig intelligens, og selvom det ventes at Google også vil afsløre nye funktioner og tekniske muligheder, bliver overskriften i år ansvarlighed for Google topchefs Sundar Pichai præsentation.

- Her er 5 ting du skal vide om Android P

Mere til historien

Vi forventer, at Google vil gøre meget ud af at præsentere den seneste udgave af Android - nemlig Android P. Google navngiver de forskellige udgaver af styresystemet efter søde sager, og spekulationerne går på om Android P står for popsicle eller slikkeping på dansk.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram