Huawei forudser fald på op mod 60 millioner solgte telefoner

Der er kommet skår i glæden hos Huawei, som forudser "krisen mod USA" vil betyde et fald på op mod 60 millioner solgte smartphones.

Huawei forudser, at de vil opleve et fald i salget af smartphones på verdensplan på mellem 40 og 60 millioner smartphones. Sådan forlyder det hos kilder i branchen.

Bloomberg oplyser, at Huawei overvejer at trække Honor 20 tilbage fra markedet, hvis salget går dårligt. Telefonen lander i handlen den 21. juni i Storbritannien. Det skriver Mobilenewscwp.co.uk.

En talsmand fra Honor har, ifølge TechRadar, sagt, at det ikke er korrekt. I stedet fortæller denne, at enheden skal promoveres aggressivt.

Det er dog uvist præcis, hvad Honor og Huawei gør ved deres svigtende salg, der er opstået grundet det handelsforbud Donald Trump kom med til amerikanske virksomheder mod Huawei (og Honor). Netop nu er handelsforbuddet dog udskudt, men det har altså ramt salget af smartphones fra den kinesiske producent.

Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Ifølge Ren Zhengfei, der er CEO i Huawei, så er det udenlandske salg af Huawei-telefoner faldet med 40 procent den seneste måned. Tal fra IDC viser, at næsten halvdelen af alle de 206 millioner smartphones Huawei solgte sidste år blev solgt i udlandet. Flere analytikere har tidligere spået, at salget ville falde med omkring 25 procent.

-”Vi havde ikke forventet USA ville angribe Huawei så resolut. Derfor havde vi heller ikke forventet USA ville ramme vores forsyningskæde i sådan grad - ikke kun blokere komponentleverancer, men også vores deltagelse i internationale organisationer. Det vil betyde, at vores indtægter i år og næste år vil være omkring 100 milliarder dollars” har Ren Zhengfei udtalt.

Huawei-sagen: Fra slemt til værre

Inden krisen var der ellers stor fremgang at spore og Huawei jagtede pladsen som verdens største mobilproducent i stor stil. Faktisk havde de meldt ud i starten af 2019, at det var i år, at de blev verdens største smartphoneproducent.

Huawei igen med i Android Q beta-programmet og WiFi Alliance

Mere til historien

Huawei har desuden bekræftet, at de arbejder på eget styresystem, hvis handelsforbuddet bliver en realitet. Så de altså fortsat vil være at finde på mobilmarkedet.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram