Huawei-sagen: Fra slemt til værre

57

Huawei er ikke længere med ved bordene omkring standarder for Wi-Fi og SD-kort. Microsoft fjerner Mate-computere og en dansk telekæde har stoppet salget.

Siden Huawei kom på den sorte liste i Washington for en uge siden, er det dag for dag blevet værre for Huawei.

Udover hovedproblemet omkring Android-systemet fra Google, hvor Google blev at forhindre i at samarbejdet med Huawei, så er flere problemer kommet til.

OVERBLIK: Her følger vi Huawei-sagen løbende

Tre af verdens førende chipproducenter, Qualcomm, Broadcomm og Intel samt tyske Infineon Technologies har meddelt, at de afbryder deres, samarbejder med Huawei. Dette kan påvirke Huaweis udvikling af egne chipsets i deres chipdivision HiSilicon.

Et forbud rammer desuden Microsoft, der leverer Windows på licens til Huawei.

Onsdag kom det frem, at ARM også stopper samarbejdet med Huawei. BBC er i besiddelse af et internt notat, der bekræfter dette. ARM sidder på teknologi og patenter som danner basis for alle de mobilprocessorer vi kender i dag. ARM leverer til Samsung, Qualcomm og Huawei.

Nu har Wi-Fi Alliance, der sætter standarderne for trådløs teknologi, midlertidigt udelukket Huawei fra deltagelse. Wi-Fi Alliance inkluderer medlemmer som Apple, Qualcomm, Broadcom og Intel.

JEDEC, der står bag standardiseringen af semiconductorer, har fortalt Nikkei Asian Review, at Huawei frivilligt har trukket sig Med i JEDEC er blandt andet Qualcomm, Xilinx og Samsung.

Huawei er desuden forsvundet fra medlemslisten i SD Association, som udvikler standarderne for SD-kort og MicroSD-kort.

Huaweis bærbare computere i Matebook-serien er i ugen trukket fra Microsofts onlinebutik.

Udenlandske teleselskaber dropper Huaweis telefoner

Her i Danmark har erhvervskæden KLC Erhverv stoppet for salget af Huaweis produkter, fordi de ikke ønsker at tage kunderne som gidsler i et internationalt magtspil. Det skriver KLC Erhverv i en pressemeddelelse.

MereMobil.dk følger sagen.

ANALYSE: Har Trump vækket den kinesiske drage


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Kort efter handelskrisen brød ud meddelte Washington, at Huawei-forbuddet blev udskudt i tre måneder, men tilsyneladende er skaden allerede sket.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
57 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer