Huawei-sagen: Fra slemt til værre

Huawei er ikke længere med ved bordene omkring standarder for Wi-Fi og SD-kort. Microsoft fjerner Mate-computere og en dansk telekæde har stoppet salget.

Siden Huawei kom på den sorte liste i Washington for en uge siden, er det dag for dag blevet værre for Huawei.

Udover hovedproblemet omkring Android-systemet fra Google, hvor Google blev at forhindre i at samarbejdet med Huawei, så er flere problemer kommet til.

OVERBLIK: Her følger vi Huawei-sagen løbende

Tre af verdens førende chipproducenter, Qualcomm, Broadcomm og Intel samt tyske Infineon Technologies har meddelt, at de afbryder deres, samarbejder med Huawei. Dette kan påvirke Huaweis udvikling af egne chipsets i deres chipdivision HiSilicon.

Et forbud rammer desuden Microsoft, der leverer Windows på licens til Huawei.

Onsdag kom det frem, at ARM også stopper samarbejdet med Huawei. BBC er i besiddelse af et internt notat, der bekræfter dette. ARM sidder på teknologi og patenter som danner basis for alle de mobilprocessorer vi kender i dag. ARM leverer til Samsung, Qualcomm og Huawei.

Nu har Wi-Fi Alliance, der sætter standarderne for trådløs teknologi, midlertidigt udelukket Huawei fra deltagelse. Wi-Fi Alliance inkluderer medlemmer som Apple, Qualcomm, Broadcom og Intel.

JEDEC, der står bag standardiseringen af semiconductorer, har fortalt Nikkei Asian Review, at Huawei frivilligt har trukket sig Med i JEDEC er blandt andet Qualcomm, Xilinx og Samsung.

Huawei er desuden forsvundet fra medlemslisten i SD Association, som udvikler standarderne for SD-kort og MicroSD-kort.

Huaweis bærbare computere i Matebook-serien er i ugen trukket fra Microsofts onlinebutik.

Udenlandske teleselskaber dropper Huaweis telefoner

Her i Danmark har erhvervskæden KLC Erhverv stoppet for salget af Huaweis produkter, fordi de ikke ønsker at tage kunderne som gidsler i et internationalt magtspil. Det skriver KLC Erhverv i en pressemeddelelse.

MereMobil.dk følger sagen.

ANALYSE: Har Trump vækket den kinesiske drageKAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Kort efter handelskrisen brød ud meddelte Washington, at Huawei-forbuddet blev udskudt i tre måneder, men tilsyneladende er skaden allerede sket.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
58 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram