Huawei-sagen: Fra slemt til værre

Huawei er ikke længere med ved bordene omkring standarder for Wi-Fi og SD-kort. Microsoft fjerner Mate-computere og en dansk telekæde har stoppet salget.

Siden Huawei kom på den sorte liste i Washington for en uge siden, er det dag for dag blevet værre for Huawei.

Udover hovedproblemet omkring Android-systemet fra Google, hvor Google blev at forhindre i at samarbejdet med Huawei, så er flere problemer kommet til.

OVERBLIK: Her følger vi Huawei-sagen løbende

Tre af verdens førende chipproducenter, Qualcomm, Broadcomm og Intel samt tyske Infineon Technologies har meddelt, at de afbryder deres, samarbejder med Huawei. Dette kan påvirke Huaweis udvikling af egne chipsets i deres chipdivision HiSilicon.

Et forbud rammer desuden Microsoft, der leverer Windows på licens til Huawei.

Onsdag kom det frem, at ARM også stopper samarbejdet med Huawei. BBC er i besiddelse af et internt notat, der bekræfter dette. ARM sidder på teknologi og patenter som danner basis for alle de mobilprocessorer vi kender i dag. ARM leverer til Samsung, Qualcomm og Huawei.

Nu har Wi-Fi Alliance, der sætter standarderne for trådløs teknologi, midlertidigt udelukket Huawei fra deltagelse. Wi-Fi Alliance inkluderer medlemmer som Apple, Qualcomm, Broadcom og Intel.

JEDEC, der står bag standardiseringen af semiconductorer, har fortalt Nikkei Asian Review, at Huawei frivilligt har trukket sig Med i JEDEC er blandt andet Qualcomm, Xilinx og Samsung.

Huawei er desuden forsvundet fra medlemslisten i SD Association, som udvikler standarderne for SD-kort og MicroSD-kort.

Huaweis bærbare computere i Matebook-serien er i ugen trukket fra Microsofts onlinebutik.

Udenlandske teleselskaber dropper Huaweis telefoner

Her i Danmark har erhvervskæden KLC Erhverv stoppet for salget af Huaweis produkter, fordi de ikke ønsker at tage kunderne som gidsler i et internationalt magtspil. Det skriver KLC Erhverv i en pressemeddelelse.

MereMobil.dk følger sagen.

ANALYSE: Har Trump vækket den kinesiske drageBLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Kort efter handelskrisen brød ud meddelte Washington, at Huawei-forbuddet blev udskudt i tre måneder, men tilsyneladende er skaden allerede sket.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
58 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram