Microsoft fjerner Huawei laptops fra deres online butik

15

Microsoft har fjernet Huaweis laptops fra deres online butik, salget fortsætter i fysiske butikker, men det nævnes ikke om de henter flere hjem.

Huawei MateBook X Pro (Foto: Huawei)
Huawei MateBook X Pro (Foto: Huawei)

Noget tyder på at Microsoft er de næste til at udelukke Huawei, som følge af Donald Trumps boykot af Kina.

Tager man et kig på Microsoft online butik, så vil man opdage at Huawei ikke længere er en del af sortimentet. Det har de ellers været inden denne krise, og man kan derfor spekulerer i, om der er en sammenhæng.

På den amerikanske Microsoft butik, kunne man blandt købe en Huawei MateBook X Pro indtil nu.

Google tvinges til at droppe Huawei – sådan rammes du

Det betyder at Huawei mister en salgsmulighed for deres MacBook Pro konkurrent. Det kan dog også være langt værre.

Man kan tænke, at Microsoft har i sinde at fratage Windows 10 licensen fra Huawei, som følge af det boykot der foregår i øjeblikket.

Som udgangspunkt skal man alligevel tage det lidt roligt, men for en sikkerhedsskyld, så vil det måske være en ide at vente et par dage, hvis du planlægger at købe en Huawei MateBook.

Microsoft selv har ikke meldt noget ud, og der sælges stadig Huawei laptops i deres fysiske butikker. Det vides dog ikke om det salg stopper, når lageret er tømt.

Microsoft butik (Foto: Microsoft)
Microsoft butik (Foto: Microsoft)

Techradar har forsøgt at kontakte Microsoft, for at spørge om de planlægger at stoppe Windows 10 opdateringer hos Huawei, her modtog de svaret; “we have nothing to share.”

Vækker Trump den kinesiske drage? Google kan ersattes.

Det er derfor hverken be- eller afkræftet om Microsoft følger Google.

For en god ordens skyld, skal det nævnes at det ikke er Microsoft eller Google der gør det af egne årsager. De er derimod nærmest tvunget af den amerikanske regering, og har derfor ikke så mange muligheder.

Mere til historien

Google har givet Huawei en midlertidig licens på 90 dage, som gør det muligt for Huawei at udsende softwareopdateringer og sikkerhedsrettelser til Android.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer