Huawei får midlertidig licens – krisen er udsat i tre måneder

KORT NYT: Huawei og Google må fortsat samarbejde de næste tre måneder.

I de kommende 90 dage må amerikanske virksomheder fortsat handle med telegiganten Huawei. Den amerikanske handelsminister Wilbur Ross oplyser, at handelsforbuddet er udsat.

Dermed får Huawei en midlertidig licens, som udsætter krisen til efter sommerferien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Mobilkøberne kan foreløbig ånde lettet op, da Huawei og Google dermed fortsat må samarbejde om Android med Google Mobile Services på Huaweis telefoner. Alt i mens kan Huawei bruge tiden på at søsætte en ny strategi.

De danske teleselskaber har hidtil ikke ret mange kommentarer om sagen. Det mest markante der har været fremme er, at de forholder sig afventede.

Google bekræftede overfor CNBC tirsdag, at de stadig samarbejder med Huawei. I hvert fald ind til den 19. august 2019. Det er i alles interesse, at softwareopdateringer og sikkerhedsrettelserne kommer ud til brugerne, lyder det fra Google.

GOOGLE-STATEMENT: “Keeping phones up to date and secure is in everyone’s best interests and this temporary license allows us to continue to provide software updates and security patches to existing models for the next 90 days,” udtalte Google til CNBC I en mail tirsdag den 21. maj 2019.

ANALYSE: Har Trump vækket den kinesiske drage?

Uanset hvordan sagen ender, så svækkes tilliden til Android-platformen fra kunder såvel som producenter og teleselskaber; kan den amerikanske regering lukke Android fra Google ned på Huaweis produkter, så kan det principielt også ske for andre producenter, der satser på Android.

Uanset handelsforbuddet så vil de Huawei telefoner som sælges netop nu, og der ligger i butikkerne, fortsætte med at fungere. Der er ikke udsigt til, at disse rammes.

MERE OM SAGENGoogle tvinges til at droppe Huawei – sådan rammes du

Om Google Mobile Services: Android er som platform open source. Systemet er tilgængelig gennem AOSP. I vores del af verden benyttes en version af Android leveret af Google. Denne indeholder alle de tjenester som de fleste forbinder med Android. Google Mobile Services er blandt andet Chrome, Google Play Store, YouTube, Gmail, Maps og mange andre. GMS leveres til mobilproducenterne under licens. Læs mere om GMS her.

Mere til historien

Et eventuelt totalforbud mod handel mellem amerikanske virksomheder og Huawei rammer også Microsoft, der leverer Windows på licens til Huawei. Ligeledes påvirkes Huaweis samarbejde med Intel, Qualcomm og Broadcom i forhold til processor- og chipenheden HiSilicon, der producerer Kirin-processorer.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram