Huawei bekræfter Android-konkurrent er på vej

Rygterne om, at Huawei ville lancere deres eget styresystem, kom kort efter handelsforbuddet mellem amerikanske virksomheder og Huawei. Og nu er det bekræftet.

Der har været en del rygter om, at Huawei ville lancere deres eget styresystem på et tidspunkt. Rygterne har egentlig floreret on/off de seneste par år. Men særligt dagene efter, at det kom frem med handelsforbuddet mod Huawei fra amerikanske virksomheder som Google, Qualcomm m.m. tog disse rygter for alvor fart.

Huawei arbejder på eget Huawei OS

Og nu er det også bekræftet, at systemet testes i Kina. Styresystemet hedder Ark OS (Hongmeng OS i Kina) og det vil altså formentlig være det, som altså er installeret på Huaweis smartphones fremadrettet.

Huawei vil dog fortsat gerne være en del af ”Android-familien”, derfor er det alternative styresystem reelt set heller ikke det, som Huawei ønsker. Det indrømmer Andrew Williamson, Vice President i Huawei. Det skriver wmpoweruser.com.

Bliver handelsforbuddet ikke til noget er det uvist, om Huawei dropper planerne for nuværende om lanceringen af eget styresystem. Netop nu er krisen udsat frem til engang i august. Sikkert er det dog, at det klogeste for Huawei vil være at udvikle noget, hvor Android-applikationerne kan benyttes.

Huawei får midlertidig licens – krisen er udsat i tre måneder

Microsoft forsøgte sig med Windows Phone, der aldrig blev en succes. Dette skyldes blandt andet mangel på applikationer. Men også styresystemerne som MeeGo og Sailfish OS har altså haft svært ved, at få succes på markedet.

Nekrolog: Windows på mobilen er død

Huawei har endnu ikke oplyst, hvornår de eventuelt frigiver det nye styresystem eller nogle yderligere detaljer om det. Ej heller om det droppes, hvis USA dropper handelsforbuddet.

Mere til historien

Hvad tænker du om et eventuelt eget styresystem fra Huawei? Vil du fortsat købe en smartphone fra Huawei, hvis det ikke er en Android-telefon? Skriv gerne dine tanker og holdninger i kommentarfeltet herunder.

Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram