Huawei bekræfter Android-konkurrent er på vej

Rygterne om, at Huawei ville lancere deres eget styresystem, kom kort efter handelsforbuddet mellem amerikanske virksomheder og Huawei. Og nu er det bekræftet.

Der har været en del rygter om, at Huawei ville lancere deres eget styresystem på et tidspunkt. Rygterne har egentlig floreret on/off de seneste par år. Men særligt dagene efter, at det kom frem med handelsforbuddet mod Huawei fra amerikanske virksomheder som Google, Qualcomm m.m. tog disse rygter for alvor fart.

Huawei arbejder på eget Huawei OS

Og nu er det også bekræftet, at systemet testes i Kina. Styresystemet hedder Ark OS (Hongmeng OS i Kina) og det vil altså formentlig være det, som altså er installeret på Huaweis smartphones fremadrettet.

Huawei vil dog fortsat gerne være en del af ”Android-familien”, derfor er det alternative styresystem reelt set heller ikke det, som Huawei ønsker. Det indrømmer Andrew Williamson, Vice President i Huawei. Det skriver wmpoweruser.com.

Bliver handelsforbuddet ikke til noget er det uvist, om Huawei dropper planerne for nuværende om lanceringen af eget styresystem. Netop nu er krisen udsat frem til engang i august. Sikkert er det dog, at det klogeste for Huawei vil være at udvikle noget, hvor Android-applikationerne kan benyttes.

Huawei får midlertidig licens – krisen er udsat i tre måneder

Microsoft forsøgte sig med Windows Phone, der aldrig blev en succes. Dette skyldes blandt andet mangel på applikationer. Men også styresystemerne som MeeGo og Sailfish OS har altså haft svært ved, at få succes på markedet.

Nekrolog: Windows på mobilen er død

Huawei har endnu ikke oplyst, hvornår de eventuelt frigiver det nye styresystem eller nogle yderligere detaljer om det. Ej heller om det droppes, hvis USA dropper handelsforbuddet.

Mere til historien

Hvad tænker du om et eventuelt eget styresystem fra Huawei? Vil du fortsat købe en smartphone fra Huawei, hvis det ikke er en Android-telefon? Skriv gerne dine tanker og holdninger i kommentarfeltet herunder.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram