Huawei bekræfter Android-konkurrent er på vej

22

Rygterne om, at Huawei ville lancere deres eget styresystem, kom kort efter handelsforbuddet mellem amerikanske virksomheder og Huawei. Og nu er det bekræftet.

Der har været en del rygter om, at Huawei ville lancere deres eget styresystem på et tidspunkt. Rygterne har egentlig floreret on/off de seneste par år. Men særligt dagene efter, at det kom frem med handelsforbuddet mod Huawei fra amerikanske virksomheder som Google, Qualcomm m.m. tog disse rygter for alvor fart.

Huawei arbejder på eget Huawei OS

Og nu er det også bekræftet, at systemet testes i Kina. Styresystemet hedder Ark OS (Hongmeng OS i Kina) og det vil altså formentlig være det, som altså er installeret på Huaweis smartphones fremadrettet.

Huawei vil dog fortsat gerne være en del af ”Android-familien”, derfor er det alternative styresystem reelt set heller ikke det, som Huawei ønsker. Det indrømmer Andrew Williamson, Vice President i Huawei. Det skriver wmpoweruser.com.

Bliver handelsforbuddet ikke til noget er det uvist, om Huawei dropper planerne for nuværende om lanceringen af eget styresystem. Netop nu er krisen udsat frem til engang i august. Sikkert er det dog, at det klogeste for Huawei vil være at udvikle noget, hvor Android-applikationerne kan benyttes.

Huawei får midlertidig licens – krisen er udsat i tre måneder

Microsoft forsøgte sig med Windows Phone, der aldrig blev en succes. Dette skyldes blandt andet mangel på applikationer. Men også styresystemerne som MeeGo og Sailfish OS har altså haft svært ved, at få succes på markedet.

Nekrolog: Windows på mobilen er død

Huawei har endnu ikke oplyst, hvornår de eventuelt frigiver det nye styresystem eller nogle yderligere detaljer om det. Ej heller om det droppes, hvis USA dropper handelsforbuddet.

Mere til historien

Hvad tænker du om et eventuelt eget styresystem fra Huawei? Vil du fortsat købe en smartphone fra Huawei, hvis det ikke er en Android-telefon? Skriv gerne dine tanker og holdninger i kommentarfeltet herunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer