Nekrolog: Windows på mobilen er død

Efter 20 år på mobilen er det slut. Microsoft har trukket stikket til Windows på mobilen.

Det har ligget i kortene i et godt stykke tid. Og nu er det så officielt: Windows på mobilen får ikke flere store opdateringer. Det skriver ITWatch.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 var en Windows-telefon med et kamera på 41 megapixels. Men en mangel på apps gjorde det svært at dele billederne. (Foto: Nokia)

Microsoft startede allerede i 1996 med at eksperimentere med Windows på mobile enheder. I starten af 00’erne kom så Windows Mobile. Det gik godt for Microsoft. Der var hverken iPhone eller Android og næsten alle smarte telefoner havde Windows.

Microsoft bringer Android og Windows tættere sammen

I 2007 gik Steve Jobs på scenen. I lommen havde han en smartphone, der modsat Windows-konkurrenterne ikke krævede en pegepind. I stedet skulle den udelukkende betjenes med fingrene. Og det samme var tilfældet for langt de fleste Android-telefoner, der kort efter stormede ud på markedet.

Der skulle gå tre år inden Microsoft var klar til et styresystem til fingrene. Det kom i 2010 og hed Windows Phone. Men i mellemtiden havde app-udviklerne haft travlt. Den moderne smartphone krævede nu Facebook og Flappy Bird.

Og det var et problem: For brugerne ville ikke købe telefoner, som havde få apps. Og udviklerne ville ikke lave apps til telefoner med få brugere.

Microsoft lancerer Edge-browser til Android

Ifølge Joe Belfiore, der står bag udviklingen af Windows 10, så har Microsoft prøvet på at få udviklere til at skrive apps til Windows Phone. Det fremgår af et tweet:

“Vi har prøvet alt for at få app udviklere til at lave apps. Vi har betalt dem, vi har skrevet apps for dem (…) men mængden af brugere har været for lille til, at mange virksomheder vil investere i platformen.”

Det mest tydelige eksempel på udviklernes manglende interesse var Facebook, der på Windows-telefoner var en app, udviklet af Microsoft, og ikke Facebook Inc. Så ikke engang Facebook gad Windows Phone.

Ifølge Belfiore vil brugere af Windows på mobilen fortsat modtage væsentlige sikkerhedsopdateringer. Men efter 20 år er det helt slut med store opdateringer. I stedet satser Microsoft nu på Android og iOS.

Mere til historien

Det var først i 2003, at Microsoft kaldte Windows på mobilen for “Windows Mobile”. Det blev så erstattet af “Windows Phone” i 2010.

Nu kan du spille Fortnite på iPhone og iPad igen

Microsoft giver Fortnite-fans muligheden for at spille Fortnite på deres Apple-enheder.

 

(mere…)
Reklamer i Windows Stifinder var en fejl 

Pludselig var der reklamer i Windows 11. Det var ikke hensigten, lyder det fra Microsoft.

(mere…)
Samsung klar med nye Windows-computere

Galaxy Book2 Pro er navnet på en serie af nye business-computere fra Samsung.

(mere…)
Outlook på Android lukker ned på gamle versioner

Hver tiende Android-enhed vil ikke kunne opdatere Outlook-appen til nye versioner efter maj måned. Microsoft lukker ned for gamle Android-udgaver.

(mere…)
Nu ejes Call of Duty af Microsoft - har købt Activision Blizzard

450 milliarder danske kroner. Så meget har Microsoft betalt for Activision Blizzard.

(mere…)
Windows 11 er nu officiel

Microsoft har igennem længere tid arbejdet på Windows 11 og nu er den nye Windows-opdatering endelig klar til download.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram