Nekrolog: Windows på mobilen er død

Efter 20 år på mobilen er det slut. Microsoft har trukket stikket til Windows på mobilen.

Det har ligget i kortene i et godt stykke tid. Og nu er det så officielt: Windows på mobilen får ikke flere store opdateringer. Det skriver ITWatch.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 var en Windows-telefon med et kamera på 41 megapixels. Men en mangel på apps gjorde det svært at dele billederne. (Foto: Nokia)

Microsoft startede allerede i 1996 med at eksperimentere med Windows på mobile enheder. I starten af 00’erne kom så Windows Mobile. Det gik godt for Microsoft. Der var hverken iPhone eller Android og næsten alle smarte telefoner havde Windows.

Microsoft bringer Android og Windows tættere sammen

I 2007 gik Steve Jobs på scenen. I lommen havde han en smartphone, der modsat Windows-konkurrenterne ikke krævede en pegepind. I stedet skulle den udelukkende betjenes med fingrene. Og det samme var tilfældet for langt de fleste Android-telefoner, der kort efter stormede ud på markedet.

Der skulle gå tre år inden Microsoft var klar til et styresystem til fingrene. Det kom i 2010 og hed Windows Phone. Men i mellemtiden havde app-udviklerne haft travlt. Den moderne smartphone krævede nu Facebook og Flappy Bird.

Og det var et problem: For brugerne ville ikke købe telefoner, som havde få apps. Og udviklerne ville ikke lave apps til telefoner med få brugere.

Microsoft lancerer Edge-browser til Android

Ifølge Joe Belfiore, der står bag udviklingen af Windows 10, så har Microsoft prøvet på at få udviklere til at skrive apps til Windows Phone. Det fremgår af et tweet:

“Vi har prøvet alt for at få app udviklere til at lave apps. Vi har betalt dem, vi har skrevet apps for dem (…) men mængden af brugere har været for lille til, at mange virksomheder vil investere i platformen.”

Det mest tydelige eksempel på udviklernes manglende interesse var Facebook, der på Windows-telefoner var en app, udviklet af Microsoft, og ikke Facebook Inc. Så ikke engang Facebook gad Windows Phone.

Ifølge Belfiore vil brugere af Windows på mobilen fortsat modtage væsentlige sikkerhedsopdateringer. Men efter 20 år er det helt slut med store opdateringer. I stedet satser Microsoft nu på Android og iOS.

Mere til historien

Det var først i 2003, at Microsoft kaldte Windows på mobilen for “Windows Mobile”. Det blev så erstattet af “Windows Phone” i 2010.

Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Xbox Series X er nu uden diskdrev

Microsoft ændrer i deres line-up, og tegner et billede af fremtiden.

(mere…)
Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram