Nekrolog: Windows på mobilen er død

Efter 20 år på mobilen er det slut. Microsoft har trukket stikket til Windows på mobilen.

Det har ligget i kortene i et godt stykke tid. Og nu er det så officielt: Windows på mobilen får ikke flere store opdateringer. Det skriver ITWatch.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 var en Windows-telefon med et kamera på 41 megapixels. Men en mangel på apps gjorde det svært at dele billederne. (Foto: Nokia)

Microsoft startede allerede i 1996 med at eksperimentere med Windows på mobile enheder. I starten af 00’erne kom så Windows Mobile. Det gik godt for Microsoft. Der var hverken iPhone eller Android og næsten alle smarte telefoner havde Windows.

Microsoft bringer Android og Windows tættere sammen

I 2007 gik Steve Jobs på scenen. I lommen havde han en smartphone, der modsat Windows-konkurrenterne ikke krævede en pegepind. I stedet skulle den udelukkende betjenes med fingrene. Og det samme var tilfældet for langt de fleste Android-telefoner, der kort efter stormede ud på markedet.

Der skulle gå tre år inden Microsoft var klar til et styresystem til fingrene. Det kom i 2010 og hed Windows Phone. Men i mellemtiden havde app-udviklerne haft travlt. Den moderne smartphone krævede nu Facebook og Flappy Bird.

Og det var et problem: For brugerne ville ikke købe telefoner, som havde få apps. Og udviklerne ville ikke lave apps til telefoner med få brugere.

Microsoft lancerer Edge-browser til Android

Ifølge Joe Belfiore, der står bag udviklingen af Windows 10, så har Microsoft prøvet på at få udviklere til at skrive apps til Windows Phone. Det fremgår af et tweet:

“Vi har prøvet alt for at få app udviklere til at lave apps. Vi har betalt dem, vi har skrevet apps for dem (…) men mængden af brugere har været for lille til, at mange virksomheder vil investere i platformen.”

Det mest tydelige eksempel på udviklernes manglende interesse var Facebook, der på Windows-telefoner var en app, udviklet af Microsoft, og ikke Facebook Inc. Så ikke engang Facebook gad Windows Phone.

Ifølge Belfiore vil brugere af Windows på mobilen fortsat modtage væsentlige sikkerhedsopdateringer. Men efter 20 år er det helt slut med store opdateringer. I stedet satser Microsoft nu på Android og iOS.

Mere til historien

Det var først i 2003, at Microsoft kaldte Windows på mobilen for “Windows Mobile”. Det blev så erstattet af “Windows Phone” i 2010.

Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
UK: Microsofts opkøb af Activision er afvist

De engelske myndigheder har spændt ben for godkendelse af Microsofts ønskede opkøb af Activision Blizzard Entertainment.

(mere…)
Windows 10 lukker om to år

Kører du Windows 10, skal du inden længe overveje at opdatere til Windows 11.

(mere…)
Vil Samsung droppe Google og tilføje Bing?

Samsung overvejer, ifølge rygterne, at droppe Google som søgemaskine i telefonerne. Kan Bing erstatte Google?

(mere…)
Sådan tilføjer du Snapchats linser til dit næste Teams-møde

Snapchat kan nu bruges i Microsoft Teams. Brugerne kan vælge blandt 26 linser f.eks. forvandling til tegneseriefigur.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram