Microsoft bringer Android og Windows tættere sammen

Microsoft Launcher er det næste skridt, der skal til, for at lime Android og Windows 10 bedre sammen. Prøv betaudgaven allerede nu.

Microsoft Launcher

Microsoft Launcher (Foto: Microsoft)

Den nye mobilstrategi for Microsoft er ikke at producere smartphones som eksempelvis Lumia. Adgangen til mobilbrugerne sker gennem apps til Android og iOS. Microsoft Launcher er endnu et skridt i den retning.

- Microsoft har trukket stikket til Windows Phone

Microsoft Launcher skal bringe Android-smartphones og Windows 10 computere tættere sammen, så det bliver lettere at tilgå informationer fra smartphonen på computere og omvendt. Dette kalder Microsoft ”Continue on PC”. Det skriver Microsoft på den officielle blog.

Der er tale om en såkaldt ”launcher”. Altså den brugerflade der ses, når der trykkes på hjemknappen. Herfra kan blandt andet de seneste dokumenter og billeder åbnes på telefonen hvorefter arbejdet kan fortsættes på Windows PC’eren.

Det er også muligt at placere ikoner af ens favoritkontakter på hjemmeskærmen.

- TEST: Microsoft Surface Book er fremragende og virkelig fed

Microsoft Edge Android iOS

Microsoft Edge på Android og iOS (Foto: Microsoft)

Et svipe til højre åbner ”The Feed”. Dette er en liste over kalenderaftaler, nyheder, seneste aktiviteter, kontakter og de mest brugte apps.

Microsoft Launcher kan tilpasses med blandt andet baggrunde og justeringer af layoutets andre dele.

Lige nu er Microsoft Launcher ude i en åben betaudgave til Android, som alle kan deltage i. Microsoft Launcher har tidligere heddet ”Arrow Launcher”, men har nu skiftet navn.

Til både Android og iOS arbejder Microsoft på at lancere deres browser Edge, som kendes fra Windows 10. Denne skal også være med til at skabe en tættere integration mellem computeren og smartphonen.

Microsoft har allerede en lang række apps tilgængelig på både Android og iOS. De bedst kendte er Word, Outlook, OneDrive og Skype.

Mere til historien

Microsoft Launcher er kun tilgængelig på Android da iOS-systemet ikke giver mulighed for tilpasning af brugerfladen.

Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Sådan ser Google Pixel 7a ud – afsløret på video

En video af den kommende Google Pixel 7a er afsløret inden lanceringen. Se Pixel 7a ser ud her – og hvilke farver den kommer i.

(mere…)
UK: Microsofts opkøb af Activision er afvist

De engelske myndigheder har spændt ben for godkendelse af Microsofts ønskede opkøb af Activision Blizzard Entertainment.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram