Windows Phone er for alvor død – farvel til Microsofts mobilplatform

12

Glem alt om at få opdateret din Windows Phone med nye funktioner eller sikkerhedsrettelser. Microsoft har trukket stikket.

Windows Phone 8.1 Update
Windows Phone er lukket ned.

Android og iOS var tilsyneladende for stærke for Microsoft. I hvert fald har IT-giganten for alvor – og officielt – trukket stikket til Windows-telefonen.

Microsoft indstillede reelt mobilproduktionen sidste år, men nu vil Windows Phone 8.1 på ingen måde blive hverken opdateret eller understøttet af Microsoft. Det er slut! Ifølge Berlingske Business gav Microsoft styresystemet dødsstødet 11. juli 2017.

Microsoft: Lumia telefoner produceres ikke mere

Windows Phone 8.1 og Microsofts køb af Nokias produktion af Lumia-serien for 40,5 milliarder kroner skulle ellers have sikret Microsoft den fulde kontrol over udviklingen og et solidt fodfæste på det stadig vigtigere mobilmarked.

Her kom samtidig Microsofts digitale assistent, Cortana, på banen, og frem for alt bød Windows 8.1 på en helt ny brugerflade med de berømte og berygtede fliseikoner. Det var fjerde udgave af Microsofts mobilsoftware, skriver Business.

Som bekendt var Apple og Android-telefonerne for stor en mundfuld for verdens største softwareproducent. Windows-telefonerne slog ikke igennem og et svagt udbud af apps var med til at underminere drømmen om en plads mellem de store smartphone-producenter.

Ifølge Berlingske Business og analysehuset IDC er der i Danmark solgt sammenlagt 381.000 Windows-telefoner mellem 2010 og 2017. Til sammenligning blev der i Danmark alene i årets første tre måneder solgt 309.000 Android-telefoner.

Microsoft: Vi vil stadig fremstille telefoner

Mere til historien

Har du en Windows Phone 7, Windows Phone 8 eller Windows Phone 8.1 i lommen, skal du måske kigge dig om efter noget nyt – ingen af dem vil blive opdateret med nye funktioner eller sikkerhedsrettelser fra Microsoft. Windows 10 Mobile OS-software, som spiller tæt sammen med pc’er med Windows 10, har fortsat Microsofts fulde opbakning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer