Windows Phone er for alvor død – farvel til Microsofts mobilplatform

Glem alt om at få opdateret din Windows Phone med nye funktioner eller sikkerhedsrettelser. Microsoft har trukket stikket.

Windows Phone 8.1 Update

Windows Phone er lukket ned.

Android og iOS var tilsyneladende for stærke for Microsoft. I hvert fald har IT-giganten for alvor – og officielt – trukket stikket til Windows-telefonen.

Microsoft indstillede reelt mobilproduktionen sidste år, men nu vil Windows Phone 8.1 på ingen måde blive hverken opdateret eller understøttet af Microsoft. Det er slut! Ifølge Berlingske Business gav Microsoft styresystemet dødsstødet 11. juli 2017.

Microsoft: Lumia telefoner produceres ikke mere

Windows Phone 8.1 og Microsofts køb af Nokias produktion af Lumia-serien for 40,5 milliarder kroner skulle ellers have sikret Microsoft den fulde kontrol over udviklingen og et solidt fodfæste på det stadig vigtigere mobilmarked.

Her kom samtidig Microsofts digitale assistent, Cortana, på banen, og frem for alt bød Windows 8.1 på en helt ny brugerflade med de berømte og berygtede fliseikoner. Det var fjerde udgave af Microsofts mobilsoftware, skriver Business.

Som bekendt var Apple og Android-telefonerne for stor en mundfuld for verdens største softwareproducent. Windows-telefonerne slog ikke igennem og et svagt udbud af apps var med til at underminere drømmen om en plads mellem de store smartphone-producenter.

Ifølge Berlingske Business og analysehuset IDC er der i Danmark solgt sammenlagt 381.000 Windows-telefoner mellem 2010 og 2017. Til sammenligning blev der i Danmark alene i årets første tre måneder solgt 309.000 Android-telefoner.

Microsoft: Vi vil stadig fremstille telefoner

Mere til historien

Har du en Windows Phone 7, Windows Phone 8 eller Windows Phone 8.1 i lommen, skal du måske kigge dig om efter noget nyt – ingen af dem vil blive opdateret med nye funktioner eller sikkerhedsrettelser fra Microsoft. Windows 10 Mobile OS-software, som spiller tæt sammen med pc’er med Windows 10, har fortsat Microsofts fulde opbakning.

Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Call of Duty vil fortsat blive udgivet til PlayStation

Bliver handlen mellem Microsoft og Activision Blizzard godkendt, så vil Call of Duty fortsat udkomme til PlayStation.

(mere…)
Xbox Series X – nu stiger prisen

Overvejer du at købe en Xbox Series X, så skal du slå til nu længe. En prisstigning på X Box og Gamepass er nemlig på vej.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram