Microsofts nye strategi ligger på iOS og Android

0

Microsoft vil være organisator mellem platforme. Windows skal være fyldt med kærlighed til brugeren og Android- og iOS-enheder.

Microsoft smartphone tablet OneDrive
(Foto: MIcrosoft)

Det er den seneste tid blevet flittigt diskuteret om Microsofts mobiltelefoner, Windows Phone, er døde.

For nogle uger siden sagde Microsofts administrerende direktør, Satya Nadella, at han er sikker på, at Microsoft fortsat vil have mobiltelefoner i produktprogrammet.

Satya Nadella forudser desuden, at alle på et tidspunkt vil have seks enheder, som de anvender regelmæssigt, men han erkender, at de fleste enheder IKKE vil køre Windows.

I stedet vil Microsoft derfor sikre at brugere på iOS og Android får en bedre oplevelse. Det sker allerede nu, hvor det er blevet nemmere at flytte indhold fra Windows 10 til en Android- eller en iOS-enhed.

Microsoft vil således nedbryde dele af eget økosystem, så det bliver nemmere for eksempel at være bruger af en Windows-PC og en iPhone.

Galaxy S8 kommer i en Microsoft udgave

Joe Belfiore, ansvarlig for udviklingen og defineringen af Windows, siger blandt andet til det amerikanske tech-medie The Verge, at Microsoft vil hjælpe folk ved at gøre teknikken lettere.

Holdes det budskab op imod, at Satya Nadella længe har sagt, at Microsoft er interesseret i personen bag skærmen, ikke bare hvilken software de bruger, så giver det mening.

Fremadrettet ser Microsoft således sig selv som en organisator mellem platforme.

– “Folk bruger tonsvis af udstyr og der er endnu ikke fundet en måde, som orkestrerer hvordan det bruges på tværs af dem. Det er uorganiseret”, siger Joe Belfiore.

Mere til historien

Satya Nadella siger, at han er sikker på, at Microsofts telefoner i fremtiden ikke vil ligne de telefoner vi kender i dag.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer