Microsoft lancerer Edge-browser til Android

Windows-webbrowseren Edge er nu tilgængelig i en særlig testudgave til Android.

Indtil for ganske nylig var Edge-browseren udtryk for, at man rejste internettet rundt fra en Windows PC. Men det er slut. For nu kan man også bruge Microsofts Edge-browser på smartphonen. Den er nemlig tilgængelig som beta-version i Google Play.

Microsoft Edge Browser som pre-release på Android. (Foto: MereMobil)

Dermed har Microsoft taget endnu et skridt i retning af målet om at bringe Windows og Android mere sammen. For nylig udgav den amerikanske software-gigant en såkaldt launcher til Android. Og nu er turen så kommet til internetbrowseren.

Windows Phone er for alvor død

Microsoft har desuden udgivet Edge-browseren til iOS. Det skriver GSMArena. iOS-udgaven er dog ikke længere tilgængelig. Det skyldes, at Apple begrænser antallet af downloades på apps i betastadiet. Og det er netop tilfældet for Edge til iOS.

Både iOS- og Android-udgaven er dog i testfasen. Derfor fremgår det også af Google Play, at appen “kan være ustabil”.

Indbygget QR-læser

Edge-browseren til Android har en række ligheder med Chrome, men den adskiller sig på et par punkter. Eksempelvis har browseren en indbygget QR-kodelæser. Derudover kan Edge på mobilen snakke med Edge på computeren. Det udmærker sig i synkronisering af bogmærker og læseliste.

Og så kan man fortsætte med at browse på sin computer med det Microsoft kalder “Continue on PC”. En feature, der betyder, at PC’en ved hvilken hjemmeside man senest har besøgt. Det minder i grove træk om Apples “Continuity”, der virker mellem Mac og iOS-apparat.

Det er ikke nyt, at Microsoft lancerer Windows-apps til Android. Google Play er eksempelvis hjemsted for hele Office-pakken inklusiv Microsoft Word og PowerPoint. Derudover kan man også finde Skype og en lang række andre Microsoft-apps. Faktisk har Microsoft udgivet en app, der samler alle andre Microsoft-apps til Android.

Mere til historien

For at få mest ud af Edge-browseren skal man være logget ind med sin Microsoft-konto. På den måde kan telefonen snakke sammen med PC’en.

Microsoft på vej med ”Xbox-butik” til mobilen

Microsoft vil gerne tilbyde spil til gamere på smartphones, men opkøbet af Activision Blizzard er afhængig af dette.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Outlook er nu gratis

Microsoft gør deres mest eftertragtede app gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram