Microsoft lancerer Edge-browser til Android

Windows-webbrowseren Edge er nu tilgængelig i en særlig testudgave til Android.

Indtil for ganske nylig var Edge-browseren udtryk for, at man rejste internettet rundt fra en Windows PC. Men det er slut. For nu kan man også bruge Microsofts Edge-browser på smartphonen. Den er nemlig tilgængelig som beta-version i Google Play.

Microsoft Edge Browser som pre-release på Android. (Foto: MereMobil)

Dermed har Microsoft taget endnu et skridt i retning af målet om at bringe Windows og Android mere sammen. For nylig udgav den amerikanske software-gigant en såkaldt launcher til Android. Og nu er turen så kommet til internetbrowseren.

Windows Phone er for alvor død

Microsoft har desuden udgivet Edge-browseren til iOS. Det skriver GSMArena. iOS-udgaven er dog ikke længere tilgængelig. Det skyldes, at Apple begrænser antallet af downloades på apps i betastadiet. Og det er netop tilfældet for Edge til iOS.

Både iOS- og Android-udgaven er dog i testfasen. Derfor fremgår det også af Google Play, at appen “kan være ustabil”.

Indbygget QR-læser

Edge-browseren til Android har en række ligheder med Chrome, men den adskiller sig på et par punkter. Eksempelvis har browseren en indbygget QR-kodelæser. Derudover kan Edge på mobilen snakke med Edge på computeren. Det udmærker sig i synkronisering af bogmærker og læseliste.

Og så kan man fortsætte med at browse på sin computer med det Microsoft kalder “Continue on PC”. En feature, der betyder, at PC’en ved hvilken hjemmeside man senest har besøgt. Det minder i grove træk om Apples “Continuity”, der virker mellem Mac og iOS-apparat.

Det er ikke nyt, at Microsoft lancerer Windows-apps til Android. Google Play er eksempelvis hjemsted for hele Office-pakken inklusiv Microsoft Word og PowerPoint. Derudover kan man også finde Skype og en lang række andre Microsoft-apps. Faktisk har Microsoft udgivet en app, der samler alle andre Microsoft-apps til Android.

Mere til historien

For at få mest ud af Edge-browseren skal man være logget ind med sin Microsoft-konto. På den måde kan telefonen snakke sammen med PC’en.

Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram