Microsoft lancerer Edge-browser til Android

Windows-webbrowseren Edge er nu tilgængelig i en særlig testudgave til Android.

Indtil for ganske nylig var Edge-browseren udtryk for, at man rejste internettet rundt fra en Windows PC. Men det er slut. For nu kan man også bruge Microsofts Edge-browser på smartphonen. Den er nemlig tilgængelig som beta-version i Google Play.

Microsoft Edge Browser som pre-release på Android. (Foto: MereMobil)

Dermed har Microsoft taget endnu et skridt i retning af målet om at bringe Windows og Android mere sammen. For nylig udgav den amerikanske software-gigant en såkaldt launcher til Android. Og nu er turen så kommet til internetbrowseren.

Windows Phone er for alvor død

Microsoft har desuden udgivet Edge-browseren til iOS. Det skriver GSMArena. iOS-udgaven er dog ikke længere tilgængelig. Det skyldes, at Apple begrænser antallet af downloades på apps i betastadiet. Og det er netop tilfældet for Edge til iOS.

Både iOS- og Android-udgaven er dog i testfasen. Derfor fremgår det også af Google Play, at appen “kan være ustabil”.

Indbygget QR-læser

Edge-browseren til Android har en række ligheder med Chrome, men den adskiller sig på et par punkter. Eksempelvis har browseren en indbygget QR-kodelæser. Derudover kan Edge på mobilen snakke med Edge på computeren. Det udmærker sig i synkronisering af bogmærker og læseliste.

Og så kan man fortsætte med at browse på sin computer med det Microsoft kalder “Continue on PC”. En feature, der betyder, at PC’en ved hvilken hjemmeside man senest har besøgt. Det minder i grove træk om Apples “Continuity”, der virker mellem Mac og iOS-apparat.

Det er ikke nyt, at Microsoft lancerer Windows-apps til Android. Google Play er eksempelvis hjemsted for hele Office-pakken inklusiv Microsoft Word og PowerPoint. Derudover kan man også finde Skype og en lang række andre Microsoft-apps. Faktisk har Microsoft udgivet en app, der samler alle andre Microsoft-apps til Android.

Mere til historien

For at få mest ud af Edge-browseren skal man være logget ind med sin Microsoft-konto. På den måde kan telefonen snakke sammen med PC’en.

Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
UK: Microsofts opkøb af Activision er afvist

De engelske myndigheder har spændt ben for godkendelse af Microsofts ønskede opkøb af Activision Blizzard Entertainment.

(mere…)
Windows 10 lukker om to år

Kører du Windows 10, skal du inden længe overveje at opdatere til Windows 11.

(mere…)
Vil Samsung droppe Google og tilføje Bing?

Samsung overvejer, ifølge rygterne, at droppe Google som søgemaskine i telefonerne. Kan Bing erstatte Google?

(mere…)
Sådan tilføjer du Snapchats linser til dit næste Teams-møde

Snapchat kan nu bruges i Microsoft Teams. Brugerne kan vælge blandt 26 linser f.eks. forvandling til tegneseriefigur.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram