Huawei: Vi bliver den største smartphone-producent i år

1

Trods heftige beskyldninger om spionage og tætte bånd til den kinesiske regering fejler optimismen intet hos den øverste ledelse i Hauwei.

Richard Yu, Huawei
Richard Yu, topchef i Huawei, tror, at Huawei kan blive verdens nummer ét på smartphonesalget allerede i 2019 (Foto: MereMobil.dk)

På en pressekonference i den kinesiske hovedstad Beijing sagde den administrerende direktør for Huawei mobile division, Richard Yu, ifølge Androidauthority.com, at selv uden det amerikanske marked bliver mobil-giganten  nummer et i verden.

– “Jeg tror på det, at det vil ske i år eller senest til næste år,” lød det fra Richard Yu.

Divisionen for Huawei smartphones %%%% er i øjeblikket nummer to på det globale marked. De er kun overgået af den sydkoreanske rival Samsung.

I august rykkede Huawei op foran Apple. Ifølge flere medier har Huaweis landevindinger været betydeligt mere markante end både Samsung og Apple.

Fra Huaweis fabrikker forlod der sidste år over 208 millioner smartphones. Dette var en stigning på intet mindre ned 35 procent i forhold til 2017, hvor der blev afskibet 153 millioner enheder.

Men mens Hauwei voksede, så faldt det samlede marked med tre procent i 2018.

Richard Yu har således noget at have optimismen i. Tiden må vise om virksomhedens trængsler rundt om i verden fortsætter i 2019. Og om rygterne om svindel breder sig til smartphone-folkets købelyst.

Så sent som forleden trak den europæiske telekæmpe Vodafone i håndbremsen og satte al udrulning af Huawei-udstyr i centrale dele af virksomhedens infrastruktur på pause i hele Europa.

Vodafones topchef, Nick Read, sagde i den forbindelse, at Vodafone har besluttet at sætte Huawei på “pause” og afventede om Huawei får afklaret situationen.

Mere til historien

USA netop sat gang i en svindelsag mod to af Huaweis datterselskaber og finansdirektør Meng Wanzhou. Huawei er desuden anklaget i en særskilt sag for at stjæle forretningshemmeligheder fra T-Mobile.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer