Huawei: Vi bliver den største smartphone-producent i år

Trods heftige beskyldninger om spionage og tætte bånd til den kinesiske regering fejler optimismen intet hos den øverste ledelse i Hauwei.

Richard Yu, Huawei
Richard Yu, topchef i Huawei, tror, at Huawei kan blive verdens nummer ét på smartphonesalget allerede i 2019 (Foto: MereMobil.dk)

På en pressekonference i den kinesiske hovedstad Beijing sagde den administrerende direktør for Huawei mobile division, Richard Yu, ifølge Androidauthority.com, at selv uden det amerikanske marked bliver mobil-giganten  nummer et i verden.

- "Jeg tror på det, at det vil ske i år eller senest til næste år," lød det fra Richard Yu.

Divisionen for Huawei smartphones Sponseret link er i øjeblikket nummer to på det globale marked. De er kun overgået af den sydkoreanske rival Samsung.

I august rykkede Huawei op foran Apple. Ifølge flere medier har Huaweis landevindinger været betydeligt mere markante end både Samsung og Apple.

Fra Huaweis fabrikker forlod der sidste år over 208 millioner smartphones. Dette var en stigning på intet mindre ned 35 procent i forhold til 2017, hvor der blev afskibet 153 millioner enheder.

Men mens Hauwei voksede, så faldt det samlede marked med tre procent i 2018.

Richard Yu har således noget at have optimismen i. Tiden må vise om virksomhedens trængsler rundt om i verden fortsætter i 2019. Og om rygterne om svindel breder sig til smartphone-folkets købelyst.

Så sent som forleden trak den europæiske telekæmpe Vodafone i håndbremsen og satte al udrulning af Huawei-udstyr i centrale dele af virksomhedens infrastruktur på pause i hele Europa.

Vodafones topchef, Nick Read, sagde i den forbindelse, at Vodafone har besluttet at sætte Huawei på "pause" og afventede om Huawei får afklaret situationen.

Mere til historien

USA netop sat gang i en svindelsag mod to af Huaweis datterselskaber og finansdirektør Meng Wanzhou. Huawei er desuden anklaget i en særskilt sag for at stjæle forretningshemmeligheder fra T-Mobile.

IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram