Vodafone sætter Huawei på pause i Europa

Telekæmpen Vodafone er afventede overfor situationen om Huawei. Indtil videre har Vodafone trykket på pauseknappen.

Den kinesiske telegigant Huawei rammes endnu engang af anklager om spionage. Denne gang er det telekæmpen Vodafone, som trækker i håndbremsen.

Computerworld skriver, at Vodafone sætter al udrulning af Huawei-udstyr i centrale dele af infrastrukturen på pause i hele Europa.

Som i alle andre sager om mistanke om spionage fra kinesernes side, så afviser Huawei også Vodafone beskyldninger.

Vodafone er ifølge Computerworld bekymret for de beskyldninger om sikkerhed, der har været rejst omkring Huaweis 5G-udstyr i den seneste tid.

– “Vi har besluttet at sætte Huawei på pause i vores kernesystemer og engagere os i arbejdet med de forskellige myndigheder og regeringer og Huawei for at få afklaret situationen”, siger Vodafones topchef, Nick Read, ifølge Computerworld til BBC.

Huawei overvejer at droppe Vesten – kan give dyrere telefonregning

Med “kernesystemer” menes der al udstyr i datacentre samt alle de dele af den infrastruktur, som Vodafone anvender til at forbinde kunder med hinanden og internettet.

Nick Read siger til BBC, at Huawei efter hans opfattelse arbejder på at få en afklaring og få afdækket hvilket udstyr, som Vodafone vil kunne anvende, og hvilket udstyr der vil være lagt restriktioner af en eller anden slags ned over.

Huawei har i en årrække været strategisk partner med Vodafone, og fokuserer “på at understøtte Vodafones udrulning af 5G, hvoraf core (kernesystemerne, red.) udgør en lille del”, meddeler Huawei til BBC.

Amerikanere indleder sag om svindel

Samtidig med at Vodafone trykker på pauseknappen har USA sat gang i en svindelsag mod to af Huaweis datterselskaber og finansdirektør Meng Wanzhou.

Huawei er desuden anklaget i en særskilt sag for at stjæle forretningshemmeligheder fra T-Mobile

Meng Wanzhou blev anholdt 1. december 2018 i Canada, og hun anklages for at vildlede banker om Huaweis forretninger med Iran.

Anklagerne beskylder Huawei for at bruge et Hong Kong-selskab til at sælge udstyr i Iran. Det er i strid med USA’s sanktioner mod Iran.

Huawei benægter alle anklager, og de kinesiske myndigheder kalder den amerikanske tiltale for “uretfærdig og umoralsk”.

Mere til historien

Huawei er en af verdens tre store leverandører af tele-infrastruktur. De øvrige to er Ericsson og Nokia. I Europa sidder Huawei på omkring 35 procent af markedet.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram