Vodafone sætter Huawei på pause i Europa

2

Telekæmpen Vodafone er afventede overfor situationen om Huawei. Indtil videre har Vodafone trykket på pauseknappen.

Den kinesiske telegigant Huawei rammes endnu engang af anklager om spionage. Denne gang er det telekæmpen Vodafone, som trækker i håndbremsen.

Computerworld skriver, at Vodafone sætter al udrulning af Huawei-udstyr i centrale dele af infrastrukturen på pause i hele Europa.

Som i alle andre sager om mistanke om spionage fra kinesernes side, så afviser Huawei også Vodafone beskyldninger.

Vodafone er ifølge Computerworld bekymret for de beskyldninger om sikkerhed, der har været rejst omkring Huaweis 5G-udstyr i den seneste tid.

– “Vi har besluttet at sætte Huawei på pause i vores kernesystemer og engagere os i arbejdet med de forskellige myndigheder og regeringer og Huawei for at få afklaret situationen”, siger Vodafones topchef, Nick Read, ifølge Computerworld til BBC.

Huawei overvejer at droppe Vesten – kan give dyrere telefonregning

Med “kernesystemer” menes der al udstyr i datacentre samt alle de dele af den infrastruktur, som Vodafone anvender til at forbinde kunder med hinanden og internettet.

Nick Read siger til BBC, at Huawei efter hans opfattelse arbejder på at få en afklaring og få afdækket hvilket udstyr, som Vodafone vil kunne anvende, og hvilket udstyr der vil være lagt restriktioner af en eller anden slags ned over.

Huawei har i en årrække været strategisk partner med Vodafone, og fokuserer “på at understøtte Vodafones udrulning af 5G, hvoraf core (kernesystemerne, red.) udgør en lille del”, meddeler Huawei til BBC.

Amerikanere indleder sag om svindel

Samtidig med at Vodafone trykker på pauseknappen har USA sat gang i en svindelsag mod to af Huaweis datterselskaber og finansdirektør Meng Wanzhou.

Huawei er desuden anklaget i en særskilt sag for at stjæle forretningshemmeligheder fra T-Mobile

Meng Wanzhou blev anholdt 1. december 2018 i Canada, og hun anklages for at vildlede banker om Huaweis forretninger med Iran.

Anklagerne beskylder Huawei for at bruge et Hong Kong-selskab til at sælge udstyr i Iran. Det er i strid med USA’s sanktioner mod Iran.

Huawei benægter alle anklager, og de kinesiske myndigheder kalder den amerikanske tiltale for “uretfærdig og umoralsk”.

Mere til historien

Huawei er en af verdens tre store leverandører af tele-infrastruktur. De øvrige to er Ericsson og Nokia. I Europa sidder Huawei på omkring 35 procent af markedet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer