Vodafone sætter Huawei på pause i Europa

Telekæmpen Vodafone er afventede overfor situationen om Huawei. Indtil videre har Vodafone trykket på pauseknappen.

Den kinesiske telegigant Huawei rammes endnu engang af anklager om spionage. Denne gang er det telekæmpen Vodafone, som trækker i håndbremsen.

Computerworld skriver, at Vodafone sætter al udrulning af Huawei-udstyr i centrale dele af infrastrukturen på pause i hele Europa.

Som i alle andre sager om mistanke om spionage fra kinesernes side, så afviser Huawei også Vodafone beskyldninger.

Vodafone er ifølge Computerworld bekymret for de beskyldninger om sikkerhed, der har været rejst omkring Huaweis 5G-udstyr i den seneste tid.

- "Vi har besluttet at sætte Huawei på pause i vores kernesystemer og engagere os i arbejdet med de forskellige myndigheder og regeringer og Huawei for at få afklaret situationen”, siger Vodafones topchef, Nick Read, ifølge Computerworld til BBC.

Huawei overvejer at droppe Vesten - kan give dyrere telefonregning

Med "kernesystemer" menes der al udstyr i datacentre samt alle de dele af den infrastruktur, som Vodafone anvender til at forbinde kunder med hinanden og internettet.

Nick Read siger til BBC, at Huawei efter hans opfattelse arbejder på at få en afklaring og få afdækket hvilket udstyr, som Vodafone vil kunne anvende, og hvilket udstyr der vil være lagt restriktioner af en eller anden slags ned over.

Huawei har i en årrække været strategisk partner med Vodafone, og fokuserer "på at understøtte Vodafones udrulning af 5G, hvoraf core (kernesystemerne, red.) udgør en lille del", meddeler Huawei til BBC.

Amerikanere indleder sag om svindel

Samtidig med at Vodafone trykker på pauseknappen har USA sat gang i en svindelsag mod to af Huaweis datterselskaber og finansdirektør Meng Wanzhou.

Huawei er desuden anklaget i en særskilt sag for at stjæle forretningshemmeligheder fra T-Mobile

Meng Wanzhou blev anholdt 1. december 2018 i Canada, og hun anklages for at vildlede banker om Huaweis forretninger med Iran.

Anklagerne beskylder Huawei for at bruge et Hong Kong-selskab til at sælge udstyr i Iran. Det er i strid med USA's sanktioner mod Iran.

Huawei benægter alle anklager, og de kinesiske myndigheder kalder den amerikanske tiltale for "uretfærdig og umoralsk".

Mere til historien

Huawei er en af verdens tre store leverandører af tele-infrastruktur. De øvrige to er Ericsson og Nokia. I Europa sidder Huawei på omkring 35 procent af markedet.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram