Salget af Huawei-telefoner kan falde med op til 25 procent

Huawei står overfor en krise i øjeblikket. Handels-forbuddet fra USA kan blive dyrt for Huawei i salgstal, siger flere analytikere.

Flere analytikere fortæller nu, at Huaweis salgstal kan falde en hel del, faktisk op til 25 procent i år, det skriver CNBC.

Tallene stammer fra Fubon Research og Strategy Analytics, som mener at salgstallet vil ligge 4 til 25 procent lavere. Det skyldes det forbud USA er i gang med.

Huawei-sagen: Fra slemt til værre

Faldet vil ske over de næste seks måneder, men det er ikke muligt at sætte mere præcise procenter for faldet, da der er stor usikkerhed om forbuddet.

Fubon Research har tidligere anslået et salg på 258 millioner smartphones fra Huawei i 2019. Dette salg er nu nedjusteret til 200 millioner, hvis det værste sker for Huawei.

-“Huawei may be wiped out of the Western European smartphone market next year if it loses access to Google,” udtaler Linda Sui, direktør for trådløse smartphone strategier hos Strategy Analytic.

OVERBLIK: Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Linda Sui mener, at salget vil falde ydeligere 23 procent til næste år, og i værste tilfælde vil de helt udgå af det vest-europæiske marked.

Selvom Huawei er et stærkt firma, så mener eksperterne ikke, at Huawei vil kunne lave alle komponenter selv, eller skaffe nye producenter udenfor USA foreløbig.

En aftale på vej?

Selvom en mulig katastrofe er på vej, så er der stadig håb. I sidste uge udtalte Donald Trump, at han godt kunne forestille sig Huawei i en USA-Kina aftale.

-“If we made a deal, I can imagine Huawei being included in some form or some part of a trade deal,” fortæller Donald Trump.

Udenlandske teleselskaber dropper Huaweis telefoner

Man skal selvfølgelig lige bide mærke i at der muligvis kun er tale en del, og ikke en fuld aftale med Huawei inkluderet.

Udtalelsen kommer lige efter, at Donald Trump fortalte om bekymringen for sikkerheden i det kinesiske Huawei.

En undersøgelse af Huawei lyder tiltalende for præsidenten selv, og det kan også komme på tale. Det er dog for tidligt at sige, hvordan det skal foregå, udtaler Donald Trump.

Mere til historien

Det er ikke kun Google, der har droppet Huawei. Chipproducenter som Qualcomm, Broadcomm, Intel og Infineon Technologies har også lagt samarbejdet med Huawei på is. Flere andre producenter har også droppet samarbejdet.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram