Efterforskning: En Nokia-mobil har sendt følsomme data til Kina

Ombudsmanden i Finland har fået travlt. Der er iværksat en efterforskning, der skal undersøge om en Nokia-mobil, eller flere, har sendt data til Kina.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

Overvågning! Siger man det ord, så tænker de fleste på Huawei, som har været ramt af en masse rygter og spekulationer, der dog aldrig har kunne påvises.

UPDATE: HMD Global har udtalt sig om sagen. HMD bekræfter, at der har været sendt data, men at problemet nu er løst.

Nu er opmærksomheden også rettet mod Nokia-telefoner. Godt nok er ordet overvågning ikke nævnt, men Ombudsmanden i Finland er ved at undersøge om ejere af en Nokia-telefon har sendt personfølsomme oplysninger til en server i Kina.

PODCAST: Huawei-sagen er fyldt med rygter og uvidenhed

Det er telefonen Nokia 7 Plus, som er kommet i søgelyset. Det skriver DR.dk. Om også andre telefoner undersøges er uvist.

Det er den norske hjemmeside NRKbeta, som har skrevet om det. Herfter har nyheden også har ramt Reuters, Ritzau og efterfølgende endnu flere medier.

Sådan passer teleselskaberne på dine data

NRKbeta har undersøgt datatrafikken på Nokia 7 Plus-telefoner efter de har fået et tip fra en af deres læsere.

Læseren havde opdaget, at telefonen ofte tog kontakt til en server, hvorefter telefonen sendte ”en pakke” med forskellige data. Serveren, som modtog denne data, var angiveligt en kinesisk server.

Nogle af de oplysninger, som blev videregivet, var den geografiske position, simkort-nummer og telefonens serienummer. Det skriver NRK.

Overvågningen af mobilens internetbrug er stoppet

Ordet overvågning er ikke nævnt i sagen. Men tror du, at vi skal vente os mere omkring overvågning i fremtiden? Vi deler data på tværs af en masse forskellige hjemmesider og alt vores elektroniske udstyr efterlader en række "spor" efter os.

Hvem er du mest bange for? USA, Kina eller dig selv?

HMD Global, der står bag Nokia-telefonerne fortæller, at der er tale om fejl. I slutningen af februar skulle hullet være blevet lukket.

"Dataene blev aldrig behandlet, og ingen personoplysninger blev delt med tredjeparter eller myndigheder, "hedder det blandt andet i en udtalelse fra HMD Global, skriver Version2.

Allerede tilbage i 2016 skrev vi, at de billige Android-telefoner havde en bagdør "til Kina".

Mere til historien

Du kan også lytte til vores podcast: Billige smartphones kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Stort datalæk afsløret to måneder efter hackerangreb

Selskab med 800.000 kunder afsløret i, at kendt hackerangreb ramte flere af dets tjenester end oplyst.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
GTA-spillere hacket 

Spillere af GTA er blevet udsat for ødelæggende hackerangreb på deres konti. Rockstar Games har bekræftet angrebet. 

(mere…)
Hvad er Apples end-to-end iCloud kryptering?

BAGGRUND: Hvad er Advanced Data Protection i iCloud? Vi går i dybden krypteringen og konsekvenserne?

(mere…)
Apple på vej med stærkere kryptering

Et nyt krypteringssystem er på vej fra Apple. Det skal gøre det sværere for hackere og myndigheder at få adgang til Apple-brugernes data.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram