HMD bekræfter: Nokia 7 Plus sendte data til Kina

0

HMD Global har bekræftet, at nogle enheder af smartphonen Nokia 7 Plus har sendt data til en server i Kina. Læs mere om sagen her.

HMD Global har fået beskyldninger om, at Nokia 7 Plus sendte personfølsomme data til en server i Kina. HMD Global har nu bekræftet hændelsen og forklaret, hvad der er sket. Dette har de gjort i en officiel skrivelse.

Her er Nokia 7 Plus – mellemklasse med stor skærm

HMD Global fortæller, at de tager privatlivet og sikkerheden for deres kunder seriøst. Der er derfor også tale om en stor beklagelig fejl. HMD oplyser i en meddelelse, at der ikke er personlige data, som er blevet delt med andre.

Det skulle ifølge undersøgelser være en enkelt sending af Nokia 7 Plus telefoner, hvor problemet har været i. Her var funktionen til aktiveringen af enheder, der var tiltænkt deres kinesiske enheder, ved en fejl inkluderet i softwarepakken på den enkelte sending af Nokia 7 Plus telefoner.

Grundet denne fejl forsøgte disse enheder at sende enhedsaktiveringsdata til en tredjepartsserver. Disse data blev dog aldrig behandlet og ingen vil derfor kunne være blevet identificeret ud fra dette.

TEST: Nokia 7 Plus – det mener de nordiske anmeldere

For at slå det fast: Ingen personfølsomme data været delt med en tredjepart. Det oplyser HMD Global.

Sådan tjekker du om din Nokia 7 Plus har opdateringen installeret

Infografik fra HMD Global om problemerne med Nokia 7 Plus (Foto: HMD Global)
Infografik fra HMD Global om problemerne med Nokia 7 Plus (Foto: HMD Global)

Fejlen blev opdaget og løst i februar 2019 ved at klienten blev skiftet til den rigtige landevariant. Alle berørte enheder modtog denne rettelse. Vil du tjekke om din Nokia 7 Plus har modtaget sikkerhedsrettelsen kan du gøre det på følgende måde.

Gå ind i Indstillinger -> System -> Om tlf. -> find ”Build-nr.”

Står der ”00WW_3_39B_SP03” eller “00WW_3_22C_SP05” ved build nummeret, så har du allerede den opdatering, som løste problemet installeret.

TEST: Nokia 8.1 – den eneste telefon du behøver

Viser din telefon ikke nogle af de to numre, så kan du søge efter opdateringen. Dette gøres ved at gå ind i Indstillinger -> System -> Avanceret -> Systemopdatering -> Søg efter opdateringer.

Det at problemet er løst betyder formentlig ikke, at sagen er ”lukket”. Det er nemlig formentlig en overtrædelse af Europas General Data Protection Regulation (GDRP)

Mere til historien

Vi har på MereMobil.dk netop haft den nyeste Nokia-telefon under luppen. Du kan læse vores fyldestgørende anmeldelse af flagskibet Nokia 9 PureView.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer