HMD bekræfter: Nokia 7 Plus sendte data til Kina

HMD Global har bekræftet, at nogle enheder af smartphonen Nokia 7 Plus har sendt data til en server i Kina. Læs mere om sagen her.

HMD Global har fået beskyldninger om, at Nokia 7 Plus sendte personfølsomme data til en server i Kina. HMD Global har nu bekræftet hændelsen og forklaret, hvad der er sket. Dette har de gjort i en officiel skrivelse.

Her er Nokia 7 Plus – mellemklasse med stor skærm

HMD Global fortæller, at de tager privatlivet og sikkerheden for deres kunder seriøst. Der er derfor også tale om en stor beklagelig fejl. HMD oplyser i en meddelelse, at der ikke er personlige data, som er blevet delt med andre.

Det skulle ifølge undersøgelser være en enkelt sending af Nokia 7 Plus telefoner, hvor problemet har været i. Her var funktionen til aktiveringen af enheder, der var tiltænkt deres kinesiske enheder, ved en fejl inkluderet i softwarepakken på den enkelte sending af Nokia 7 Plus telefoner.

Grundet denne fejl forsøgte disse enheder at sende enhedsaktiveringsdata til en tredjepartsserver. Disse data blev dog aldrig behandlet og ingen vil derfor kunne være blevet identificeret ud fra dette.

TEST: Nokia 7 Plus – det mener de nordiske anmeldere

For at slå det fast: Ingen personfølsomme data været delt med en tredjepart. Det oplyser HMD Global.

Sådan tjekker du om din Nokia 7 Plus har opdateringen installeret

Infografik fra HMD Global om problemerne med Nokia 7 Plus (Foto: HMD Global)
Infografik fra HMD Global om problemerne med Nokia 7 Plus (Foto: HMD Global)

Fejlen blev opdaget og løst i februar 2019 ved at klienten blev skiftet til den rigtige landevariant. Alle berørte enheder modtog denne rettelse. Vil du tjekke om din Nokia 7 Plus har modtaget sikkerhedsrettelsen kan du gøre det på følgende måde.

Gå ind i Indstillinger -> System -> Om tlf. -> find ”Build-nr.”

Står der ”00WW_3_39B_SP03” eller “00WW_3_22C_SP05” ved build nummeret, så har du allerede den opdatering, som løste problemet installeret.

TEST: Nokia 8.1 – den eneste telefon du behøver

Viser din telefon ikke nogle af de to numre, så kan du søge efter opdateringen. Dette gøres ved at gå ind i Indstillinger -> System -> Avanceret -> Systemopdatering -> Søg efter opdateringer.

Det at problemet er løst betyder formentlig ikke, at sagen er ”lukket”. Det er nemlig formentlig en overtrædelse af Europas General Data Protection Regulation (GDRP)

Mere til historien

Vi har på MereMobil.dk netop haft den nyeste Nokia-telefon under luppen. Du kan læse vores fyldestgørende anmeldelse af flagskibet Nokia 9 PureView.

Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
HMD klar med den første smartphone-kollektion

HMD, du ved dem med "Nokia", er klar med deres første egen kollektion. Læs om den her.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram