Salget af smartphones falder fortsat

2018 blev salgsmæssigt det dårligste år i smartphones historie.

Smartphone-markedet er spændende at følge. Om det er manglende nyheder eller andet der gør, at salget er faldende for femte kvartal i træk, er dog uvist. Sikkert er det dog, at det ikke kun er Apple, der har problemer med salget af deres smartphones.

iPhone leverer mindre omsætning til Apple

Ifølge analysefirmaet IDC, så er det globale smartphone-marked gået tilbage med 4,1 procent i 2018. Det var særligt det ellers vigtige julekvartal, som var udfordrende, lyder meldingen fra IDC. Det skriver Computerworld.dk.

Ser vi tilbage på smartphone-historien er 2018 blevet det dårligste år dømt på salgstal siden 2007.

Der blev i 2018 solgt cirka 1,4 milliarder smartphones på verdensplan. julekvartalet blev der langet 375,4 millioner smartphones over disken, hvilket var en nedgang på 4,9 procent.

Ser vi lidt frem, er der ikke noget som tyder på, at denne nedgang i salget vil stoppe. IDC henviser til, at markedet fortsat er udfordret i første kvartal af 2019.

En af grundene til det svigtende salg af iPhones, har Apple blandt andet konkluderet, var den høje pris. Hvilket forventes at betyde iPhones sættes ned i pris – i hvert fald på nogle markeder.

Apple sænker prisen på iPhones efter svigtende salg

Innovationerne udebliver?

Der er ikke nogen tvivl om, at de stigende priser og manglende innovationer gør, at mobilkøberne beholder telefonerne i længere tid inden de skifter dem.  

Det er måske også her, at de kinesiske producenter netop nu høster salget. Nemlig fordi deres smartphones måske lige er en tand billigere end konkurrenternes, samt de faktisk også er begyndt at være først med de innovative ting.

Men den kommende 5G-bølge og foldbare-enheder, der forventes at starte i slutningen af denne måned, kan måske vende markedet og atter få salget af enheder til at stige.

Hvordan smartphone-markedet bliver når de nye produkter lanceres, er uvist. Sikkert er det dog, at det bliver mega spændende at følge. Og det starter allerede fra onsdag den 20. februar 2019, hvor Samsung holder Unpacked event og efterfølgende til dette års Mobile World Congress.

Samsung foldbare Galaxy bliver snart afsløret

Mere til historien

Hvis du vil blive klogere på det danske mobilmarked og salget herhjemme, så kan du blandt andet læse artiklen "3 ting du ikke vidste...." og høre podcasten "Hvem kan disrupte mobilmarkedet?".

IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget

2022 var et år hvor smartphone-salget gik dårligt, men skal man tro Canalys Research kommer der fremgang i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram