Salget af smartphones falder fortsat

3

2018 blev salgsmæssigt det dårligste år i smartphones historie.

Smartphone-markedet er spændende at følge. Om det er manglende nyheder eller andet der gør, at salget er faldende for femte kvartal i træk, er dog uvist. Sikkert er det dog, at det ikke kun er Apple, der har problemer med salget af deres smartphones.

iPhone leverer mindre omsætning til Apple

Ifølge analysefirmaet IDC, så er det globale smartphone-marked gået tilbage med 4,1 procent i 2018. Det var særligt det ellers vigtige julekvartal, som var udfordrende, lyder meldingen fra IDC. Det skriver Computerworld.dk.

Ser vi tilbage på smartphone-historien er 2018 blevet det dårligste år dømt på salgstal siden 2007.

Der blev i 2018 solgt cirka 1,4 milliarder smartphones på verdensplan. julekvartalet blev der langet 375,4 millioner smartphones over disken, hvilket var en nedgang på 4,9 procent.

Ser vi lidt frem, er der ikke noget som tyder på, at denne nedgang i salget vil stoppe. IDC henviser til, at markedet fortsat er udfordret i første kvartal af 2019.

En af grundene til det svigtende salg af iPhones, har Apple blandt andet konkluderet, var den høje pris. Hvilket forventes at betyde iPhones sættes ned i pris – i hvert fald på nogle markeder.

Apple sænker prisen på iPhones efter svigtende salg

Innovationerne udebliver?

Der er ikke nogen tvivl om, at de stigende priser og manglende innovationer gør, at mobilkøberne beholder telefonerne i længere tid inden de skifter dem.  

Det er måske også her, at de kinesiske producenter netop nu høster salget. Nemlig fordi deres smartphones måske lige er en tand billigere end konkurrenternes, samt de faktisk også er begyndt at være først med de innovative ting.

Men den kommende 5G-bølge og foldbare-enheder, der forventes at starte i slutningen af denne måned, kan måske vende markedet og atter få salget af enheder til at stige.

Hvordan smartphone-markedet bliver når de nye produkter lanceres, er uvist. Sikkert er det dog, at det bliver mega spændende at følge. Og det starter allerede fra onsdag den 20. februar 2019, hvor Samsung holder Unpacked event og efterfølgende til dette års Mobile World Congress.

Samsung foldbare Galaxy bliver snart afsløret

Mere til historien

Hvis du vil blive klogere på det danske mobilmarked og salget herhjemme, så kan du blandt andet læse artiklen “3 ting du ikke vidste….” og høre podcasten “Hvem kan disrupte mobilmarkedet?“.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer