Apple sænker prisen på iPhones efter svigtende salg

Det svigtende salg af iPhones får Apple til at sænke prisen på iPhones for første gang i mere end 10 år. Prisen sættes dog ikke ned på alle markeder.

iPhone X (Foto: Pixabay.com)
iPhone X (Foto: Pixabay.com)

Apple r fremlagt deres seneste kvartalsregnskab (julekvartalet, der i Apples regnskab kaldes Q1 2019). Her fremgik det også, at salget af iPhones har været svigtende.

iPhone leverer mindre omsætning til Apple

Ifølge oplysningerne blev der solgt 15 procent færre iPhones i det ellers vigtige julekvartal i forhold til samme kvartal i 2017. De øvrige produktkategorier steg dog med 19 procent. Det skriver Arstechnica.com.

Analysefirmaet Stategy Analytics mener, at der blev solgt 65,9 millioner iPhones mod 77,3 millioner eksemplarer i 2017. De reelle tal er dog ikke oplyst, da Apple ikke længere oplyser præcist hvor mange enheder at de sælger.

Apple: Du får ikke længere salgstal for iPhone, iPad og Mac 

Apples-topchef Tim Cook har nu indrømmet, at prisen måske er blevet en faktor og har noget af skylden for det svigtende salg. I forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet sagde Tim Cook også, at de markeder hvor iPhone-salget er hårdest ramt også er de markeder, som er hårdest ramt af kursændringer. Det skriver Reuters.com.

Derfor vil Apple nu også sænke prisen på iPhones på udvalgte markeder. Om det gælder alle modeller eller kun de nyere er også uvist.

Til Reuters har Tim Cook yderligere fortalt, at Apple fremadrettet vil gentænke deres prissætning af iPhones. De vil ikke længere bruge dollarsprisen som udgangspunkt, men sætte prisen ud fra de enkelte markeder. Derfor vil priser blive sat efter de lokale forhold.

Det er endnu ikke meldt ud hvilke lande, som vil få sænket priserne på iPhones. Det er også uvist, hvor meget prisen vil blive sænket.

Apple har kun sat prisen ned på iPhones en gang tidligere, hvilket var kort efter den første generation debuterede i 2007.

Mere til historien

Tim Cook bruger blandt andet Tyrkiet som eksempel. Her er den tyrkiske lira faldet med 33 procent i 2018 i forhold til dollaren. Hvilket selvfølgelig gør, at tyrkerne ikke er så købestærke som tidligere.

HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
iPhone 16-serien får A18-chip

Rygte: Et læk antyder at fire iPhones, der kommer i september, vil have den nye A18-chip.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram