Apple sænker prisen på iPhones efter svigtende salg

Det svigtende salg af iPhones får Apple til at sænke prisen på iPhones for første gang i mere end 10 år. Prisen sættes dog ikke ned på alle markeder.

iPhone X (Foto: Pixabay.com)
iPhone X (Foto: Pixabay.com)

Apple r fremlagt deres seneste kvartalsregnskab (julekvartalet, der i Apples regnskab kaldes Q1 2019). Her fremgik det også, at salget af iPhones har været svigtende.

iPhone leverer mindre omsætning til Apple

Ifølge oplysningerne blev der solgt 15 procent færre iPhones i det ellers vigtige julekvartal i forhold til samme kvartal i 2017. De øvrige produktkategorier steg dog med 19 procent. Det skriver Arstechnica.com.

Analysefirmaet Stategy Analytics mener, at der blev solgt 65,9 millioner iPhones mod 77,3 millioner eksemplarer i 2017. De reelle tal er dog ikke oplyst, da Apple ikke længere oplyser præcist hvor mange enheder at de sælger.

Apple: Du får ikke længere salgstal for iPhone, iPad og Mac 

Apples-topchef Tim Cook har nu indrømmet, at prisen måske er blevet en faktor og har noget af skylden for det svigtende salg. I forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet sagde Tim Cook også, at de markeder hvor iPhone-salget er hårdest ramt også er de markeder, som er hårdest ramt af kursændringer. Det skriver Reuters.com.

Derfor vil Apple nu også sænke prisen på iPhones på udvalgte markeder. Om det gælder alle modeller eller kun de nyere er også uvist.

Til Reuters har Tim Cook yderligere fortalt, at Apple fremadrettet vil gentænke deres prissætning af iPhones. De vil ikke længere bruge dollarsprisen som udgangspunkt, men sætte prisen ud fra de enkelte markeder. Derfor vil priser blive sat efter de lokale forhold.

Det er endnu ikke meldt ud hvilke lande, som vil få sænket priserne på iPhones. Det er også uvist, hvor meget prisen vil blive sænket.

Apple har kun sat prisen ned på iPhones en gang tidligere, hvilket var kort efter den første generation debuterede i 2007.

Mere til historien

Tim Cook bruger blandt andet Tyrkiet som eksempel. Her er den tyrkiske lira faldet med 33 procent i 2018 i forhold til dollaren. Hvilket selvfølgelig gør, at tyrkerne ikke er så købestærke som tidligere.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram