5 ting du ikke vidste om Mobile World Congress

Besøgende ved Mobile World Congress svarede til halvdelen af Odenses indbyggere. Der kom flere end 7.000 direktører. Kom tæt på 5 ting du ikke vidste om MWC.

Samsung Galaxy S9 (Foto: MereMobil.dk)

Mobile World Congress byder på meget andet end telefoner fra producenterne. Her ses Samsung Galaxy S9 (Foto: MereMobil.dk)

Årets udgave af Mobile World Congress (MWC) i Barcelona er slut. Her kommer en liste over fem ting, som du (måske) ikke vidste om den største event i mobilbranchen.

Hvis du vil have MWC i ørerne så lyt til vores podcast-episode hvor vi sætter fokus på Mobile World Congress 2018.

1. Mobile World Congress ligger ikke kun i Barcelona

Når medier som MereMobil.dk omtaler Mobile World Congress (eller MWC) henviser de ofte til kongressen i Barcelona. Men det er ikke kun den spanske millionby, der er hjemsted for MWC. Senere i år rykker en mindre udgave af konferencen til Shanghai.

Det store overblik: Mobile World Congress 2018 på 5 minutter

Mobile World Congress Shanghai, som eventen hedder, er langt mindre end sin spanske søster. Der kommer “kun” 600 udstillere i form af smartphone-producenter og andre branchefolk. MWC Shanghai finder sted i slutningen af juni. Du kan læse mere om den asiatiske udgave af MWC her.

Senere i år bliver der også holdt Mobile World Congress i Los Angeles. Det ligger den 12. til 14. september 2018.

2. Barcelonas indbyggertal vokser med 0,2 promille under MWC

Dette års MWC i Barcelona var historisk velbesøgt. Ifølge GSMA, der står bag MWC, besøgte flere end 100.000 gæster MWC. Det svarer til at Barcelonas indbyggertal blev øget med næsten 0,02 procent eller 0,2 promille. Det viser statistik fra Instituto Nacional de Estadística. Den spanske pendant til Danmarks Statistik.

De mest læste artikler om Mobile World Congress

For at sætte antallet af besøgende i et dansk perspektiv svarer det cirka til, at halvdelen af Odenses indbyggere deltog i Mobile World Congress. Det fremgår af tal fra Odense Kommune.

MWC strækker sig i øvrigt over et areal, der svarer til 17 fodboldbaner af 11-mandsstørrelse.

3. MWC er ikke kun for branchefolk

Energizer Power Max-P16K Pro

Interesserede gæster kun ved dette års MWC opleve Energizer Power Max-P16K Pro. En smartphone med batteri lidt udover det sædvanlige. (Foto: Energizer)

Interesserede lægmænd kan også slå vejen for Mobile World Congress, hvis de har lyst. Det kræver dog, at man har pengepungen i orden. Prisen lyder nemlig på 500 euro eller godt 3.750 kroner per person. Og dertil kommer også flybillet og overnatning.

Alle priser i Barcelona (restauranter, hoteller m.v.) eksploderer i pris omkring messeugen.

Batteriproducent præsenterer mobil med kæmpe-batteri

Journalister og andre mediefolk kan blive akkrediteret. Dermed slipper de igennem indgangen uden at betale.

4. Direktører elsker MWC

Mobile World Congress lægger ikke kun gulvtæppe til skoene fra journalister og folk med normale lønninger. Også flere direktører finder vej til kongressen. Ifølge GSMA havde dette års MWC omkring 7.700 direktører tilmeldt.

Dermed var 14 procent af gæsterne ved MWC 2018 indregistreret som CEO.

5. Sæt kryds i kalenderen allerede nu

Arrangørerne af MWC ligger ikke på den lade side. Forberedelserne til næste års Mobile World Congress i Barcelona er allerede i fuld sving. Igen bliver eventen hold i februar. Nærmere bestemt bliver der tale om den 25. til 28. februar 2019.

Her er verdens skøreste selfie-kamera

På nuværende tidspunkt er der kun yderst sparsomme oplysninger omkring næste års spanske MWC, men mon ikke Samsung, Huawei og andre store navne igen finder vej til den catalanske storby for at vise deres nyeste produkter.

Ifølge branchekilder går arrangørerne rundt under messen og tegner aftaler for det efterfølgende år. Udstillingsarealet er voldsomt dyrt at komme i nærheden af. Så det er ikke lige en lille almindelig IT-virksomhed, der har råd til at deltage.

Mere til historien

Ifølge Wikipedia blev den første udgave MWC i Barcelona afholdt i 1987. Den gang var showet kendt som GSM World Congress.

Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Mobile World Congress 2021 er udskudt i månedsvis

I år blev verdens største mobilkonference ikke til noget, men datoen for 2021 er nu meldt ud, dog måneder senere end normalt.

(mere…)
Mobile World Congress aflyst – hvad så?

Verdens største mobilkonference, Mobile World Congress 2020, blev aflyst i sidste uge pga. coronavirus. Men hvad med de mange lanceringer af nye produkter?

(mere…)
OFFICIELT: Mobile World Congress 2020 er aflyst

BREAKING NEWS: Mobile World Congress 2020 er aflyst. Årsagen er coronavirus. Flere producenter og udstillere har trukket sig over de seneste uger.

(mere…)
HMD Global trækker Nokia ud af MWC

Mobile World Congress 2020 er ramt af masseaflysninger fra de vigtigste virksomheder. Senest har HMD Global trukket Nokia ud af eventen.

(mere…)
Mobile World Congress 2020 risikerer aflysning

MWC 2020 aflyses eller gennemføres? Skæbnen for dette års Mobile World Congress 2020 vil måske blive endelig besluttet fredag den 14. februar 2020.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram